2008-2010秋播成績表(續......三色堇開花喇 ^o^)

關閉 [複製鏈接]
作者: hk88688 發表于 2008-11-29 12:35:52
33292 401
alextang 發表於 2008-12-28 10:53:28 |顯示全部樓層
見你種得,我今日下種3粒。
試下得唔得。唔得就.....
回復

cyhh 發表於 2008-12-28 10:55:30 |顯示全部樓層
fanny, 你今次真係好成功呀, 叻叻
回復

亞實 發表於 2008-12-28 15:10:24 |顯示全部樓層
我棵茶花鳳仙,

開曬, 仲有D果果, 唔知D果有什麼用呢?
回復

宇前流星 發表於 2008-12-31 22:27:18 |顯示全部樓層
都是高手,不错不错
回復

亞實 發表於 2009-1-1 00:05:23 |顯示全部樓層
HAPPy NEW YEAR
回復

hk88688 發表於 2009-1-4 12:34:11 |顯示全部樓層

今日見秋播大花波斯菊開咗好多花, 同佢影吓相先  ^^
仲有, 上次掃貨團買啲花盆, 我都換咗啲喇, 不過我諗仲要努力多幾日先換得嘛, post部份扮咗靚靚嘅花花俾大家睇吓^^

開咗花嘅波斯菊

開咗花嘅波斯菊

鑽石玫瑰又開花喇

鑽石玫瑰又開花喇

大理石一品紅換咗盆, 好似插咗落花樽咁

大理石一品紅換咗盆, 好似插咗落花樽咁

個盆同棵龍血樹都幾襯吖 ^^

個盆同棵龍血樹都幾襯吖 ^^
回復

yuwaiman 發表於 2009-1-4 13:12:53 |顯示全部樓層
Fanny, 雲石一品紅果盆好襯啊, 不如你影d大合照俾我地睇吓啦
回復

hk88688 發表於 2009-1-4 18:40:15 |顯示全部樓層
敏敏, 影大合照太大工程, 上次一次過同10盆花葉榕換盆, 之後都搬到我ss吓*_*
依家學識一日換幾盆無咁攰 ^^, 但係影大合照就要等我抖足精先得喇. 我都覺棵一品紅好襯個盆, 原本有4盆嫁, 至衰其中一盆俾搗蛋王發脾氣嗰時毁滅咗, 依家得返3盆咋 -_-
回復

yuwaiman 發表於 2009-1-4 22:00:55 |顯示全部樓層
咁你有冇教訓佢呀, 係咪罸佢冇飯食
回復

亞實 發表於 2009-1-4 22:31:34 |顯示全部樓層
Fanny,

點解你影D相咁靚, D 花又咁靚GA ???
今日, 我老公已經發緊脾氣, 又去你果邊,
所以我唔敢跟你去買菜,
今日真係唔該你!!!
回復

hk88688 發表於 2009-1-4 23:29:31 |顯示全部樓層
我無咁殘忍嘅, 成日衰心軟, 今晚又每狗1隻雞la*_*
嗰次就係我罰緊佢, 綁住佢唔俾佢四圍走, 點知佢範圍所觸及嘅花草樹木, 都無一幸免, 寸草不生呀. 但係俾佢自由活動嗰時, 佢望都唔望啲花一眼, 激s人喇!!!
回復

hk88688 發表於 2009-1-4 23:34:07 |顯示全部樓層
Fanny,

點解你影D相咁靚, D 花又咁靚GA ???
今日, 我老公已經發緊脾氣, 又去你果邊,
所以我唔敢跟你去買菜,
今日真係唔該你!!!
sifenamok 發表於 2009-1-4 22:31

啲相我執過, 所以先好啲咋 ^^
我今日無留意到勢色唔對添 *_*, 唔緊要喇, 你下次入嚟, 我再同你去買菜吖 ^o^
回復

亞實 發表於 2009-1-4 23:38:44 |顯示全部樓層

192# hk88688

我只不過想講清楚條街名
佢竟然大聲叫我收聲,
我好驚R, 不過要求佢, 沒有計LA !
比佢威一次咁多LA !

今日真係唔該你!
下次去元朗可唔可以去你屋企玩R ?
好想睇你個大花園R !!!!

我今日最後都買唔倒水仙, 好慘,
因為西環$48一盒8個小 ( 我唔想要咁多 )
灣仔$10一個小, $25一個大 ( 勁貴)
所以沒有買R !!
回復

hk88688 發表於 2009-1-5 02:18:38 |顯示全部樓層
192# hk88688

我只不過想講清楚條街名
佢竟然大聲叫我收聲,
我好驚R, 不過要求佢, 沒有計LA !
比佢威一次咁多LA !

今日真係唔該你!
下次去元朗可唔可以去你屋企玩R ?
好想睇你個大花園R !!!!

我今日最後都買 ...
sifenamok 發表於 2009-1-4 23:38

家和萬事興, 萬事以和為貴..... ^^
揸緊車要諗路, 真係要好專心, 體量吓佢喇, 我揸車都唔睬人嫁, 因為我唔多識路, 個腦淨係諗住下個路口洗唔洗轉...... ^^
祝你聽日買到靚靚水仙球啊 ^o^
回復

yuwaiman 發表於 2009-1-5 08:12:09 |顯示全部樓層
我無咁殘忍嘅, 成日衰心軟, 今晚又每狗1隻雞la*_*
嗰次就係我罰緊佢, 綁住佢唔俾佢四圍走, 點知佢範圍所觸及嘅花草樹木, 都無一幸免, 寸草不生呀. 但係俾佢自由活動嗰時, 佢望都唔望啲花一眼, 激s人喇!!! ...
hk88688 發表於 2009-1-4 23:29

好綁住捣旦王所以佢發你脾四喎
回復

亞實 發表於 2009-1-5 10:07:28 |顯示全部樓層
194# hk88688

多謝你!!
我都有車牌,不過真係唔敢drive,
又唁識路, 又沒有路面經驗, 我都係做乘客, 唔好害人, haha
回復

格子 發表於 2009-1-5 10:44:54 |顯示全部樓層
88: 你D彩葉發新芽未啊?
回復

格子 發表於 2009-1-5 10:47:11 |顯示全部樓層
棵好似草既叫"龍血樹"啊?  買咗幾蚊啊? 88
回復

hk88688 發表於 2009-1-5 12:08:58 |顯示全部樓層
敏敏, 我都唔想挷住搗蛋王, 但係佢好鍾意撩事斗非, 四圍辣火頭, 先罰佢無得四圍走, 所以佢咪發脾氣囉 *_*

Sifena, 揸私車還好, 揸電單我真係唔敢載人, 自己都未顧得掂, 我驚整花人哋塊臉, 唔知點賠俾人啊, 所以我都鍾意做乘客多啲 ^^

格子, 啲彩葉多好都出咗新芽, 係啲木依然係一碌木, 我諗要等下先. 棵龍血樹係淘寶買嫁, 好似三十幾蚊人仔 ^o^
回復

亞實 發表於 2009-1-5 13:19:59 |顯示全部樓層
199# hk88688

我考左牌之後未drive過私家車,
因為果時我買左部電單車, 所以我都有drive,
不過真係未載過人, 亦都唔敢呢!
回復