何處買試飲杯

作者: prodorothyhkg 發表于 2007-9-17 19:56:37
15537 81
何處可以買1oz試飲杯 ??三禾要買到$300才送貨
kong 發表於 2007-9-17 20:45:51 |顯示全部樓層
港島區上環蘇杭街,條街好短,有兩三間鋪頭賣試飲杯.mtr 上環站永樂街出口行幾分鐘.

觀塘區,官塘崇仁街地下二號,mtr 站要行一段路幾長.
tel: 2349 9895
回復

ayclui 發表於 2007-9-17 22:24:41 |顯示全部樓層
油麻地上海街近 "窩 8" 果度都有, 陳x記老刀莊, 有 1oz 同5 oz 膠杯連蓋賣, 不過好貴, $10 約20個, 勝在近便...
回復

ayclui 發表於 2007-9-17 22:30:01 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2007-9-17 20:45 發表
港島區上環蘇杭街,條街好短,有兩三間鋪頭賣試飲杯.mtr 上環站永樂街出口行幾分鐘.

觀塘區,官塘崇仁街地下二號,mtr 站要行一段路幾長.
tel: 2349 9895 ...

kong 姐, 請問官塘崇仁街果間鋪多唔多SIZE揀o架? 價錢係咪同上環果d差唔多?
回復

kong 發表於 2007-9-17 23:08:20 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-17 22:30 發表

kong 姐, 請問官塘崇仁街果間鋪多唔多SIZE揀o架? 價錢係咪同上環果d差唔多?

比較貴,記得1.5 oz 試飲杯 $20/100連蓋,另有3安士杯,4安士杯等.
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-9-17 23:15:50 |顯示全部樓層
Thanks all
回復

ayclui 發表於 2007-9-19 00:02:51 |顯示全部樓層
今日去官塘崇仁街果間鋪睇過, 發覺選擇很少, 建議都係去上環好 d
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-9-19 09:38:22 |顯示全部樓層
上環個間收幾多點?
回復

tata 發表於 2007-9-19 09:45:26 |顯示全部樓層
試吓打去問吓呀~

永泰膠袋廠: 上環蘇杭街107號地下 2850 4868
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-9-19 09:52:12 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-19 09:45 發表
試吓打去問吓呀~

永泰膠袋廠: 上環蘇杭街107號地下 2850 4868

Thanks Krista
已問,收6點,仲早過我收工,惟有睇邊日路過才買
回復

tata 發表於 2007-9-19 09:59:55 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2007-9-19 09:52 發表

Thanks Krista
已問,收6點,仲早過我收工,惟有睇邊日路過才買

嘩~六點呀? 我平時都係星期六落去呀~ 荃灣都有得賣呀, 好似都係3禾嚟架, 有1,2,4,5,8,10oz賣, 近住4坡坊呀, 好似收7點呀~
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-9-19 10:08:16 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-19 09:59 發表

嘩~六點呀? 我平時都係星期六落去呀~ 荃灣都有得賣呀, 好似都係3禾嚟架, 有1,2,4,5,8,10oz賣, 近住4坡坊呀, 好似收7點呀~

我星期六多數要閉關........洗狗+洗衫晒衫+做煮飯婆
都係平日搵日早D落荃灣睇睇

回復

mimilka 發表於 2007-9-19 10:56:13 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-19 09:59 發表

荃灣都有?係邊呀?我成日行過都唔見
回復

tata 發表於 2007-9-19 11:20:55 |顯示全部樓層
原帖由 mimilka 於 2007-9-19 10:56 發表

荃灣都有?係邊呀?我成日行過都唔見

嗰度好似叫4坡坊呀, 隔離有間好出名食雲南米線架~
回復

kong 發表於 2007-9-19 11:31:36 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-19 00:02 發表
今日去官塘崇仁街果間鋪睇過, 發覺選擇很少, 建議都係去上環好 d

嘩! 你做記者定速遞呀? 官塘同上環差好遠呀!
我喜歡用2安士嘅試飲杯因為只有官塘有得賣, 我懶去買,所以用完幾乎兩年都冇過去買囉!
回復

ayclui 發表於 2007-9-19 12:35:43 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2007-9-19 11:31 發表

嘩! 你做記者定速遞呀? 官塘同上環差好遠呀!
我喜歡用2安士嘅試飲杯因為只有官塘有得賣, 我懶去買,所以用完幾乎兩年都冇過去買囉!

哈哈, kong姐我兩樣都唔係
上環間鋪我上星期六去過, 買咗 2 & 4 oz試飲杯, 因為我o向官塘返工, 所以收工時順便去啫
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-9-19 12:37:20 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-19 12:35 發表

上環間鋪我上星期六去過, 買咗 2 & 4 oz試飲杯, 因為我o向官塘返工, 所以收工時順便去啫

有冇價錢參考
回復

kong 發表於 2007-9-19 13:32:42 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-19 12:35 發表

上環嗰隻2安士係矮身嘅, 好似廿五蚊一百連蓋.  而官塘嗰隻2 安士係高身嘅, 要黎種苗我覺得好好.
回復

mimilka 發表於 2007-9-19 13:46:08 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-19 11:20 發表

嗰度好似叫4坡坊呀, 隔離有間好出名食雲南米線架~

噢~~我知邊間喇,我成日係附近食野都無留意到tim 唔該晒你呀
回復

tata 發表於 2007-9-19 13:50:35 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2007-9-19 13:32 發表

上環嗰隻2安士係矮身嘅, 好似廿五蚊一百連蓋.  而官塘嗰隻2 安士係高身嘅, 要黎種苗我覺得好好.

kong,

有無2安士高身個樣睇吓呀, thx~
回復

12345下一頁