問 : 軟身塑膠育苗"盤" / 膠袋

作者: JicJicmom 發表于 2008-12-16 10:01:07
8436 43
想問下有無版友仔知道  , 有無呢一種野賣呢 ?
好似一個小花盤咁 , 但佢係黑色厚身少少0既膠袋黎 .
唔該哂各位先.
cotychan 發表於 2008-12-16 10:11:13 |顯示全部樓層
係唔係學校派小花苗返嚟嗰種盆?

回復

kobyip 發表於 2008-12-16 10:39:28 |顯示全部樓層
我諗JJ唔係講coty果隻喇...
coty果隻....如果要分開獨立....要用剪

JJ講果隻...係好似人地植樹呢...一人一兜樹苗果D兜兜呀
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-16 11:02:23 |顯示全部樓層

回復 3# kobyip 的帖子

係呀係呀 ~~ 就係植樹個d隻 ~
因為我有個花盤個形好得意 , 但落哂泥又好浪費 ( 中間位置不種東西) 所以想找一些膠袋"盤" .
回復

mei524 發表於 2008-12-16 12:00:58 |顯示全部樓層
如找不到可否自制膠袋盆呀?
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-16 12:23:18 |顯示全部樓層

回復 5# mei524 的帖子

其實我都諗緊會唔會自制  ~ 因為如果有得賣, 呢d膠袋盤可以循環再用又唔會阻地方 , 都叫做可以接受.
但如果無得賣 , 都可以用膠袋自制 , 我又想下可唔可以用 :
1. 吉吉島不織布袋代替但好似唔太保水.
2. 用紗袋留唔到水又留唔到呢 ...
3. 用買野拎番黎0既膠袋 , 大細又好似有d差異 .....
等我再想想 .....唔該哂咁多位 ~~
回復

花園仔 發表於 2008-12-16 12:55:45 |顯示全部樓層
好普通! 係衫兄度有得買丫! 好平啫!

60蚊一大包, 我點用得咁多丫, 結果拆開買咗1/3份, 20蚊!!

係唔係呢D亞?
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-16 13:17:19 |顯示全部樓層

回復 7# 花園仔 的帖子

老師好 !!
衫兄有呀 ? 咁我去入貨喇 ~~ ^^ @$60 一大包有幾多隻 ? 送禮自用都好呀 ~~
唔該哂呀老師 ~~
回復

oscar 發表於 2008-12-17 06:20:44 |顯示全部樓層
花園仔:
可唔可以PM我邊到買呀???唔該晒!!!
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-17 10:16:46 |顯示全部樓層

回復 9# oscar 的帖子

黃三興 : 元朗阜財街
回復

hk88688 發表於 2008-12-22 14:01:19 |顯示全部樓層
積媽, 你係咁搵呢啲苗袋? 有透明同黑色, 但我覺得透明嗰款好似厚身啲, 又可以睇到啲根生成點, 不過就得細少少嘅size
回復

goldenretriver 發表於 2008-12-22 15:19:17 |顯示全部樓層
積媽, 你係咁搵呢啲苗袋? 有透明同黑色, 但我覺得透明嗰款好似厚身啲, 又可以睇到啲根生成點, 不過就得細少少嘅size
hk88688 發表於 2008-12-22 14:01

我都想買呢種苗袋呵, 請問一下你響邊道買呀.....
回復

hk88688 發表於 2008-12-22 15:47:43 |顯示全部樓層
我上淘寶買嫁, around RMB$0.1/個
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-22 16:35:23 |顯示全部樓層
13# hk88688

咦咦咦 ~~~ 唔貴呀 ~~~ 咁平 !!!!
我想要透明呢一隻啊 ~~ 好似你話齋,  睇到d根生成點 ~~~
有無賣家資料呀 ? 如果你唔介意 , 我想同你買十隻 睇下質數同效果 , 如果係 ok 0既 , 我就問你拎淘寶賣家0既資料自己買.
不過如果你自己都唔夠用0既 , 就唔好理我 ~ 我上淘寶時幫你買埋都得 ~
^^ 唔該哂你呀 88 ~~
回復

goldenretriver 發表於 2008-12-22 17:19:45 |顯示全部樓層
88....咁係咪買幾多都係rmb$0.1呀? 同埋可以麻煩你pm個淘寶賣家既資料過我嗎? 唔該哂~~!
回復

hk88688 發表於 2008-12-22 17:39:42 |顯示全部樓層
積媽&goldenretriver, 我PM你哋吖
回復

hk88688 發表於 2008-12-22 19:37:44 |顯示全部樓層

積媽, 有收到我pm嘛? 我第一次pm啲資料俾你後, 轉頭check短消息, 淨係見返goldenretriver個pm, 之後再send多次又係咁, 點算呀
回復

goldenretriver 發表於 2008-12-22 22:12:58 |顯示全部樓層
Thanks 88! 等我forward一次你俾我條link俾積媽啦!
回復

hk88688 發表於 2008-12-22 23:53:31 |顯示全部樓層
Thanks 88! 等我forward一次你俾我條link俾積媽啦!
goldenretriver 發表於 2008-12-22 22:12

唔該晒, goldenretrier
嗰度啲膠盆仔同1set3件套育苗盤都好平, 我見賣yahoo賣成廿蚊, 嗰度賣rmb$2.8咋, 都幾好用, 我都買咗好多個
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-23 01:20:45 |顯示全部樓層
88 ~~ 我收到哂你2個 pm , 唔該哂你呀 ~~ 已回 pm 了 ~~ ^^
回復

123下一頁