返回列表 發新帖

激死人 ...

作者: 四少 發表于 2008-12-29 23:37:21
6039 59
fianfumy 發表於 2008-12-31 19:23:45 |顯示全部樓層
間間都係咁, 不過 netvigator 好 d 係到期會有人 call 你, i cable 只會 send email 比你, 不過佢個 email 我無用, 多數用 d 免費 mail box ^ ^
但 netvigator 都係要你自己再打電話去拎張表格 ....
唉 ... 最後都 ...
四少 發表於 2008-12-31 18:08

講起借錢 ....我早排接到 "盤谷銀行"的電話呀 ..... 唉 ..真係離奇 , 連盤谷都要出馬 !
回復

cotychan 發表於 2009-1-1 00:40:58 |顯示全部樓層
間間都係咁, 不過 netvigator 好 d 係到期會有人 call 你, i cable 只會 send email 比你, 不過佢個 email 我無用, 多數用 d 免費 mail box ^ ^
但 netvigator 都係要你自己再打電話去拎張表格 ....
唉 ... 最後都 ...
四少 發表於 2008-12-31 18:08

我收到呢啲自稱XX財務,我都會話唔駛啦!跟住CUT線.
回復

yen 發表於 2009-1-1 15:05:18 |顯示全部樓層
大家都被網絡公司激得"扎扎跳",既然花咁多時間打電話去投訴,我提議大家用"文字"(email)投訴,可能效果會好d!始終電話投訴,好難會有人聽返個錄音,"信件" 就有專人接收及回應.
回復

fianfumy 發表於 2009-1-1 23:33:44 |顯示全部樓層
43# yen

我e-mail 及 電話一齊投訴 , 上星期二我已send 投訴信去pccw 啦. ...但只比了個 Reference no .我 , 咪又係唔覆囉 !
回復

yen 發表於 2009-1-2 01:26:16 |顯示全部樓層
44# fianfumy
投訴信我未寫過,但我弟弟就試得多,弟弟同我講,他的投訴會有一些高級的負責人電話回應,而且問題得到解決;但信的內容是怎樣寫我就不知道了.
回復

carlo 發表於 2009-1-2 17:33:44 |顯示全部樓層
我用緊網上 "痕"  都成日斷線 / 好慢 , 但係打電話去問襯佢 , 都話無問題 ~ 初初得以為係自己既電腦慢 , 就買左部 SONY VAIO LT 28 G ,  但係供應商都話係我部電腦有事 !   唔係呀 MA !
回復

carlo 發表於 2009-1-2 17:35:43 |顯示全部樓層
8# prodorothyhkg

教吓我好喎 ! PLEASE !
回復

infinity 發表於 2009-1-2 17:49:34 |顯示全部樓層
1# 四少
o黎間o野早就已經出曬名,都唔明點解仲有人用,佢o地連張form都係拖得就拖,你唔追緊 d 恐怕有排都收唔到張 form。
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-1-2 17:57:54 |顯示全部樓層
我淨係得網上 "痕"咋,不過都OK呀,會唔會你個 modem有事呀,如果你成日有人向屋企call下佢黎 check,記得話佢知你部腦買左冇耐咋
如果你個固網(pccw)可以用唔要同佢爭取,方法有2個:
1.首先你問佢而家月費係幾多,幾多你都話貴架,然後問佢有冇plan平d,你就先摷下邊間最平先同佢講,你問佢減唔減到,減到就用,減唔到就轉公司(呢個只合適有其他網絡供稱)
2.你同佢講你個電話一個月講唔到十幾廿個call,要取消,跟住仲大佢個公司電話(pccw)都有優惠,好似的六十零七十蚊一個月,家用咁貴,唔要啦;佢會立即整埋d plan比你知,都係$88之類送來電顯示等等,你都話唔要,要取消,咁佢話要寄 form比你填,填好寄回去一個月後先生效,你照填照寄,佢收到之後會再比電話同你confirm,咁再同佢講唔要,睇下佢再比d乜野優惠籮 (呢樣要個固網唔要都冇所謂先得)
回復

cross 發表於 2009-1-2 22:19:10 |顯示全部樓層
我淨係得網上 "痕"咋,不過都OK呀,會唔會你個 modem有事呀,如果你成日有人向屋企call下佢黎 check,記得話佢知你部腦買左冇耐咋
如果你個固網(pccw)可以用唔要同佢爭取,方法有2個:
1.首先你問佢而家月費係幾多,幾多你 ...
prodorothyhkg 發表於 2009-1-2 17:57

宜家d友仔好似唔憂做
嚇佢未必得
回復

sammy 發表於 2009-1-2 22:30:52 |顯示全部樓層
禾記幾好丫, $108, 我又唔玩online game, 間唔中斷線我都唔多覺
回復

cross 發表於 2009-1-2 23:07:57 |顯示全部樓層
禾記幾好丫, $108, 我又唔玩online game, 間唔中斷線我都唔多覺
sammy 發表於 2009-1-2 22:30

朋友都劣評啵
回復

蚊._. 發表於 2009-1-4 02:23:29 |顯示全部樓層
我都系用i-cable 架囉`!但吾明白點解佢要收我地甘貴囉`!
您二百幾`我就三百幾`
因為而家都12點幾
我打去又話過左辦公時間
我諗我聽日打到去
1定會發癲
見您個E個P0ST
而家搞到我勁想轉第2個寬頻囉`
但係又吾知轉咩好
聽人講和記都系甘衰架!!
回復

無比仔 發表於 2009-1-4 02:49:14 |顯示全部樓層
我以前舊屋用i-cable(約年半前), 申請容易取消難, 打電話取消打極都駁唔到人幫我取消, fax封信去先有人覆. 寄封信黎限你好似一個月內到九龍灣某山卡拉工廠大廈交還Modam, 唔係有權要罰你千幾蚊(而家$900平左?~), cheap到爆!!!
回復

Exodus 發表於 2009-1-4 02:55:43 |顯示全部樓層
icable我真係次次打去小佢先得
回復

無比仔 發表於 2009-1-4 03:02:36 |顯示全部樓層
我都發火,個PCCW,話同我簽約,費用不變,我屋企人簽咗(佢地無睇銀碼就簽)實際上是加咗價,佢哋之后打電話同我確認我听到16X幾我大声吓咗一下點解咁貴佢話14幾再加一個收費電視就16X,但點知月結單就18X,我咪打上去問,我 ...
貓后 發表於 2008-12-30 16:41

我有fd做PCCW d 電話 sales, 平時打去d投訴只會係sale妳條team內遊來遊去(例如沙田機樓, 裏面又有幾條team), 妳係投訴極都無用 or 不斷耍妳架咋. 其實有條 public complain hotline係投訴完後極高層(Included 小小超)都會見到有關投訴gea email record if they check, 妳一打呢個電話即刻有人跟進, 1083可查到架.
回復

infinity 發表於 2009-1-4 19:29:04 |顯示全部樓層
53# 蚊._.
合埋眼求其簡個都好過果個。
回復

cross 發表於 2009-1-5 00:45:31 |顯示全部樓層
我有fd做PCCW d 電話 sales, 平時打去d投訴只會係sale妳條team內遊來遊去(例如沙田機樓, 裏面又有幾條team), 妳係投訴極都無用 or 不斷耍妳架咋. 其實有條 public complain hotline係投訴完後極高層(Included 小小 ...
無比仔 發表於 2009-1-4 03:02

仲有..「我邊樹邊樹收唔到喎」
扮曬mark好曬之後
「我地會幫你向技術部門同事跟進」
其實有時唔係職員唔想做野..而係公司制度問題
唔想煩..何況..你估收唔到真係咁易解決到咩..你香港咁多地方..
緊有唔少收得較差或收唔到o既地方
你估真係一投訴就整番座發射站咩
又或者你話sales?!
電話果d都係啦
「先生呢個offer唔岩..或者我幫你問問上司丫.有再覆你..」
個上司嘛就係自己囉
覆?果個傻o既
唔鬼理佢
等番個calllist loop番上黎幾次..打唔夠數公司自然會出其他offer
仲有..d舊客永遠冇好offer
d死人公司傾好曬..其實你走一個半個舊客..有咩所謂
大把街客入台
回復

carlo 發表於 2009-1-5 16:24:39 |顯示全部樓層
49# prodorothyhkg

THANK YOU ! 我屋企無固網架 !  個個都係用手提架咋 !
回復

cross 發表於 2009-1-6 15:09:34 |顯示全部樓層
49# prodorothyhkg

THANK YOU ! 我屋企無固網架 !  個個都係用手提架咋 !
carlo 發表於 2009-1-5 16:24

我屋企電話純keep號碼..
尾數柒碌唔柒
回復