種出鳥來 (短少精桿)

作者: Dennis 發表于 2009-5-13 09:54:23
143844 1212
Dennis 發表於 2009-11-16 14:31:56 |顯示全部樓層
下次加埋尿片入面o的物質試下ma........
Aalon 發表於 2009-11-16 13:41

尿片好貴架!  相對其實買嗰隻Soil Moist可能仲化算~
回復

Aalon 發表於 2009-11-16 14:36:14 |顯示全部樓層
尿片好貴架!  相對其實買嗰隻Soil Moist可能仲化算~
Dennis 發表於 16-11-2009 14:31

Soil Moist係邊度買?
回復

Dennis 發表於 2009-11-16 14:48:11 |顯示全部樓層
好似香港冇得買, 其實我都係睇你個post先知有呢隻野咋, 8蚊美金唔係貴, 不過最衰佢只係可以嚮美國買
回復

格子 發表於 2009-11-17 11:52:32 |顯示全部樓層
格子, 點解我種親嘅都係妳唔要嘅野? 下次有野要掉, 唔該掉黎我度
呢D香草我真係會食落肚, 所以咪比D肥囉, 份量唔多架, 我都唔想食到花生麩嗰陣味 ...... ...
Dennis 發表於 2009-11-16 14:20

無啦  無啦  我無種來食用所以掉咗姐
回復

Dennis 發表於 2009-11-29 23:12:01 |顯示全部樓層
小花矮牽牛:
回復

Dennis 發表於 2009-11-29 23:20:44 |顯示全部樓層
Thank you Newbie!
妳上個星期比我嘅花, 我今個星期六先至攞返屋企....
流鼻涕

喜蔭

Sinn super orange

貓鬚草

回復

vincentma 發表於 2009-11-30 08:43:02 |顯示全部樓層
終於睇到小花矮牛既粉紅色!我有訂,不過仲未見到呢個色出花呀!
回復

mandywowo 發表於 2009-11-30 10:07:02 |顯示全部樓層
d小花矮牽牛好靚呀
個草菇盆最可愛add6icon
回復

newbie 發表於 2009-11-30 16:55:40 |顯示全部樓層
Thank you Newbie!
妳上個星期比我嘅花, 我今個星期六先至攞返屋企....
流鼻涕

喜蔭

Sinn super orange

貓鬚草

Dennis 發表於 2009-11-29 23:20

thx for all nice new 'home' for them.. 流鼻涕/喜蔭/Sinn super orange 個盆係唔係細細個架 ? i think about 2 inch wide is enough for them
回復

Dennis 發表於 2009-11-30 19:35:20 |顯示全部樓層
終於睇到小花矮牛既粉紅色!我有訂,不過仲未見到呢個色出花呀!
vincentma 發表於 2009-11-30 08:43

呢隻好似係淺紫色.... 不過其實我唔識分呀!
回復

Dennis 發表於 2009-11-30 19:36:08 |顯示全部樓層
d小花矮牽牛好靚呀
個草菇盆最可愛add6icon
mandywowo 發表於 2009-11-30 10:07

草菇盆係次品黎架!
回復

Dennis 發表於 2009-11-30 19:40:45 |顯示全部樓層
thx for all nice new 'home' for them.. 流鼻涕/喜蔭/Sinn super orange 個盆係唔係細細個架 ? i think about 2 inch wide is enough for them
newbie 發表於 2009-11-30 16:55

add5icon I'm using at least 3"...... Shall I need to change for them?
回復

格子 發表於 2009-12-1 12:22:17 |顯示全部樓層
小花矮牽牛:
Dennis 發表於 2009-11-29 23:12

Dennis  花謝咗盡快剪咗佢, 唔好俾佢結種子.
回復

Dennis 發表於 2009-12-1 16:48:25 |顯示全部樓層
Dennis  花謝咗盡快剪咗佢, 唔好俾佢結種子.
格子 發表於 2009-12-1 12:22

格子, 講真定講笑架?add3icon ! 佢比個自動灑水淋住, 都好難有子生嘞!
回復

格子 發表於 2009-12-2 13:27:27 |顯示全部樓層
格子, 講真定講笑架?add3icon ! 佢比個自動灑水淋住, 都好難有子生嘞!
Dennis 發表於 2009-12-1 16:48

要聽老人言
回復

MNCA 發表於 2009-12-4 10:45:25 |顯示全部樓層
好靚呀~好有興趣種小花矮牽牛.我去花墟見唔到,請問在邊到買呢?
同點打理呢? Many many thks!
回復

Dennis 發表於 2009-12-4 14:31:42 |顯示全部樓層
Hello MNCA, 花墟應該有得買, 你試試去公厠對面嗰幾間, 放哂嚮地下, 睇吓有冇...
回復

vincentma 發表於 2009-12-5 10:34:19 |顯示全部樓層
Hello MNCA, 花墟應該有得買, 你試試去公厠對面嗰幾間, 放哂嚮地下, 睇吓有冇...
Dennis 發表於 2009-12-4 14:31

小花矮牛真係唔多覺喎!普通牛就有!
回復

雲雲 發表於 2009-12-7 18:12:28 |顯示全部樓層
我都覺得草菇盆可愛,請問係邊樹可以買?
回復

Dennis 發表於 2009-12-7 22:40:26 |顯示全部樓層
雲雲, 草菇盆最後一個, 仲要係爛嘅, 都比我買咗嘞~
回復