我喜愛的月季 2014-3-31/ 39頁 更新

作者: 花草之家 發表于 2008-7-23 18:30:41
55674 785
花草之家 發表於 2008-12-6 10:45:40 |顯示全部樓層
Fanny,今日好大風呀!正話係花園行一陣,都吹到流鼻水,睇怕今日都唔好撈泥住,驚比風吹病就唔好呀!
回復

hk88688 發表於 2008-12-6 21:39:09 |顯示全部樓層
花草, 今日真係凍返好多, 你都唔好掛住同啲小鐵傾偈 小心身體, 著多件衫呀, 聶一聶好易病嫁
回復

花草之家 發表於 2008-12-7 11:06:18 |顯示全部樓層
Fanny,尋日話大風唔撈泥住, 點知尼頭講完,小鐵就送到,  唯有大風都要出花園,把小鐵上盆,攪掂之後,比風吹到變左人乾呀!
回復

cyhh 發表於 2008-12-7 11:10:24 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-12-5 15:22 發表

上次打完風再出猛太陽,佢地recover得好快wor...
完全唔洗理佢~

呢d就係經過幾次8號風嘅日日春
回復

花草之家 發表於 2008-12-7 11:26:49 |顯示全部樓層
Candice,重健在 同埋好靚吓o咼,咁樣擺埋一齊好好睇
下層D葉黃黃地,係唔夠葉肥,定係天氣问題?
回復

cyhh 發表於 2008-12-7 11:37:47 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-12-7 11:26 發表
Candice,重健在 同埋好靚吓o咼,咁樣擺埋一齊好好睇
下層D葉黃黃地,係唔夠葉肥,定係天氣问題?

應該係天氣, 因為d書話佢凍時d葉會黃黃地,
其實係3盆黎ga, 白色, 粉紅色, 紫色,
同埋我同之前一樣, 都係兩星期一之肥
回復

花草之家 發表於 2008-12-7 11:51:10 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-12-7 11:37 發表

應該係天氣, 因為d書話佢凍時d葉會黃黃地,
其實係3盆黎ga, 白色, 粉紅色, 紫色,
同埋我同之前一樣, 都係兩星期一之肥http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/pupanda/pupanda%20(4).gif ...

原來係天氣凍,明白la。

我淨係睇到2隻色乍。
回復

cyhh 發表於 2008-12-7 11:54:27 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-12-7 11:51 發表

原來係天氣凍,明白la。

我淨係睇到2隻色乍。

因為粉紅色好淡ga, 影左出來就唔太覺
回復

yuwaiman 發表於 2008-12-7 15:54:24 |顯示全部樓層
Candice , 側邊果d係咪馬尾鐵嚟啊
回復

cyhh 發表於 2008-12-7 17:04:01 |顯示全部樓層
原帖由 yuwaiman 於 2008-12-7 15:54 發表
Candice , 側邊果d係咪馬尾鐵嚟啊

係呀, 當時5蚊買番黎
回復

hk88688 發表於 2008-12-7 18:09:16 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-12-7 11:06 發表
Fanny,尋日話大風唔撈泥住, 點知尼頭講完,小鐵就送到,  唯有大風都要出花園,把小鐵上盆,攪掂之後,比風吹到變左人乾呀!

花草, 今日出面都好凍, 出去真係要著多件衫 真係要快啲去買返個戶外暖爐先得喇
回復

花草之家 發表於 2008-12-7 18:22:06 |顯示全部樓層
原帖由 hk88688 於 2008-12-7 18:09 發表

花草, 今日出面都好凍, 出去真係要著多件衫 真係要快啲去買返個戶外暖爐先得喇

Fanny,唔止着多件衫,重要着多條褲呀 唔買 户外暖爐啦!容乜易乾上加乾架!
回復

hk88688 發表於 2008-12-7 18:30:12 |顯示全部樓層
花草, 你嗰度係咪凍過香港? 我聽天氣報告話廣東有啲地方, 好似降到0度或以下, 你真係要著多啲衫.  
我依家出到去已經震過貓王 , 我寧願dry少少, 起碼可以望吓啲花花, 唔洗急急腳入屋.
回復

花草之家 發表於 2008-12-7 18:40:26 |顯示全部樓層
原帖由 hk88688 於 2008-12-7 18:30 發表
花草, 你嗰度係咪凍過香港? 我聽天氣報告話廣東有啲地方, 好似降到0度或以下, 你真係要著多啲衫.  
我依家出到去已經震過貓王 , 我寧願dry少少, 起碼可以望吓啲花花, 唔洗急急腳入屋. ...

Fanny,我尼度係凍D架!同埋靠近山邊,所以會仲凍D,尼度日夜温差超過12度添播。
咁你做一輪熱身先至出花園,咪會暖D囉

回復

cyhh 發表於 2008-12-7 18:58:23 |顯示全部樓層
咁快d啦
回復

hk88688 發表於 2008-12-7 19:22:00 |顯示全部樓層
花草, 我屋企都幾近山, 所以一收太陽就好鬼凍 不過依Candice呢套熱身操做, 我驚啲99會望住我o晒嘴喎
回復

stupid 發表於 2008-12-7 23:03:03 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-12-5 19:16 發表

分兩種...
香港原生粉紅色就粗生啲
新品種多水就快香香

icic, 5該哂,屋企淨番白色同粉紅色, 佢地都仲OK lor, 紫紅色就4左喇
回復

yuwaiman 發表於 2008-12-7 23:08:43 |顯示全部樓層
唔做咗熱身操可以跳吓舞, 留返買暖爐d錢錢嚟買花囉
回復

hk88688 發表於 2008-12-7 23:28:22 |顯示全部樓層
應該兩樣都買, 分開撥款經費咪得囉, 花花係經常性開支, 而暖爐撥去非經常性開支, 咁咪唔多覺囉
回復

yuwaiman 發表於 2008-12-8 10:46:42 |顯示全部樓層
我通常買親都係經常性開支喎, 買花, 買泥, 買冷, 買衫, 買鞋, 買手袋 .....
回復