食蟲版の好友聊 [2016年11月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 發表于 2016-11-1 09:16:30
8861 185
cyamy 發表於 2016-11-16 14:46:21 |顯示全部樓層
Victor9394 發表於 2016-11-16 10:28
講真,唔會平得過花墟

明白的,來貨價一D都唔平啊~
但花墟只有2種(蓳),魚街有時無你想要的品種,而且你在家種,應該比較適合一般花友屋企
上次售賣情況也不差吧!
回復

powergun 發表於 2016-11-16 14:58:41 |顯示全部樓層
Victor9394 發表於 2016-11-16 14:39
因為迷毛唔多值錢,同埋未適應天氣的話,幾日凍幾日熱就拜拜

唔係喎, 迷毛出售版有時有得賣的, 都唔平架
回復

powergun 發表於 2016-11-16 15:01:03 |顯示全部樓層
Victor9394 發表於 2016-11-16 14:41
我而家D迷毛已經係唔知第幾代  ,很難死,除非搬位

我第二年種的, 佢地重未有後代的, 希望今年有孢芽啦
回復

powergun 發表於 2016-11-16 15:02:10 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2016-11-16 14:46
明白的,來貨價一D都唔平啊~
但花墟只有2種(蓳),魚街有時無你想要的品種,而且你在家種,應該比較適合一 ...

係fb 群組都有得買的
回復

powergun 發表於 2016-11-16 15:29:34 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2016-11-16 14:40
好呀,我D就唔多好了,迷毛有2個品種已死光,黎緊可能有第3隻

點解呀, 我兩隻都好靚呀
回復

powergun 發表於 2016-11-17 09:06:58 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫23至27度, 現時24度

今日仍好好天, 但要留意明日起, 天文台預測會變成多雲有雨的了, 一直至下星期二的
回復

samanthaor 發表於 2016-11-17 14:09:15 |顯示全部樓層
終於都係淘多次種子~勺葉茅膏菜, 又黎過~
回復

iluvuboyz 發表於 2016-11-17 20:28:18 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-17 09:06
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫23至27度, 現時24度

今日仍好好天, 但要留意明日起, 天文台預測會變成多雲有 ...

根根~~~入黎同您say個hi先~~~
回復

powergun 發表於 2016-11-17 20:54:10 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-11-17 20:28
根根~~~入黎同您say個hi先~~~

hi, BB 晚安, 你d AV幾時接佢返屋企呀?

pm再同您傾丫~~^ - ^  發表於 2016-11-17 22:23
回復

powergun 發表於 2016-11-17 23:32:29 |顯示全部樓層
新聞話薯仔係秘魯原產的, 西班牙人征服印加帝國後至傳到全世界都係的
回復

powergun 發表於 2016-11-18 09:11:06 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日短暫時間有陽光, 漸轉多雲及有一兩陣雨, 氣溫23至26度, 現時24度

好快又到星期五啦, 呢排時間真易過, 上下網, 落下舖, 行下街後返公司等放工又一日, 希望以後日日都如是就好了
回復

powergun 發表於 2016-11-19 08:20:45 |顯示全部樓層

各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣雨, 氣溫2 3至27度, 現時25度

週末放假了, 今日落雨了, 地上好濕的, 但依家停雨呢, 大家外出要帶遮啦
回復

powergun 發表於 2016-11-19 13:46:04 |顯示全部樓層

中文歌曲龍虎榜本週結果 (資料來自香港電台網站)

1. 沒有你, 我甚麼都不是 - 陳柏宇 (2)        
2. 一個人的永恆 - 鄭俊弘 (4)        
3. 第一次告別 - 吳業坤 (8)        
4. 小故事 - 王灝兒 (5)        
5. 無表面傷痕 - 鄭欣宜 (9)        
6. 停止繁殖 - 林奕匡 (10)        
7. 獨一無二 - AGA、Gin Lee (1)        
8. 友誼的小船 - 張敬軒 王菀之 (11)        
9. 還不夠遠 (國) - 盧凱彤 (7)        
10. 同一 - Supper Moment (3)        
11. 感情需要 - 衛詩 (18)
12. 這一個夜 - 太極 (19)
13. 嗚 - 小塵埃 (New)
14. 給兒子的信 - 陳詠謙 (20)
15. 風起雲湧 - 謝天華,鄭嘉穎 (16)
16. 扯線木偶 - 譚嘉儀 (15)        
17. 你在我在 - 許廷鏗 (6)         
18. What ? - ReVe (New)
19. 慶祝 - 張惠雅 (14)
20. 未了的歌 - 王梓軒 (New)
回復

powergun 發表於 2016-11-19 15:24:07 |顯示全部樓層
今日晏晝都幾好太陽呀
回復

powergun 發表於 2016-11-20 08:58:09 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣雨, 日間部分時間天色明朗, 氣溫25至28度, 現時26度

昨日係台慶日, 今日仍有賽車睇的, 轉眼間十一月到尾聲了, 大家要把握仍未凍時享用週日啦, 今日天氣唔錯的, 一早就有靚靚陽光, 祝大家週日愉快
回復

powergun 發表於 2016-11-21 09:06:52 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 早晚有一兩陣雨, 日間短暫時間有陽光, 氣溫24至27度, 現時25度

又一星期開始了, 今早仍溫暖天晴的, 但明日係小雪, 預測之後一兩日氣溫會急降至最低15度的, 大家要留意了
回復

Victor9394 發表於 2016-11-21 09:50:41 |顯示全部樓層
samanthaor 發表於 2016-11-17 14:09
終於都係淘多次種子~勺葉茅膏菜, 又黎過~

希望係真貨
回復

Victor9394 發表於 2016-11-21 09:52:50 |顯示全部樓層
各位早晨~ 最後一個星期o係呢間公司,過幾日可能回復冇得朝早同大家SAY HI了
回復

samanthaor 發表於 2016-11-21 15:05:54 |顯示全部樓層
Victor9394 發表於 2016-11-21 09:52
各位早晨~ 最後一個星期o係呢間公司,過幾日可能回復冇得朝早同大家SAY HI了 ...

你返夜呀?
回復

samanthaor 發表於 2016-11-21 15:28:26 |顯示全部樓層

我去返之前買過個間~今次佢仲比左0的迷你XX胞子
回復