我又就黎開工喇 ~~

作者: JicJicmom 發表于 2008-8-23 15:59:33
5124 41

響淘寶度買0既野 , 今日收到貨喇 ~~
聽日可以開工喇 ~~~ 真係開心 !!!!  有過一次經驗 , 希望聽日可以一日一次過攪掂佢 !!
是次工程 :
戶外椅一張
冷氣機外罩一隻
地板十片
網片六塊
花架一隻
:fight
ChrisTsui 發表於 2008-8-23 16:11:52 |顯示全部樓層
好期待你另一大製作~
回復

蛀米虫 發表於 2008-8-23 16:12:58 |顯示全部樓層
今次沒得執la~  
回復

羊咩咩 發表於 2008-8-23 17:08:44 |顯示全部樓層
我下個月至開始~
祝你順順利利~
回復

JicJicmom 發表於 2008-8-23 18:21:05 |顯示全部樓層

回復 3# 蛀米虫 的帖子

XDDDDDD 比起上次響香港買比人斬到一頸血 , 都可以叫執到架 ! XDDDDDDDDDDDDDD
回復

charlie 發表於 2008-8-24 10:07:00 |顯示全部樓層
記住影多d 相喎
回復

江江 發表於 2008-8-24 10:28:51 |顯示全部樓層
加油...支持你
回復

貓貓 發表於 2008-8-24 11:31:41 |顯示全部樓層
介唔介意講下買左幾多錢 (連運費),我都考慮緊執執個花園,唔該!!
回復

JicJicmom 發表於 2008-8-25 00:06:27 |顯示全部樓層
連運費一共$1198 ,  深圳 > 香港 連送上門運費 $240
有一張1.2m 戶外長椅 , 一個1.2m 高花架, 一個空調架 , 3塊90x90網片 , 6件五金連接件+6件 L 形連接件 , 6隻戶外木腳 , 10塊45X45 木地板 , 賣家負責浙江 > 深圳運費 .
回復

貓貓 發表於 2008-8-25 00:32:30 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-8-25 00:06 發表
連運費一共$1198 ,  深圳 > 香港 連送上門運費 $240
有一張1.2m 戶外長椅 , 一個1.2m 高花架, 一個空調架 , 3塊90x90網片 , 6件五金連接件+6件 L 形連接件 , 6隻戶外木腳 , 10塊45X45 木地板 , 賣家負責浙江 > 深圳 ...

好詳細呀!唔該!
回復

JicJicmom 發表於 2008-8-25 00:42:39 |顯示全部樓層
人算不如天算 ..... 星期六做唔得幾多野,加上送來的長椅椅腳攪錯左 , 所以星期六數小時工作小時之後,都係無乜野睇. 長椅後的花架, 也是這一次買的 . 層板我全部再打多幾口鐵釘加固.
P1110166 (Small).JPG
星期日喇 ~~ 一早去花墟飲早茶 , 行左一個圈買左少少野 ,之後去深水步買五金用品, 諗住返去開工喇 ....點知 .....
一返去撻左落床....訓到四點至起身......=___="""
努力努力做野之後 :
先睇整容前 :
P1110091 (Small).JPG
放好所有木地板 , 然後發現自己又計錯數了......
P1110146 (Small).JPG
唔理咁多 , 整左個空調罩先.
P1110148 (Small).JPG
然後將第二行0既地板放去第一行 , 先做好及加固網片 及 地板, 做完都天黑囉 ......
P1110160 (Small).JPG

因為椅腳有問題, 所以聯絡了賣家,賣家馬上將對的椅腳寄出, 我另再買多2塊木地板, 一拚用快遞寄出, 3天內會收到. 因為今之沒有大件東西, 所以賣家可以直接寄來香港給我.
急不及待, 先把瓜菜都移到新做的花架去, 乖乖地快高長大喇 ~~
回復

滑嘟嘟 發表於 2008-8-25 03:08:54 |顯示全部樓層
有天台真好~~~
回復

BanbieChan 發表於 2008-8-25 05:53:36 |顯示全部樓層
勁呀 繼續努力
回復

JicJicmom 發表於 2008-8-25 08:53:17 |顯示全部樓層
heehee ~~ 而家真係整到七七八八喇 ~ 唔會再整乜架喇 ~
再落黎就比心機種好d野佢 ~~ ^^
本來幾心急想整好佢, 費事再等淘寶賣家寄地板落黎  ..... 但去花墟d店度睇 , 真係買唔落手 ..... 人仔24 同 港紙108 0既分別 .... 而家全部野連運費都係 $133 ( 又係到門口)
回復

江江 發表於 2008-8-25 09:10:51 |顯示全部樓層
好手工又精打細算
回復

蛀米虫 發表於 2008-8-25 09:35:12 |顯示全部樓層
幾好環境por~  你張窗廉都我廳果張一樣.
回復

羊咩咩 發表於 2008-8-25 09:40:39 |顯示全部樓層
JicJicmom 妳真係好快手
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-25 10:36:09 |顯示全部樓層
高樓大廈裡面既綠田園~
好靚呀~
回復

Alfphy 發表於 2008-8-25 10:36:48 |顯示全部樓層
執得好企理啊!
回復

ハマナス 發表於 2008-8-25 10:58:34 |顯示全部樓層
好勁呀! 好整齊!
睇完你整, 我都想整整我個花園
回復

123下一頁