迷岩初❤者(=゚ω゚)ノ首種迷岩的疑問!

作者: sluChiNg 發表于 2015-7-30 17:39:45
16820 544
powergun 發表於 2015-9-20 11:01:33 |顯示全部樓層
B17 發表於 2015-9-20 10:49
真係跳唔出人類存在既思維?
人類無左,地球發生咩事,又會關邊果既事呢?
你?我?他?全部都唔存在,問 ...

人類無左, 只係你覺得唔關你事的, 但事實上除非整個地球毀滅左, 否則生態都依然存在的, 月球上無生命, 但生態環境仍存在的, 今日月球上無生命, 唔等於幾億年後都無的
回復

B17 發表於 2015-9-20 11:13:36 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-9-20 11:01
人類無左, 只係你覺得唔關你事的, 但事實上除非整個地球毀滅左, 否則生態都依然存在的, 月球上無生命, 但 ...

只係邏輯推論嗟
現實世界仍然有人,生態問題仍然要處理
等到冇晒人,想理都理唔到
回復

powergun 發表於 2015-9-20 11:23:23 |顯示全部樓層
B17 發表於 2015-9-20 11:13
只係邏輯推論嗟
現實世界仍然有人,生態問題仍然要處理
等到冇晒人,想理都理唔到 ...

有人無人, 生態都會自動地處理的, 只是人類要繼續係地球上生存, 就要避免被大自然淘汰, 否則好似人類繼續斬樹, 到左地球上氧氣唔夠時, 人類就無法生存的, 但生態環境並不會因人類滅絕而停止的, 人類無左,  d 樹又會生長返, 咁又多返d 氧氣了, 咁咪又平衡返囉, 只是可能再無人類吧了
回復

Melb 發表於 2015-9-24 12:17:53 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-19 23:28
人都系自私既~~~要死...可能會絕晒種~~~
甘地球其他動物就可以安全了~~

都係...

好似只有人才製造垃圾, 同有本事破壞成個地球

如果人死哂...唔知地球, 動植物是否好開心呢?
回復

powergun 發表於 2015-9-24 13:09:05 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-9-24 12:17
都係...

不是只有人才製造垃圾的, 所有動物, 包括人都要排便, 糞便係動物來說應是垃圾之一, 植物吸二氧化碳, 放氧氣, 係植物角度氧氣係垃圾來的, 獅子老虎食完動物後都會留下垃圾, 馬騮食完香蕉, 蕉皮係垃圾, 人類用的所有野都係取之地球, 用之地球, 其實同其他動物一樣的, 只是人類智慧較高, 處於最頂的位置, 所以至可以成為世界王者, 但人類始終都無法對抗大自然的, 人類製造出黎的禍害, 如果唔自我約束, 恐怕都會被大自然淘汰的
回復

iluvuboyz 發表於 2015-9-24 14:48:07 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-9-24 12:17
都係...

甘要等到人類絕種先搵到答案了~~~
不過我覺得人類系破壞地球既罪魁禍首!!~~
回復

powergun 發表於 2015-9-24 15:24:54 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-24 14:48
甘要等到人類絕種先搵到答案了~~~
不過我覺得人類系破壞地球既罪魁禍首!!~~ ...

人類的確將地球搞到天翻地覆, 比恐龍時代的破壞力更大, 但相信人類會諗到方法解決的, 否則應好快滅亡了
回復

iluvuboyz 發表於 2015-9-24 15:45:28 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-9-24 15:24
人類的確將地球搞到天翻地覆, 比恐龍時代的破壞力更大, 但相信人類會諗到方法解決的, 否則應好快滅亡了 ...

我都幾期待滅亡之日, 希望有機會見証啦~~~
回復

powergun 發表於 2015-9-24 15:58:30 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-24 15:45
我都幾期待滅亡之日, 希望有機會見証啦~~~

有機會的, 如果打起核戰
回復

iluvuboyz 發表於 2015-9-24 16:10:00 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-9-24 15:58
有機會的, 如果打起核戰

明日之後甘, 好似好d~~~
回復

powergun 發表於 2015-9-24 20:34:23 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-24 16:10
明日之後甘, 好似好d~~~

似乎未來的好多年都未有呢個機會呢, 或者去日本, 台灣個d 地區有多d 機會的
回復

iluvuboyz 發表於 2015-9-25 11:57:07 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-9-24 20:34
似乎未來的好多年都未有呢個機會呢, 或者去日本, 台灣個d 地區有多d 機會的 ...

吾好日本呀!!!!!!!~~~
我都系希望世界和平好了~~雖然機會幾微....
回復

powergun 發表於 2015-9-25 12:05:33 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-25 11:57

可惜日本首相想打仗呢, 剛通過左解禁集體自衛權法案了
回復

iluvuboyz 發表於 2015-9-25 14:48:09 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-9-25 12:05
可惜日本首相想打仗呢, 剛通過左解禁集體自衛權法案了

布殊既朋友~~~
回復

B17 發表於 2015-9-25 14:52:04 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-25 11:57

如果中國唔吞並南沙,出事既機會會細d
回復

iluvuboyz 發表於 2015-9-25 14:57:47 |顯示全部樓層
B17 發表於 2015-9-25 14:52

我都吾知而家d人爭個d地方究竟系邊個既.....
個個國家都話系自己既...
回復

B17 發表於 2015-9-25 15:10:11 |顯示全部樓層
德國,意大利,日本同屬戰敗國,只有日本唔可以有軍隊,有點不公
回復

B17 發表於 2015-9-25 15:12:43 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-25 14:57
個個國家都話系自己既... ...

要爭就乜理由都得....
回復

powergun 發表於 2015-9-25 15:24:54 |顯示全部樓層
B17 發表於 2015-9-25 14:52

中國唔理, 南海就比其他國家瓜分了
回復

powergun 發表於 2015-9-25 15:27:32 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-25 14:57
個個國家都話系自己既... ...

因為南海發現有豐富石油存量,  所以個區本來各國都唔理的, 變成個個都黎爭
回復