惡田有好報之夏季復仇記-五月頭黎喇

作者: 惡姨 發表于 2008-11-23 20:01:17
36674 338
小寶 發表於 2008-11-26 20:23:51 |顯示全部樓層
芥菜好好好大棵呀! 
回復

惡姨 發表於 2008-11-26 20:27:52 |顯示全部樓層
係啊, 小寶, 棵芥菜葉仲大過我個頭啊  

回復

江江 發表於 2008-11-26 21:27:01 |顯示全部樓層
原帖由 BanbieChan 於 2008-11-25 11:12 發表

並唔係http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(110).gif惡姨http://lanshinetweb.myweb.hinet.net/msn/love/l%20(42).gif放入去架

佢第一次見到 . . . . http://shiehcho22.myweb.hinet.net ...

呢只蛙係叫做  癩哈蟆(蟾蜍.)..皮膚表層有毒分泌..蛇雀貓都唔會攪佢
鋼琴家~~用的止手汗粉就由牠的分泌液提煉出來的

回復

惡姨 發表於 2008-11-26 21:33:31 |顯示全部樓層
係呀, 阿Sir話衹要唔好用手鏈死佢  咁佢就唔會分泌D毒液出黎嫁喇  仲會食蟲蟲蚊蚊添
回復

江江 發表於 2008-11-26 21:54:58 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-11-26 21:33 發表
係呀, 阿Sir話衹要唔好用手鏈死佢  咁佢就唔會分泌D毒液出黎嫁喇  仲會食蟲蟲蚊蚊添

你阿 Sir 講得很對呀....佢真係会食蟲蟲蚊蚊..佢的天敵唔多..會長命百歲啲
你的瓜果菜蔬種得很好..很美呀
回復

may.sun 發表於 2008-11-26 22:09:13 |顯示全部樓層
惡姨 你有好多種田o既經驗定la,好叻呀~~
回復

惡姨 發表於 2008-11-26 23:46:20 |顯示全部樓層

唔係喎, 我第一次租田種野咋; 不過每個星期六都會留心上堂, 而我阿Sir 又教得好好, 好風趣,好攪笑,一D都唔悶, 得閒又上來睇吓大家嘅post, 咪學到野dd囉, 所謂 "一分耕耘,一分收穫"冇錯嫁, 要密D落田, 防吓蟲, 除吓草, 我逢星期三,六,日都會落田嫁,(有個星期日落足7日, 因為要幫苦瓜人工授粉啊), 咁咪有好收囉
回復

may.sun 發表於 2008-11-26 23:59:43 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-11-26 23:46 發表
唔係喎, 我第一次租田種野咋; 不過每個星期六都會留心上堂, 而我阿Sir 又教得好好, 好風趣,好攪笑,一D都唔悶, 得閒又上來睇吓大家嘅post, 咪學到野dd囉, 所謂 "一分耕耘,一分收穫"冇錯嫁, 要密D落田, 防吓蟲, 除吓草 ...

努力+勞力=收穫
回復

maymay靚 發表於 2008-11-27 13:01:00 |顯示全部樓層
我都要學 惡姨 咁勤力.....
回復

惡姨 發表於 2008-11-27 20:35:51 |顯示全部樓層
勤力.........我未算, 花園仔老師係最勤力至真
回復

小寶 發表於 2008-11-27 20:39:43 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-11-26 23:46 發表
唔係喎, 我第一次租田種野咋; 不過每個星期六都會留心上堂, 而我阿Sir 又教得好好, 好風趣,好攪笑,一D都唔悶, 得閒又上來睇吓大家嘅post, 咪學到野dd囉, 所謂 "一分耕耘,一分收穫"冇錯嫁, 要密D落田, 防吓蟲, 除吓草 ...

呀sir係咪靚仔來架
回復

惡姨 發表於 2008-11-27 21:58:23 |顯示全部樓層
係........................... 係.................................... 係............................. 係阿伯黎嫁
回復

花園仔 發表於 2008-11-27 23:00:03 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-11-27 21:58 發表
係........................... 係.................................... 係............................. 係阿伯黎嫁

阿伯都好丫! 你學嘢之馬 又唔係同佢拍拖!
回復

may.sun 發表於 2008-11-27 23:20:39 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-11-27 21:58 發表

哈......哈...........哈............笑死我 開頭都以為話係tim~~
回復

惡姨 發表於 2008-11-28 20:25:53 |顯示全部樓層
可能阿Sir後生時係一個靘仔呢....
回復

BanbieChan 發表於 2008-11-28 21:01:40 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-11-28 20:25 發表

回復

小寶 發表於 2008-11-28 23:41:19 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-11-28 20:25 發表

俾你笑史呀
回復

may.sun 發表於 2008-11-28 23:48:20 |顯示全部樓層
好o野....明天12女子樂坊正式登場~~
回復

小寶 發表於 2008-11-28 23:53:30 |顯示全部樓層
原帖由 may.sun 於 2008-11-28 23:48 發表
好o野....明天12女子樂坊正式登場~~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/pig/pig%20(23).gif

我唔出show架
回復

may.sun 發表於 2008-11-28 23:58:01 |顯示全部樓層
原帖由 小寶 於 2008-11-28 23:53 發表

我唔出show架http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(17).gif

都冇話要做 show~~
回復