貴婦bb女

作者: 羊咩咩 發表于 2007-9-13 08:09:16
9756 61
Grace 發表於 2008-1-3 20:02:12 |顯示全部樓層
大家好~

回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-3 21:05:18 |顯示全部樓層
粒栗子好趣緻
回復

carlo 發表於 2008-1-9 20:54:33 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-9-24 23:35 發表

到時唔論到佢控制,因為嬲嬲地我會剪左佢

點解唔做絕慾既 ?
回復

Grace 發表於 2008-1-9 21:08:04 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-3 09:05 PM 發表
粒栗子好趣緻

佢好鍾意玩架, 又為食...
佢雖然向屋入面最大隻果個, 但...比芝娃娃 "恰"...哈哈哈哈.....

回復

tata 發表於 2008-1-10 09:24:09 |顯示全部樓層
原帖由 Grace 於 2008-1-3 20:02 發表
大家好~

識望鏡頭喎.....唔該望呢邊呀,個頭傾傾呀....笑
回復

羊咩咩 發表於 2008-1-10 15:11:10 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2008-1-9 08:54 PM 發表

點解唔做絕慾既 ?

點解要做呢?唔做好過做架,病都多d,而且會變肥仔肥女,減都減唔到
回復

carlo 發表於 2008-1-11 01:09:42 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-1-10 15:11 發表

點解要做呢?唔做好過做架,病都多d,而且會變肥仔肥女,減都減唔到

做左對佢健康好 d , 前列腺 cancer , 乳 cancer 等都唔會咁大機會發生 , 除非妳要佢生 puppy 啦 ,  "變肥仔肥女,減都減唔到" ??? 又唔係喎 ! 我養果 d 都 desex 左 , desex 左長命 d 健康 d .
回復

羊咩咩 發表於 2008-1-11 04:41:21 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2008-1-11 01:09 AM 發表

做左對佢健康好 d , 前列腺 cancer , 乳 cancer 等都唔會咁大機會發生 , 除非妳要佢生 puppy 啦 ,  "變肥仔肥女,減都減唔到" ??? 又唔係喎 ! 我養果 d 都 desex 左 , desex 左長命 d 健康 d . ...

你話隻狗肥左會多左咩病啦?背脊骨,關節,心臟,氣管,肉瘤,息肉,皮氣呢d最常見於絶育後發生,健唔健康唔係睇佢絶左育未架~係睇食物,牙齒健康同生活環境,我做左呢行成十年從未見過一隻貓或狗絶育後係唔肥,而且絶育後內分泌唔同左根本點減都減唔到肥,食素,火雞低脂糧,食少d都減唔到,到時真係仲煩左..
獸醫話5個月好去絶育啦,都未發育完就去絶育,去留意下bb時絶育同成犬時絶育0既狗身體有咩分別~~
有需要絶育0既,正常係單子同卵巢過低0既狗,有d狗前列腺同子宮都未發過炎,只係少少出血,都未驗過就話cancer,獸醫開0既藥,打0既針好多0係香港都係未主查,但咪又係不為人所知

回復

carlo 發表於 2008-1-11 09:04:17 |顯示全部樓層
我對自己既寵物食物,牙齒健康同生活環境好有信心 , 我家貓狗都已經養左 17 年 , touch wood , ok 啦 !
肥唔肥同絶育有關係 ?
"有d狗前列腺同子宮都未發過炎,只係少少出血,都未驗過就話cancer,獸醫開0既藥,打0既針好多0係香港都係未主查,但咪又係不為人所知
"  ???? 妳睇邊個獸醫咁唔好彩呀 ?
回復

羊咩咩 發表於 2008-1-11 12:32:57 |顯示全部樓層
"肥唔肥同絶育有關係 ?"唔信自己去留意下啦,我唔會亂吹水
"妳睇邊個獸醫咁唔好彩呀 ?"前排賣晒報紙啦,你冇睇咩?好多行內人都知啦,獸醫點醫死狗,打錯針,亂配藥,切錯腳都未講

回復

carlo 發表於 2008-1-11 14:40:45 |顯示全部樓層
唔絶育既肥貓肥狗 一街都係啦 !

寵物行業已經比少數衰人做衰左 lu ~
回復

羊咩咩 發表於 2008-1-11 16:46:48 |顯示全部樓層
絶左育的確係比未絶育易肥,呢個係事實
行行都有衰人架啦,老細都有好唔好啦,而家寵物行業夠可以話老手早就收山,新手咩都唔識,價做低晒至就走出黎做囉
回復

羊咩咩 發表於 2008-1-11 17:44:21 |顯示全部樓層
kitty0既個人熊仔簽名~
照片 478 (Medium).jpg
回復

noel 發表於 2008-1-12 12:31:12 |顯示全部樓層
大家好~

後面果隻...
回復

noel 發表於 2008-1-12 12:38:53 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-1-11 17:44 發表
kitty0既個人熊仔簽名~
加深d~ 加深d~
回復

Grace 發表於 2008-1-12 16:00:35 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-12 12:31 PM 發表
後面果隻...

後面果隻係藍藍, 呢間屋裏面總共有 13隻貓, 4隻狗向室內+2隻唐狗向天台...(動物園)
仲有龜, 魚, 蝦, 海星 & 螺...(水族館 )
次次去到都好唔得閒, 貓貓要抱, 狗狗要玩, 好唔捨得走, 有時都諗過想搬埋過去住架~
回復

carlo 發表於 2008-1-12 16:18:28 |顯示全部樓層
大家好~

栗子好可愛呀 !
回復

carlo 發表於 2008-1-13 05:44:57 |顯示全部樓層
圖為比比獸醫在香港工作時, 為一隻患有pyometra令子宮脹大了不只十倍, 只有5kg的Poodle (貴婦狗) 做的子宮切除手術...

內容請 click 入比比獸醫既 blog : http://hk.myblog.yahoo.com/jw!sDnymNOQFRKL8ssJlt8B?suc=1
回復

noel 發表於 2008-1-14 11:18:40 |顯示全部樓層
原帖由 Grace 於 2008-1-12 16:00 發表

後面果隻係藍藍, 呢間屋裏面總共有 13隻貓, 4隻狗向室內+2隻唐狗向天台...(動物園)
仲有龜, 魚, 蝦, 海星 & 螺...(水族館 )
次次去到都好唔得閒, 貓貓要抱, 狗狗要玩, 好唔捨得走, 有時都諗過想搬埋 ...

13隻貓, 4隻狗向室內+2隻唐狗向天台....
下次帶埋我去得唔得呀~~~~~~~~
回復

Grace 發表於 2008-1-16 13:40:55 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-14 11:18 AM 發表
13隻貓, 4隻狗向室內+2隻唐狗向天台....
下次帶埋我去得唔得呀~~~~~~~~

好呀~
回復