花貓種植推廣計劃第一A期

作者: prodorothyhkg 發表于 2008-8-15 10:12:22
12188 151
C0126 發表於 2008-9-3 08:31:18 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-9-2 21:57 發表
唔知 C0126 同 Tony 有冇入嚟? 二個都覆咗收到我份 K. Manchu幾日啦, 唔知種成點呢?

sorry呀....咁遲先覆....我收到呀...收到真驚喜....
初以為係蟲開了係一棵好大的小苗...
已放泥種植.....呢兩日內再放相先...^_^
謝謝sel
回復

江江 發表於 2008-9-3 08:34:45 |顯示全部樓層
原帖由 C0126 於 2008-9-3 08:31 發表

sorry呀....咁遲先覆....我收到呀...收到真驚喜....
謝謝sel

好乖啊
回復

sel 發表於 2008-9-3 11:49:45 |顯示全部樓層
原帖由 C0126 於 2008-9-3 08:31 發表

謝謝sel

見你個盒夠硬淨應該可以安全保護, 所以俾株大苖等你快的有成績! 俾心機!!
回復

tongtony 發表於 2008-9-3 19:18:57 |顯示全部樓層
江江,
    你的K.Histra鱗莖真勁,在8月29日上盆,今晚發現她出了一片小小苗,
在不足一星期就長出小苗,真使人心中喜悅,多謝你呀
照片 016_cr.jpg
照片 018_cr01.jpg
回復

江江 發表於 2008-9-3 19:27:55 |顯示全部樓層
原帖由 tongtony 於 2008-9-3 19:18 發表
江江,
    你的K.Histra鱗莖真勁,在8月29日上盆,今晚發現她出了一片小小苗,
在不足一星期就長出小苗,真使人心中喜悅,多謝你呀

唔使客氣........新手慢慢摸索吓...就得啦.......Well Done
回復

Tony 發表於 2008-9-3 19:50:09 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-9-2 21:57 發表
唔知 C0126 同 Tony 有冇入嚟? 二個都覆咗收到我份 K. Manchu幾日啦, 唔知種成點呢?

sorry呀,冇喺版面覆你添add11icon

佢地情況幾好,不過幾ge就燶咗最低嗰兩塊細葉,中間D細葉就大咗少少add6icon
回復

sel 發表於 2008-9-5 10:17:58 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2008-9-3 19:50 發表

sorry呀,冇喺版面覆你添add11icon

佢地情況幾好,不過幾ge就燶咗最低嗰兩塊細葉,中間D細葉就大咗少少add6icon

唔緊要, 大家都心急想睇吓你地的情況之嗎!
回復

hipo 發表於 2008-9-5 13:34:21 |顯示全部樓層
The Napolean V that I shared from goldenretreiver.
Look !!  It's so cute and healthy !!
回復

RIO 發表於 2008-9-7 15:44:31 |顯示全部樓層
江江,
我又來交功課喇:-
1. K Digital Flora

2. K Dark Velvet
回復

RIO 發表於 2008-12-3 22:57:38 |顯示全部樓層
有得分喇add7icon
雖然我棵 K Dark Velvet未開過花,
不過佢生咗虫喇
係咪挖開d泥攞出來就得呀?
回復

江江 發表於 2008-12-4 12:22:44 |顯示全部樓層
原帖由 RIO 於 2008-12-3 22:57 發表
有得分喇add7icon
雖然我棵 K Dark Velvet未開過花,
不過佢生咗虫喇
係咪挖開d泥攞出來就得呀?

未找到婆家前...唔好挖住
回復

RIO 發表於 2008-12-4 12:31:32 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-12-4 12:22 發表

未找到婆家前...唔好挖住

啊, 知道, 咁我出post搵婆家啦add7icon
回復