美式冬甩專門店Krispy Kreme要清盤

作者: prodorothyhkg 發表于 2008-10-27 16:05:43
3526 27
又一間啦,真係慘,打到黎啦
(明報)10月27日 星期一 13:55
美式冬甩專門店Krispy Kreme要清盤,香港7間分店將全線結業。

該店發言人指,公司董事最近一直在找尋買家但不成功,決定結業。他指在香港經營生意成本高,難以應付。

現時香港7間分店中,只有2間位於機場的分店暫時仍營業。
八王爺 發表於 2008-10-27 16:14:13 |顯示全部樓層
哎吔... 我経常食嘅添!

佢搵买家奌解唔搵我呀!
回復

比得大帝 發表於 2008-10-27 16:15:28 |顯示全部樓層
呢間嘢我個仔去做過暑期工, 我都去幫襯過, 貴到死, 又唔好食, 以前都冇乜生意, 依家先執都算佢好嘢
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-27 16:19:19 |顯示全部樓層
佢係走高檔路線,得7間應該唔難生存,但佢地d鋪租其貴,可能係成機終止租約,加上時世唔好,索性褶埋
回復

貓后 發表於 2008-10-27 16:21:23 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-27 16:15 發表
呢間嘢我個仔去做過暑期工, 我都去幫襯過, 貴到死, 又唔好食, 以前都冇乜生意, 依家先執都算佢好嘢

Peter 兄你個仔有多大丫
回復

八王爺 發表於 2008-10-27 16:21:31 |顯示全部樓層
係呀! 啲鋪址 都係 贵地段。

Peter 唔好食都有計,香港已経冇晒 donut 鋪!
回復

tata 發表於 2008-10-27 16:23:01 |顯示全部樓層
好鬼甜架, 我見都係外國人食多~ 但佢今期有啲萬聖節嘅款式好得意, 仲諗住買個食吓添
回復

tata 發表於 2008-10-27 16:24:10 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-10-27 16:21 發表

我都係鐘意食港式 donut -------->沙翁多啲
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-27 16:24:33 |顯示全部樓層
係買襯手啦,機場仲有開呀
回復

八王爺 發表於 2008-10-27 16:24:37 |顯示全部樓層
原帖由 tata 於 2008-10-27 09:23 發表
好鬼甜架, 我見都係外國人食多~ 但佢今期有啲萬聖節嘅款式好得意, 仲諗住買個食吓添

tata 旧年我都同d女去买呀! 好鬼cute .... 真係好甜,咁咪切开慢慢食。
回復

gtrnismo 發表於 2008-10-27 16:27:41 |顯示全部樓層

唔好食?

原帖由 Peter 於 2008-10-27 16:15 發表

東nut我最唔中意, 但crispy cream好出名wor, 因為平時果D例如timhortonsD donut隔一陣都硬過石頭, 情況好像麥叔叔D薯條敢樣。 KK出名隔左1夜落埋雪櫃都唔硬, 舊粉係賣點。 從美國剛殺入加拿大時排隊排到顛, 我同friend都做過白痴, 最後發覺係唔同。
香港係貴d, 我都試過一次同羅灣, 可能香港月亮圓D覺得更好

唯一一間donutshop都無埋
回復

Sylvia 發表於 2008-10-27 16:44:04 |顯示全部樓層
Peter,  您個仔唔係3歲咩
回復

曉文 發表於 2008-10-27 16:58:08 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-10-27 16:14 發表
哎吔... 我経常食嘅添!

佢搵买家奌解唔搵我呀!

王爺你快d打電話,做Krispy Kreme白武士啦
我唔想佢倒閉啊
回復

八王爺 發表於 2008-10-27 17:08:23 |顯示全部樓層
原帖由 曉文 於 2008-10-27 09:58 發表

我唔想佢倒閉啊

打緊喇!
回復

比得大帝 發表於 2008-10-27 17:10:01 |顯示全部樓層
我鐘意食那些剛剛出爐的 Doughnuts,
Krispy Kreme 那些凍冰冰的唔啱我

有次去Melbourne, 有間唔記得唔名的, 睇住一個個Doughnut, 由機出嚟, 馬上點一點沙糖, 新鮮熱辣辣, 真係其味無窮, 食完一次又一次

香港的冇果樣整果樣, 攪到七彩, 又凍冰冰, 真係冇嘢都唔食佢
回復

比得大帝 發表於 2008-10-27 17:11:12 |顯示全部樓層
原帖由 曉文 於 2008-10-27 16:58 發表

我唔想佢倒閉啊

我都打電話叫佢早d收檔, 唔好阻住地球轉
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-10-27 17:26:01 |顯示全部樓層

我舊公司幾個美國鬼好鐘意食,一知到開左之後興奮到爆!成日買一大盒番黎做早餐、茶點!我見到就已經飽左一半!一次都冇食過!
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-10-27 17:27:35 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-10-27 16:21 發表

西灣河太安樓油站隔離有間,好 cozy,望入去感覺幾好,但好唔好食就唔知啦!
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-27 17:34:49 |顯示全部樓層
我之前都有十張八張 credit card抽獎送出Krispy Kreme Doughnut一個,我睇到都唔想食,比晒d朋友
都唔明係咪玩我,我情願收多幾個 $5好過

回復

cross 發表於 2008-10-27 19:33:24 |顯示全部樓層
琴日行過旺角都仲有
回復

12下一頁