仙人掌種子種植(A組+B組)比賽 - 公告版,已出比賽結果

作者: Audrey 發表于 2014-5-17 20:29:01
10705 190
powergun 發表於 2014-5-19 11:40:59 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-5-19 09:02
由於申請結果公佈為 2014年5月22日.....

我希望在2014年5月23日 (星期五) 下午6:30 - 6:45 一次過

差不多滿哂了
回復

Melb 發表於 2014-5-19 11:42:07 |顯示全部樓層

好似版主話5月22日先公佈...

仲睇多幾日...

反正都仲有人申請緊..
回復

powergun 發表於 2014-5-19 11:45:39 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-5-19 11:42
好似版主話5月22日先公佈...

仲睇多幾日...

反應踴躍, 唔錯
回復

Audrey 發表於 2014-5-19 22:18:58 |顯示全部樓層
謝謝大家咁熱烈參加,
可惜種子數量有限,
應該毋法接受每位報名版友參加。

回復

JoanneBB 發表於 2014-5-20 03:18:23 |顯示全部樓層

A組 - Turbinicarpus pseudopectinatus red-flower form 十四份。

1) PercyMKLau
2) 桃仔
3) 八王爺
4) Heldyng, thanks!
5) orik
6) 老公仔(志在參予,請郵寄給我,郵費有拖無欠)
7) benny20031006
8) fool'sgrape(Thank you!)
9) u915
10) ppchu (大姐話事幫我揀,thx.thx!)
11) 阿火 (如果可以括免,兩組都想試,最多唔要獎品)
12)chancc, thx
13) paulpaul (排埋A,如果只可2揀1,要B,thx)
14) sasock, thx
15)yhlaw (thanks)
16) badboyxo (上到尾班車嗎?)
17)chau_lyc (假如有餘額想玩埋B)
18)  N-Blythe
19) kariek (thx!)
20) coconut(thx~)
21)JoanneBB (後補,thx!)

B組 - Obregonia denegrii cv. variegated 十四份

2) 八王爺
3) Sunrise
4) ppchu (大姐揀比我呀!唔該)
5) 阿火 (如果可以括免,兩組都想試,最多唔要獎品)
6) paulpaul
7) lameric
8) N-Blythe
9) ingridhung (thank you)
10)大植物 (HELLO! 好耐冇見,報名參賽)
11) Melb (多謝大植物久休復出, 賞面參加, 所以我都比面破例一次, 參加今次種子比賽)
12) cyamy (仙人掌B咁可愛,等我試下播仙人掌先)
13) BluePrincess (謝謝!)
14) 吉花 (首次參賽,宜しくお願いします!)
15 )claudiatang(遲到了﹗)
16) JoanneBB, thx

回復

claudiatang 發表於 2014-5-20 09:23:06 |顯示全部樓層
BB,你複製錯了。漏了我個名。請查看#78。

唔該版大更正  發表於 2014-5-20 17:17
回復

akita815 發表於 2014-5-20 09:55:04 |顯示全部樓層

B組 - Obregonia denegrii cv. variegated 十四份

2) 八王爺
3) Sunrise
6) paulpaul
7) lameric
8) N-Blythe 
11) Melb (多謝大植物久休復出, 賞面參加, 所以我都比面破例一次, 參加今次種子比賽)
17)akita
回復

clover524316 發表於 2014-5-20 12:10:33 |顯示全部樓層

2) 八王爺
3) Sunrise
6) paulpaul
7) lameric
8) N-Blythe
17)akita
18) Clover524316 (未滿時唔知要咁排添-_-")
回復

阿火 發表於 2014-5-20 12:22:56 |顯示全部樓層
重新更新 (請盡量保持A組、B組合拼名單以方便負責人查閱,謝謝!)

A組 - Turbinicarpus pseudopectinatus red-flower form 十四份。

2) 桃仔
3) 八王爺
5) orik
9) u915
13) paulpaul (排埋A,如果只可2揀1,要B,thx)

2) 八王爺
3) Sunrise
6) paulpaul
7) lameric
8) N-Blythe
17)akita
18) Clover524316 (未滿時唔知要咁排添-_-")

火火鍾意D靚花!  發表於 2014-5-20 19:12
阿火換左頭像。  發表於 2014-5-20 15:29
Thanks 火火.  發表於 2014-5-20 13:35
THX  發表於 2014-5-20 12:44
回復

Melb 發表於 2014-5-20 12:58:04 |顯示全部樓層
請大家留意~!

在5月22日中午, 合資格參賽者名單公佈後,

請盡快留言, 告知本人可否於星期五(5月23日) 6:30-6:45PM太子站客戶服務中心交收.

結果公佈後, 交收如有任何疑問, 歡迎PM本人.

比賽現正處於申請階段, 各花友如有興趣, 可繼續嘗試申請參加~!

預祝各位種植愉快~! 謝謝~!

比賽細則及往後更新法則, 亦會在合資格參賽者名單結果公佈後  , 出帖告示大家~!

唔該晒 ^^  發表於 2014-5-20 17:15
回復

BenLau 發表於 2014-5-20 15:29:54 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-5-20 12:58
請大家留意~!

辛苦晒!

THANKS PERCY  發表於 2014-5-20 15:33
回復

JoanneBB 發表於 2014-5-20 17:17:33 |顯示全部樓層
JoanneBB 發表於 2014-5-20 03:18

唔該版大更正
回復

Audrey 發表於 2014-5-20 19:44:38 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-5-20 12:58
請大家留意~!

非常多謝各位咁踴躍參加。
為咗比倒絕大多數報名嘅版友能參加,
本已答應可參加兩組嘅版友,
現時只可參加一組。
隨機分組别,
請多多原諒!

我會盡快問好朋再要種子,
今次參加不到嘅版友,
下次可以優先!

Percy 因上星期六替我分種子,
已拎咗兩份,所以只有佢可以參加兩組。

明白,我參加B。請修改。  發表於 2014-5-20 22:45
建議版主用其他顏色字...比大家睇到..THANKS  發表於 2014-5-20 20:50
OK~!  發表於 2014-5-20 20:49
回復

puppy 發表於 2014-5-20 20:00:08 |顯示全部樓層

2) 桃仔
3) 八王爺
5) orik
9) u915

2) 八王爺
3) Sunrise
6) paulpaul
7) lameric
8) N-Blythe
17)akita
19) Puppy (我都申請玩玩 ^^)
回復

orik 發表於 2014-5-20 20:25:29 |顯示全部樓層

2) 桃仔
3) 八王爺
5) 老公仔(志在參予,請郵寄給我,郵費有拖無欠)
6) benny20031006
7) fool'sgrape(Thank you!)
8) u915
9) ppchu (大姐話事幫我揀,thx.thx!)
10) 阿火 (如果可以括免,兩組都想試,最多唔要獎品)
11)chancc, thx
12) paulpaul (排埋A,如果只可2揀1,要B,thx)
13) sasock, thx
14)yhlaw (thanks)
15) badboyxo (上到尾班車嗎?)
16)chau_lyc (假如有餘額想玩埋B)
17)  N-Blythe
18) kariek (thx!)
19) coconut(thx~)
20)JoanneBB (後補,thx!)

2) 八王爺
3) Sunrise
6) paulpaul
7) lameric
8) N-Blythe
17)akita

唔好意思,我退出排隊。

Why?  發表於 2014-5-20 20:40
回復

Melb 發表於 2014-5-20 20:56:30 |顯示全部樓層
通告更新:

請各參賽者留意#93

仙人掌種子種植比賽
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 5&fromuid=83822
(出處: 香港園藝館)
回復

八王爺 發表於 2014-5-20 22:44:38 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-5-20 05:58
請大家留意~!

星期五!
太好了,順便一巡花墟。

另外,我只參加B組。有勞。

Noticed  發表於 2014-5-21 08:30
回復

八王爺 發表於 2014-5-20 22:49:09 |顯示全部樓層

2) 桃仔
3) Heldyng, thanks!
4)老公仔(志在參予,請郵寄給我,郵費有拖無欠)
5)benny20031006
6)fool'sgrape(Thank you!)
7)u915
8)ppchu (大姐話事幫我揀,thx.thx!)
9)阿火 (如果可以括免,兩組都想試,最多唔要獎品)
10)chancc, thx
11) paulpaul (排埋A,如果只可2揀1,要B,thx)
12)sasock, thx
13)yhlaw (thanks)
14) badboyxo (上到尾班車嗎?)
15)chau_lyc (假如有餘額想玩埋B)
16) N-Blythe
17)kariek (thx!)
18)coconut(thx~)
19)JoanneBB (後補,thx!)
20)

2) 八王爺
3) Sunrise
6) paulpaul
7) lameric
8) N-Blythe
17)akita

回復

lameric 發表於 2014-5-21 08:44:46 |顯示全部樓層
I can make it on Friday 18:45 at Prince Edward MTR. Thank you.
回復

jamesau 發表於 2014-5-21 09:07:12 |顯示全部樓層

2) 桃仔
3) Heldyng, thanks!
4)老公仔(志在參予,請郵寄給我,郵費有拖無欠)
5)benny20031006
6)fool'sgrape(Thank you!)
7)u915
8)ppchu (大姐話事幫我揀,thx.thx!)
9)阿火 (如果可以括免,兩組都想試,最多唔要獎品)
10)chancc, thx
11) paulpaul (排埋A,如果只可2揀1,要B,thx)
12)sasock, thx
13)yhlaw (thanks)
14) badboyxo (上到尾班車嗎?)
15)chau_lyc (假如有餘額想玩埋B)
16) N-Blythe
17)kariek (thx!)
18)coconut(thx~)
19)JoanneBB (後補,thx!)
20)Jamesau

2) 八王爺
3) Sunrise
6) paulpaul
7) lameric
8) N-Blythe
17)akita

回復