迷岩初❤者(=゚ω゚)ノ首種迷岩的疑問!

作者: sluChiNg 發表于 2015-7-30 17:39:45
16789 544
B17 發表於 2015-9-25 22:58:35 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-9-25 22:37
係有的, 如果無就唔會有第一次同第二次大戰啦
中國不嬲都係富強大國來的, 中國地大物博, 資源豐富, 所以 ...

係有的, 如果無就唔會有第一次同第二次大戰啦->講緊衣家。戰後定立左世界秩序,唔需要戰爭。間唔中有人想破壞,結果比人揼番轉頭。
中國不嬲都係富強大國來的, 中國地大物博, 資源, 所以從來都好多人睇住呢舊肥肉的->呢個笑話幾好!中國礦藏唔多,銅,鐵,石油,燃氣,糧食都要外購,除左人多地多,談唔上"資源豐富"。
美國從不協助中國軍事發展, 中國依家的成就, 好多都係靠自己的, 或是從美國偷返黎的->唔覺老美阻中國發展軍力,事實上都阻唔到,只係口頭講幾句,向其他國家交代下。
回復

Melb 發表於 2015-9-25 23:04:26 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-9-24 14:48
甘要等到人類絕種先搵到答案了~~~
不過我覺得人類系破壞地球既罪魁禍首!!~~ ...

100%認同...
回復

powergun 發表於 2015-9-25 23:11:08 |顯示全部樓層
B17 發表於 2015-9-25 22:58
係有的, 如果無就唔會有第一次同第二次大戰啦->講緊衣家。戰後定立左世界秩序,唔需要戰爭。間唔中有人想 ...

依家一樣有的, 唔係使乜整咁多武器出黎, 以防萬一
到目前為止, 中國天然資源仍豐富的, 相信日本仔仍虎視耽耽的
高科技戰略物品仍不准向中國輸出的
回復

B17 發表於 2015-9-25 23:35:30 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-9-25 23:11
依家一樣有的, 唔係使乜整咁多武器出黎, 以防萬一
到目前為止, 中國天然資源仍豐富的, 相信日本仔仍虎視 ...

依家一樣有的, 唔係使乜整咁多武器出黎, 以防萬一->真係以防萬一而已,好似印度,巴基斯坦都核彈,佢地唔會傻到互相毀滅。正如之前咁講:"間唔中有人想破壞,結果比人揼番轉頭。",有事發生總要有人出手阻止。
到目前為止, 中國天然資源仍豐富的, 相信日本仔仍虎視耽耽的->老鼠跌落天秤 乜鬼都可以用錢買,鬼得閒打中國。
高科技戰略物品仍不准向中國輸出的->正常到不得了!好多國家對輸出高科技都有限制。唔明你講呢樣有乜意義?
回復

powergun 發表於 2015-9-25 23:44:35 |顯示全部樓層
B17 發表於 2015-9-25 23:35
依家一樣有的, 唔係使乜整咁多武器出黎, 以防萬一->真係以防萬一而已,好似印度,巴基斯坦都核彈,佢地唔 ...

點解窮到乞食都要搞核武? 就係要做成平衡假像, 避免戰爭的唯一方法

清末中國無錢咩? 就係有錢至黎打你嘛

同佢friend的, 或有利用價值的, 戰機同航母都供應比佢的

回復