丸子の苗圃田---5月9日UPDATE

作者: athernas 發表于 2009-4-20 23:52:35
28852 264
cowcowpop 發表於 2011-4-27 00:24:27 |顯示全部樓層
青瓜好快大架
回復

peggykyw 發表於 2011-4-30 09:07:06 |顯示全部樓層
athernas 發表於 2011-4-26 23:15
你成日都氹我嘅.我都唔多覺佢哋大咗好多.仲有十日咋,不大就紅啦.
D韭菜好怪,我一拎開個網仔兩日佢就發晒 ...

丸子,今次無氹你啦------>你有番茄開始紅喇!
我見你用盆種的韭菜都好粗壯呀!
回復

athernas 發表於 2011-5-2 00:33:17 |顯示全部樓層
蕃茄真係開始紅,不過唔太大隻.miss話因為棵蕃茄有好多果,d肥唔夠.
IMG_9009 (Small).JPG
IMG_9006 (Small).JPG
d韭菜兩個星期已咁高,唔錯.但miss話泥太酸.
IMG_9005 (Small).JPG
百里香多到離譜,越來越大棵.
IMG_9011 (Small).JPG
薰衣草仲未開花,但一棵已好大棵.
IMG_9017 (Small).JPG
回復

athernas 發表於 2011-5-2 00:36:34 |顯示全部樓層
仲有仲有....由種子種嘅rosemary,希望佢越長越大啦.
IMG_9014 (Small).JPG
回復

athernas 發表於 2011-5-10 00:03:07 |顯示全部樓層
唔知點解棵蕃茄枯萎晒,得幾粒蕃茄紅咗.不過都開心嘅.
IMG_9032 (Mobile).JPG
IMG_9033 (Mobile).JPG
其實D根冇事架,仲好壯. 都唔知咩原因會死.
IMG_9035 (Mobile).JPG

有好多隻茄仔架, 同場加收過造生菜.
IMG_9036 (Mobile).JPG
回復