2009年我的小天台種植實錄(月季出嚟賀除夕)

關閉 [複製鏈接]
作者: yuwaiman 發表于 2009-1-1 17:40:51
82192 1439
echowong 發表於 2009-3-29 23:28:15 |顯示全部樓層
我今次大獲了, 屋宇署最後4星期限期, 唔係就上庭,  要我連個架都要拆add2icon 本來想留來比勒杜絕爬, 吊下d花, 依家無望了~ 很傷心add2icon
pauline 發表於 2009-3-28 23:20

拆左先囉(無謂同官府鬥) 伺機再....
回復

雲雲 發表於 2009-3-30 13:36:59 |顯示全部樓層
Pauline, 唔好傷心啦!
我o地支持你。
回復

pauline 發表於 2009-3-30 13:43:57 |顯示全部樓層

我依家當自己買了雷曼, 人家咁多都無晒, 我頂多都係唔見左1次2人=去歐洲豪玩豪買14天的機會.

其實唔見左D錢當然心傷, 最唔高興係屋宇署官員的態度, 工作表現, 只理投拆人的, 不理我們也是苦主, 要找佢地難過中登天. 想找佢地來CLOSE FILE, 根本也找不到人. 激死我了!
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-30 13:45:57 |顯示全部樓層
Pauline, 留得花花在, 那怕要拆頂, 佢 close file 後先再搞過囉
回復

pauline 發表於 2009-3-30 14:04:17 |顯示全部樓層
唔會再攪啦, 我屋苑D人心理變態的, 我賣樓走.
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-30 14:08:09 |顯示全部樓層
咁有新目標未呀, 搵定都差唔多了
回復

vincentma 發表於 2009-3-30 14:18:53 |顯示全部樓層
唔會再攪啦, 我屋苑D人心理變態的, 我賣樓走.
pauline 發表於 2009-3-30 14:04
你個花園咁大,市區真係幾難搵喎。不如忍一忍,第佢地 close file之後再做過活動個架啦!(雖然真係好勞氣,我都係過來人呀!)
回復

pauline 發表於 2009-3-30 14:31:36 |顯示全部樓層
我們都有新目標, 西貢. 不過唔賣得出就無銀再買~唯有等主耶穌引領我們. 走or唔走.

其實當初我們買呢間屋認為住過世的, 合晒我們需要, 但D人咁樣, 真係好煩. 成日以為左鄰右舍樓上樓下, 要互相幫忙, 原來只係得我咁想. 佢地見你死, 玩到你會好開心的. 都唔知咩人來的.
個個朋友來到我家都問我地點解咁好野搵到間咁o既屋, 佢地安左個名"城市綠洲"
又可以養狗, 又可以種花, 又可以bbq, 3個願望1間屋就攪店!
回復

pauline 發表於 2009-3-30 14:36:07 |顯示全部樓層
不過很開心, 在這是識得你們一班花友, 也有得比我發up風, 承受很大壓力. 無得up下野會瘋的.
回復

格子 發表於 2009-3-30 15:14:37 |顯示全部樓層
pauline 住得唔自由就唔使可惜, 點都會再有一間合心水既.
回復

pauline 發表於 2009-3-30 15:26:48 |顯示全部樓層
我還算ok, 起碼我樓上那家對我沒什麼. 已是lucky!
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-30 16:12:30 |顯示全部樓層
pauline, 正如格子話齋, 住得唔自由就唔使可惜, 塞翁失馬, 焉知非褔呢
祝你早日搵到合適買家同埋一間合心水嘅新居
回復

pauline 發表於 2009-3-30 16:55:31 |顯示全部樓層
多謝各位!
回復

newbie 發表於 2009-3-30 18:10:11 |顯示全部樓層
你係咪想攞矮牛解藥?插緊未知得唔得喎, 呢排落雨冇去收種子喎
yuwaiman 發表於 2009-3-29 12:36

插緊未知得唔得喎 -- 那麼請代為照顧:)thanks ^^
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-30 19:58:43 |顯示全部樓層
插緊未知得唔得喎 -- 那麼請代為照顧:)thanks ^^
newbie 發表於 2009-3-30 18:10

ok, 我會的, 希望成功幫佢留後啦
回復

farfeifar 發表於 2009-3-31 11:04:29 |顯示全部樓層
533# pauline
pauline~~
the best is yet to come!
回復

ChrisTsui 發表於 2009-3-31 15:54:05 |顯示全部樓層
Chris 佢隻味同倒手香好似, 但d葉唔同, 我的倒手香係冇白邊的
會唔會係咪都一樣架
yuwaiman 發表於 2009-3-29 12:38

敏敏~
如果隻味相似就應該係啦,常見o既倒手香係淨綠色,你呢隻係斑葉倒手香,我兩款都有,都係積媽送o既~
你得閒入去香草版睇o下,斑比都有種o架~
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-31 17:20:07 |顯示全部樓層
敏敏~
如果隻味相似就應該係啦,常見o既倒手香係淨綠色,你呢隻係斑葉倒手香,我兩款都有,都係積媽送o既~
你得閒入去香草版睇o下,斑比都有種o架~
ChrisTsui 發表於 2009-3-31 15:54

唔該 chris, 公主都有咩, 係咪即係斑葉薄荷?
回復

ChrisTsui 發表於 2009-4-1 14:46:25 |顯示全部樓層
唔該 chris, 公主都有咩, 係咪即係斑葉薄荷?
yuwaiman 發表於 2009-3-31 17:20

唔使客氣~
呢隻叫斑葉倒手香,應該唔同薄荷~
除o左斑比同積媽有之外,我見阿花都有種~
回復

yuwaiman 發表於 2009-4-2 15:36:18 |顯示全部樓層
又嚟 post 吓相先
小蒼蘭

鳶尾

玫瑰 - 太陽仙子 & 不知名

小紅菊

agnes送的重瓣海棠

牽牛

回復