先來個網上花展比賽- 2月18日晚上7時開始報名

作者: 比得大帝 發表于 2009-2-12 12:30:47
13041 165
比得大帝 發表於 2009-2-14 23:04:03 |顯示全部樓層
目前只是交流意見, 如果大家決定收考試費, 幫手入數當然不是問題啦
回復

laujessica 發表於 2009-2-14 23:13:13 |顯示全部樓層
如果提出每參賽要捐hk$10給香港園藝館作經費, 唔知大家有沒有意見

我的想法是園藝館提供個平台給我們玩, 每人拿10元出來, 一表示參賽的誠意, 二也是對園藝館的支持 ...
Peter 發表於 2009-2-14 22:23

我無問題
回復

Tony 發表於 2009-2-14 23:13:15 |顯示全部樓層
目前只是交流意見, 如果大家決定收考試費, 幫手入數當然不是問題啦
Peter 發表於 2009-2-14 23:04

咁嗰$10會用喺邊架?
回復

比得大帝 發表於 2009-2-14 23:48:09 |顯示全部樓層
run咁大個網, 要好多錢嫁

我都有考慮學生半價
回復

lammanfung 發表於 2009-2-15 00:36:26 |顯示全部樓層
如果提出每參賽要捐hk$10給香港園藝館作經費, 唔知大家有沒有意見

我的想法是園藝館提供個平台給我們玩, 每人拿10元出來, 一表示參賽的誠意, 二也是對園藝館的支持 ...

我也贊成。
回復

Prudy 發表於 2009-2-15 07:54:23 |顯示全部樓層

我也贊成!
回復

irishuen 發表於 2009-2-15 11:29:40 |顯示全部樓層

agree with you, 如果有多錢可以買d 禮物仔作為gift(不用太貴), 增加吸引度
回復

Mr.Best 發表於 2009-2-15 15:38:46 |顯示全部樓層
run咁大個網, 要好多錢嫁

我都有考慮學生半價
Peter 發表於 2009-2-14 23:48

學生有半價啊。我都想參加喔。
但是我在大陸啊。中三又好忙啊。
我都是到時候再講拉。
回復

比得大帝 發表於 2009-2-15 18:22:37 |顯示全部樓層
學生有半價啊。我都想參加喔。
但是我在大陸啊。中三又好忙啊。
我都是到時候再講拉。
Mr.Best 發表於 2009-2-15 15:38

因為捐款並不是本網要求, 是是次活動自發性行為, 可個別情況作減免
回復

orchids 發表於 2009-2-15 18:32:32 |顯示全部樓層

我都冇所謂.
回復

比得大帝 發表於 2009-2-15 18:34:56 |顯示全部樓層
agree with you, 如果有多錢可以買d 禮物仔作為gift(不用太貴), 增加吸引度
irishuen 發表於 2009-2-15 11:29

不過已經收到幾份禮物
回復

比得大帝 發表於 2009-2-15 19:20:07 |顯示全部樓層

相片格式

側面, 約水平10-30度間

側面, 約水平10-30度間

垂直

垂直
回復

Tony 發表於 2009-2-15 19:22:33 |顯示全部樓層
是旦一種定要晒2種?
回復

connie925 發表於 2009-2-15 19:26:51 |顯示全部樓層

無所謂丫....
回復

orchids 發表於 2009-2-15 19:40:36 |顯示全部樓層
112# Peter

相片的file size有冇限制,我家的相機就算最細size都大過150kb,如果唔可以用軟件執細張相,相片會上傳唔到.
係唔係每人只可用一盆花參賽,或有冇上限?
回復

比得大帝 發表於 2009-2-15 23:04:48 |顯示全部樓層
112# Peter

相片的file size有冇限制,我家的相機就算最細size都大過150kb,如果唔可以用軟件執細張相,相片會上傳唔到.
係唔係每人只可用一盆花參賽,或有冇上限? ...
orchids 發表於 2009-2-15 19:40

執細張相可以
意思係唔可以改效果
回復

比得大帝 發表於 2009-2-15 23:05:32 |顯示全部樓層
是旦一種定要晒2種?
Tony 發表於 2009-2-15 19:22

要哂兩個posts
回復

比得大帝 發表於 2009-2-16 14:31:38 |顯示全部樓層
1.        參加人數40人, 由2月19日晚上7時正 – 2月26日晚上7時正, 於本主題內報名, 先到先得
2.        報名資格: 為香港園藝會員, 於2008年6月1日或之前註冊之會員. 如報名時已超出40人, 可繼續登記作為後補.
3.        如果是非香港居或18歲以下之學生, 請於報名時說明
     例:         1. 陳大民
        2. 張小平 (18歲以下學生)
        3. 謝鈴鈴 (居住上海)
因為一般會員於報名接受後, 需付HK$10作參賽費, 18歲以下學生HK$5, 非香港會員免收
4.        報名接受後, 會在本主題內於2月28日公報合資格之40名參賽者名單
5.        合資格者, 請於3月1日 – 3月5日內存HK$10到 002-0-172961 Lui Tit Hon HSBC戶口, 18歲以下學生HK$5, 非香港會員免收, 存入後請於名單上登記及貼上入數紙.
例:         1. 陳大民  3月6日入HK$10
        2. 張小平 (18歲以下學生)
        3. 謝鈴鈴 (居住上海)
        Attachment: 入數紙
6.        合資格者, 請於3月1日 – 3月5日內將參展AV照片email到 [email protected], 一花兩張照片
7.        相片格式請參照以下照片
8.        相片不可以修改, file size不可以大於1m, size為800*600 px , 檔案名為參展花名, 也請參照以下照片名稱.
9.        照片須拍攝到右下角有一個硬幣
10.        參展之AV須為自己種植最少3個月之AV(問心), 有沒有開花也可以
11.        照片收集後, 會另出投票POST供投票, 為避免做票, 只限參展人仕投票, 每人限投3票
12.        投票時間為: 3月9日 – 3月16日晚上7時
13.        按篇號投票, 不會公開花主, 各人投票時亦不可明示或暗示各花之主人
14.        各人於投票後才可看到當時投票結果, 各人亦不可以討論結果, 以免影響未投票者之心態
15.        如被發現有作幣情況, 會受到 扣分 - 禁言 之處罰
16.        優勝者三名, 第一名獎品: 權威3個 + Yukako成株一個,  第二名獎品: 權威2個 + Emerald Love Sport苖,  第三名獎 權威1個 + Cathy's Fireworks苖, 第四名獎品: Summer Song苖, 第五-六名獎品: 各得#5 日本珠石 3L 1份 (如再收集到獎品, 會作調整)
17.        如有相同票數, 由本人最終決定, 本人為是次比賽主持, 不會參加是次比賽, 以示公允
18.        各得奬者請與捐贈者聯絡, 自行交收, 本版不負責交收, 亦不保證禮品之品質.

捐贈者:
花花公子: Emerald Love Sport苖, Cathy's Fireworks苖 , Summer Song苖
Peter: Yukako成株
Prodorothyhkg : #5 日本珠石 3L    2份
Optimara Evergrace Up.jpg
Optimara Evergrace Side.jpg
回復

比得大帝 發表於 2009-2-16 14:40:03 |顯示全部樓層
有技術問題
1. 投票好似最多27個選項
2. 如何限制只有參賽人仕投票
回復

Fleur 發表於 2009-2-16 17:15:42 |顯示全部樓層
18-21日唔喺hk, 請問可唔可以俾一早話支持嘅fans算已自動報名呀?
回復