乞兒女 - 多多

作者: 四少 發表于 2009-1-17 17:51:26
4564 55
candyafr 發表於 2009-2-6 00:07:22 |顯示全部樓層
39# vivi
四少, 我隻約瑟都叫多多wor, 不過係乞兒仔~
無比仔 發表於 2009-2-6 00:04

2隻都好得意呀,隔離個隻好肥~~
回復

無比仔 發表於 2009-2-6 00:09:42 |顯示全部樓層
肥個隻叫Bobby
回復

無比仔 發表於 2009-2-6 00:12:34 |顯示全部樓層
多多係上年朋友們分手後兩個都唔想要佢, 不忍心牠被遺棄所以收養左佢.
回復

candyafr 發表於 2009-2-6 00:12:44 |顯示全部樓層
肥個隻叫Bobby
無比仔 發表於 2009-2-6 00:09

thanks........我鍾意Bobby多d~~.........其實我想養隻史納莎,不過無地方
回復

無比仔 發表於 2009-2-6 00:16:53 |顯示全部樓層
Bobby養左有9年lu, 而家都唔比佢食禁多野, 太肥對健康唔好.
不夠地方給狗狗走動又的確幾煩.
回復

四少 發表於 2009-2-6 00:53:09 |顯示全部樓層
多多係上年朋友們分手後兩個都唔想要佢, 不忍心牠被遺棄所以收養左佢.
無比仔 發表於 2009-2-6 00:12

下... 無比仔 好有愛心, 收養分手後的遺孤 ....
以後要叫我家小姐做 多多女 先得
我那讀國際幼稚園的外甥, 叫 多多 做 dors ...  佢話因為兩個 "多" 字所以加 "s"
不過 多多 就怕左佢, 試過想咬佢阻止我外甥抱佢, 那 "咬" 當然唔係認真果隻, 俾我罵過兩次, 多多 已無再反抗 我外甥激死我家姐, 因為佢當 多多 係玩具, 見到佢就問 "我可唔可以拎 多多 出去玩, 我想玩 多多", 仲四維問人要唔要玩下佢 "要玩我抱比你啦" ....   
回復

無比仔 發表於 2009-2-6 01:21:34 |顯示全部樓層
若佢地一齊&同時間叫多多, 佢地都唔知嗌緊邊個~
回復

carlo 發表於 2009-2-6 03:07:11 |顯示全部樓層
嘩 !   一入黎就多左 1 隻多多 ,仲要一樣係約瑟添 !  
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-2-6 10:59:57 |顯示全部樓層
咁你地叫我大菲媽好啦~~
回復

四少 發表於 2009-2-6 19:57:13 |顯示全部樓層
咁你地叫我大菲媽好啦~~
prodorothyhkg 發表於 2009-2-6 10:59

咁叫衰女 多士 ...  不過個 "多" 字要拉長 d 聲 ... "屎" 字輕聲 d ....
一係叫 呀多 / 衰多 / 八婆 / 衰妹 / 臭多 .....
(以上全部都係佢稱呼之一)
回復

vivi 發表於 2009-2-6 21:52:40 |顯示全部樓層
咁叫衰女 多士 ...  不過個 "多" 字要拉長 d 聲 ... "屎" 字輕聲 d ....
一係叫 呀多 / 衰多 / 八婆 / 衰妹 / 臭多 .....
(以上全部都係佢稱呼之一)
四少 發表於 2009-2-6 19:57

做咩C HING你成日話狗狗喎
多士都幾好吖
士多呀一係
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-18 18:57:28 |顯示全部樓層
咬幾次生骨就乾淨好多架啦 !

carlo 發表於 2009-1-23 00:40 [/quote]

佢地好似好好食咁啵~
回復

四少 發表於 2009-2-18 19:11:16 |顯示全部樓層
咬幾次生骨就乾淨好多架啦 !

carlo 發表於 2009-1-23 00:40

佢地好似好好食咁啵~http://a2233.myweb.hinet.net/msn/cactus/cactus%20(9).gif ...
bonbonpig 發表於 2009-2-18 18:57

我都未得閒買比佢 ...
回復

carlo 發表於 2009-2-19 02:04:02 |顯示全部樓層
四少 ,

http://hk.myblog.yahoo.com/carlong2002/article?mid=30284

買一包真係有排食 !  放係冰格 , 食前 24 小時放係雪櫃冰鮮格 , 等佢自然溶雪就可以架啦 !
回復

jellyfishy 發表於 2009-2-19 08:51:54 |顯示全部樓層
多多女好靚女, d 頭髮好似做左負離子咁.
多多仔好精靈, 個樣擺明爛玩爛食唔識死.
不過水母都係鍾意實毛大狗, 覺得好似粗生d乾淨d易d打理.
多(x4times) 好易俾粗魯的水母一腳申死...
回復

vivi 發表於 2009-2-19 13:39:51 |顯示全部樓層
多多女好靚女, d 頭髮好似做左負離子咁.
多多仔好精靈, 個樣擺明爛玩爛食唔識死.
不過水母都係鍾意實毛大狗, 覺得好似粗生d乾淨d易d打理.
多(x4times) 好易俾粗魯的水母一腳申死... ...
jellyfishy 發表於 2009-2-19 08:51

但係大狗狗一定要有大屋喔
我已前都有隻多多o架, 不過....
回復