農曆新年吊飾觀看分享 祝雞年如意吉祥!花開富貴!

作者: wongcc 發表于 2016-1-24 19:54:28
6102 34

製品圖片,今年宮燈圖案改以鳴禽「雞」為主題。
1,宮燈
2,福字吊飾
3,年年有餘吊飾
4,扇形吊飾1
5,扇形吊飾2
6,雞圖案宮燈

謝謝wendy大大賞分支持

評分

查看全部評分

wongcc 發表於 2016-1-24 19:57:03 來自手機 |顯示全部樓層

做吊飾是一種樂趣
回復

wongcc 發表於 2016-1-24 20:00:13 來自手機 |顯示全部樓層

共做了5款吊飾
回復

antpple 發表於 2016-1-24 20:47:44 |顯示全部樓層
我唔申請
但支持分享
謝謝
回復

wongcc 發表於 2016-1-25 00:20:50 來自手機 |顯示全部樓層
謝謝你支持
回復

wongcc 發表於 2016-1-25 21:56:56 來自手機 |顯示全部樓層

吊飾分享取消,謝謝各位支持。
回復

wongcc 發表於 2016-2-6 15:47:24 來自手機 |顯示全部樓層
已完成3個,而家去街,返嚟再努力整埋宮燈。

好有心機呀:O! 係利是封來的?  發表於 2016-2-7 03:34
回復

wongcc 發表於 2016-2-8 08:12:51 來自手機 |顯示全部樓層
祝各位年年快樂,歲歲平安,身體健康,春青美麗,英俊潚洒!
回復

powergun 發表於 2016-2-8 08:36:02 |顯示全部樓層
wongcc 發表於 2016-2-8 08:12
祝各位年年快樂,歲歲平安,身體健康,春青美麗,英俊潚洒!

好利害的, 樓主手工一流
回復

wongcc 發表於 2016-2-8 09:08:02 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-2-8 08:36
好利害的, 樓主手工一流

gun爺,年年都要做,自己要掛,工作地方要掛,朋友又話要掛,做慣咗啦!gun爺,如果你要明年可做個比你㗎! 不過我剩係識做7,8款咋!,唔知你啱唔啱心水。
回復

powergun 發表於 2016-2-8 09:09:53 |顯示全部樓層
wongcc 發表於 2016-2-8 09:08
gun爺,年年都要做,自己要掛,工作地方要掛,朋友又話要掛,做慣咗啦!gun爺,如果你要明年可做個比你㗎 ...

好呀, 不過起碼要收返原料$$呀
回復

wongcc 發表於 2016-2-8 09:56:41 |顯示全部樓層
wongcc 發表於 2016-2-6 15:47
已完成3個,而家去街,返嚟再努力整埋宮燈。

salt,  多謝鼓勵,是的,全部都是利是封嚟㗎。
回復

wongcc 發表於 2016-2-8 10:02:12 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-2-8 09:09
好呀, 不過起碼要收返原料$$呀

gun爺,我唔會收你$㗎,你分享給我的花花同經驗好多,我都未計番比你呢!
回復

powergun 發表於 2016-2-8 10:07:10 |顯示全部樓層
wongcc 發表於 2016-2-8 10:02
gun爺,我唔會收你$㗎,你分享給我的花花同經驗好多,我都未計番比你呢! ...

傻啦, 係花友先分享比我的, 我有義務再分享比其他花友的, 經驗係齋up的, 打幾隻字嘛, 都係唔使本的, 但你成盞燈咁, 一定要買材料的, 估計都唔平的
回復

wongcc 發表於 2016-2-8 10:22:58 來自手機 |顯示全部樓層
係呀! gun爺,你真是個聰明人,今年d利是封貴到我唔信,不過,我不會計較這些的,我分享出去的帖子都沒有收任何人的$㗎,我只係收$10象徵式的費用捐比園藝會,我自己都要貼幾倍的錢做一個㗎,可惜可能收$10花友覺得貴,都冇人申請呀!所以gun爺我無理由會收你$㗎!
回復

powergun 發表於 2016-2-8 10:36:32 |顯示全部樓層
wongcc 發表於 2016-2-8 10:22
係呀! gun爺,你真是個聰明人,今年d利是封貴到我唔信,不過,我不會計較這些的,我分享出去的帖子都沒有收 ...

咁就唔好分享啦, 其實我都無乜用的, 屋企都唔興掛呢d 燈的, 過年收到的利事封儲埋佢第年用咪唔使買囉
回復

wongcc 發表於 2016-2-8 10:41:53 來自手機 |顯示全部樓層
我成日諗,個園藝平台,咁多人手去攪,又要租網絡,咁運作成本去邊度揾,既然自己有份用這個平台,應該在能力範圍下出一點兒的綿力是需要嘅,能力做不到就冇法啦!
回復

powergun 發表於 2016-2-8 11:12:16 |顯示全部樓層
wongcc 發表於 2016-2-8 10:41
我成日諗,個園藝平台,咁多人手去攪,又要租網絡,咁運作成本去邊度揾,既然自己有份用這個平台,應該在能 ...

放心, 只要多d 黎出post, 人流多自然有廣告收入的, 另出售版的, 5至15%的收入都唔錯的
回復

wongcc 發表於 2016-2-8 12:19:37 來自手機 |顯示全部樓層
是嗎?那就太好了!
回復

wongcc 發表於 2016-2-8 12:27:05 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-2-8 10:36
咁就唔好分享啦, 其實我都無乜用的, 屋企都唔興掛呢d 燈的, 過年收到的利事封儲埋佢第年用咪唔使買囉 ...

我都有用舊利是封,但唔係每個款都用得着,利是封如果畫面非一樣,圖案效果會唔靚,所以舊利是封只會用在底層,吊飾面一定要揀些圖案靚的來做,否則便會變成不倫不類,唔靚㗎!
回復

12下一頁