風雨蘭~五天發芽啦...

作者: 莉莉 發表于 2008-9-1 23:47:42
9542 80
江江 發表於 2008-9-2 15:07:13 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-9-2 15:04 發表
江江,你放過我吧,我以後都不再出聲,也不答問題就是了.~

我愛你的執着咩........
回復

peeseela 發表於 2008-9-2 15:11:03 |顯示全部樓層
希媽點可以唔出聲,唔答問題,咁我地咪學少好多好多野
回復

ivo 發表於 2008-9-2 15:27:00 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-9-2 15:04 發表

唔好呀, 學小好多既架...
回復

tata 發表於 2008-9-2 15:28:51 |顯示全部樓層

笑死咗
回復

莉莉 發表於 2008-9-2 15:33:28 |顯示全部樓層
希媽媽....你都唔好誤會我呀~~~今次係我唔小心,我都好欣賞你li 份精神~~我會向花友仔多多學習....
回復

maggielawkm 發表於 2008-9-2 15:56:26 |顯示全部樓層
原帖由 莉莉 於 2008-9-2 15:33 發表
希媽媽....你都唔好誤會我呀~~~今次係我唔小心,我都好欣賞你li 份精神~~我會向花友仔多多學習....

莉莉~ 你張相好似mon 耳仔咁~ 我諗大家都唔係怪你既~ 你千祈唔好怕左唔分享喎~
回復

莉莉 發表於 2008-9-2 16:23:43 |顯示全部樓層
我會嫁啦...maggie 多謝你
我會努力,今次都係一時唔小心,手快快囉....
回復

markc 發表於 2008-9-3 13:13:39 |顯示全部樓層
其實邊個無做過新人吖。慢慢教囖,唔駛搞到人地咁難堪架。唔通蟹爪蘭又帖去蘭科嗎?明明係仙人掌科嘛。
回復

江江 發表於 2008-9-3 13:39:43 |顯示全部樓層
原帖由 markc 於 2008-9-3 13:13 發表
其實邊個無做過新人吖。慢慢教囖,唔駛搞到人地咁難堪架。唔通蟹爪蘭又帖去蘭科嗎?明明係仙人掌科嘛。

回復

RIO 發表於 2008-9-3 15:11:34 |顯示全部樓層
我想希媽言重喇, 大家並唔係有心harass你, 只係帶笑搞下氣氛je, 而且樓主都經已3番4次道歉認錯, 出來維護既花友只係本主有善既心來安慰樓主, 並非沖著希媽而來.
回復

maggielawkm 發表於 2008-9-3 15:19:03 |顯示全部樓層
我同希媽講既野跟同莉莉講既一樣,希望繼續一齊分享囉~
「一個都不能少」呀!!
回復

tata 發表於 2008-9-3 15:24:51 |顯示全部樓層

回復 50# heiheimama 的帖子

唔好咁啦, 公司都成日有呢啲人架啦, 唔通又唔做咩~ 自己覺得無問題咪得囉,係道理嘅一定有人認同嘅

回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-3 15:30:41 |顯示全部樓層
大家都係愛花之人,真係一個都不能少呀
回復

孖吉 發表於 2008-9-3 15:35:28 |顯示全部樓層
希媽~~

社會上每個人都有自己角色,有人會執着一件事,有人會重視人的感覺 ...。我尊重每個人扮演的角色。我地有時會有意見分歧,但好多時進步是由分歧的意見開始。所以我會重視其他人的意見。

但我清楚明白一百個人有一百個意見,有10個人駡我不代表其餘90個不同意我的睇法,我不會為一棵樹而放棄一個森林。別人的睇法亦不會比我的睇法重要。所以我認為正确的我會堅持 ...

我希望希媽繼續自己的角色,你和每一個人對呢度都好重要呀!
回復

ayclui 發表於 2008-9-3 15:57:05 |顯示全部樓層
希媽請息怒...
論壇係開放比所有花友討論嘅...有唔同意見係好正常, 唔好因為其他人嘅意見而唔開心/ 唔再參與.
(咁易受人影響而唔o黎玩咪好蝕底? )
回復

ayclui 發表於 2008-9-3 16:12:50 |顯示全部樓層
原帖由 tata 於 2008-9-3 15:24 發表
唔好咁啦, 公司都成日有呢啲人架啦, 唔通又唔做咩~ 自己覺得無問題咪得囉,係道理嘅一定有人認同嘅

tata, 我就話: 係道理嘅唔一定需要有人認同...

p.s. 我最鍾意有料嘅 "寸人"
回復

Purple 發表於 2008-9-3 16:26:19 |顯示全部樓層
其實只是小事一樁,何必介懷!
看得出莉莉是種植的熱情澎拜,一時衝動"入錯線",大家都已經 boot 咗佢,而佢都 salem 咗,態度正確呀!
希媽你也不要衝動吧,我剛想 po 你分享/相贈的小苗近況,你不再上來我這等初級花友怎樣向你學習呢?
回復

Purple 發表於 2008-9-3 16:31:08 |顯示全部樓層
原帖由 markc 於 2008-9-3 13:13 發表

啊,原來蟹爪蘭唔係蘭科,而係仙人掌科,又學到嘢喇!
回復

莉莉 發表於 2008-9-3 17:35:04 |顯示全部樓層
希媽雖然我同你唔係好熟,但我好多謝你的提點啊!!!你都唔好誤會我呀~~我冇嬲你呀...你唔好唔唔分享你的意見啦....好多花友都會學少左野嫁啦....其實我知你為我好,有錯就要講~知錯就要改~ 但我唔夠錢買張咭仔搬走佢,你等我儲下錢就搬嫁啦....
記住繼續分享意見呀....如果唔係新人會學少好多野嫁啦...
回復

maywong918 發表於 2008-9-3 17:35:31 |顯示全部樓層
呢几日唔得閒上來,乜搞成甘呀~

希媽~你唔好走呀~ 我唔識講野,我淨係知你係一個好熱心既花友,第一個見花友既就係你,你仲好熱心教左我好多野~每次有新花友post問題答得最多既一定係你~
你千祈唔好因為某D說話,而唔上來呀~甘真係我地好大既損失呀~
回復