會考到底重要嗎 ?

作者: cedric523 發表于 2008-7-1 18:08:01
5108 60
C702 發表於 2008-7-3 11:09:46 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-7-3 10:31 發表
最近上班下班搭地鐵時,帶著疲憊既身軀想在車箱靜下打瞌睡,可若時常有些年青人拿著NDS 或 PS(?) 唔 mute聲喪打! 
'招招招''吥吥吥''唦唦唦''嘭嘭嘭'...
好似有隻小蜜bee係水母頭上亂轉咁,當時真係好想當面鬧佢地製造噪音,不 ...

板主,呢D咪小事囉,近排我老婆都中左NDS毒
晚晚臨瞓係我耳邊'招招招''吥吥吥''唦唦唦''嘭嘭嘭'
mute左就"的的的的的的擦擦擦擦擦擦擦擦擦擦擦的的的的的擦擦擦擦擦的的的的擦擦擦擦...............的的的的的的的的的的擦擦 "
叫佢出廳玩,佢又話唔想開多部冷氣
叫佢熄燈,佢又話傷眼
真係俾佢激死

回復

cross 發表於 2008-7-3 11:09:52 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-7-3 10:38 發表

嘩~ 你咁凶狠呀~

上次放工行完街搭巴士
個人冇曬力但係都要企攰到隻狗咁
有個呀叔開電視睇仲要成日收唔到沙沙沙沙
真係火都黎
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-3 11:26:57 |顯示全部樓層
原帖由 C702 於 2008-7-3 11:09 發表

板主,呢D咪小事囉,近排我老婆都中左NDS毒
晚晚臨瞓係我耳邊'招招招''吥吥吥''唦唦唦''嘭嘭嘭'
mute左就"的的的的的的擦擦擦擦擦擦擦擦擦擦擦的的的的的擦擦擦擦擦的的的的擦擦擦擦...............的的的的的的的的 ...

咁你應該用d更有吸引力既野引佢, 然後 KO佢囉~
回復

C702 發表於 2008-7-3 11:33:45 |顯示全部樓層
係喎 !       
回復

悠遊鳥 發表於 2008-7-3 20:50:24 |顯示全部樓層
會考呢樣野,宜家好多人都唔會理嫁啦……
宜家d學生,好多都唔鍾意讀書,甚至連自己既理想都無,日日都係渾渾噩噩咁。

我有好多同學都係咁,上堂個陣就照鏡、玩nds、睇漫畫、訓覺…
老師真係理唔到咁多…
一到小息,就精神曬,去狂玩…
考試個陣就最開心,因為早放,可以玩耐d電腦
背書個陣就一定話係死背,第時無用…………
回復

cross 發表於 2008-7-3 21:21:46 |顯示全部樓層
原帖由 悠遊鳥 於 2008-7-3 20:50 發表
會考呢樣野,宜家好多人都唔會理嫁啦……
宜家d學生,好多都唔鍾意讀書,甚至連自己既理想都無,日日都係渾渾噩噩咁。

我有好多同學都係咁,上堂個陣就照鏡、玩nds、睇漫畫、訓覺…
老師真係理唔到咁多…
一到小息,就精神曬,去狂玩 ...

背或者係冇用..但係我覺得會令到你用個腦多d咁解嫁姐
回復

kenwong 發表於 2008-7-3 22:41:11 |顯示全部樓層
公開試就是為考試而讀書....
要做n年past paper
背past paper marking scheme....
因為大部份應屆學生都要考會考
有好多無心讀書既學生應考
所以會見到好多好頹既會考生
幾年前我去考中文,一開考周圍4~5個學生就趴低曬
到我考完仲走鬼埋......

回復

C702 發表於 2008-7-3 23:51:31 |顯示全部樓層
唉 ! 而家D老師真係冇辦法
打固然唔得,鬧大聲D又話傷害佢弱小心靈
分分鐘見完校長見家長教師會
根手釘牌Bye Bye冇得撈
家長亦不好過,打仔都可以俾人告!!!(唔計虐待嗰隻)
咪整左班 K形大少爺、大少姐出黎囉
我識有個小朋友,呀媽叫佢做功課
佢話好大壓力要跳樓死,見完社工
而家攞正牌唔駛做功課!!!!!
我以前俾老師攞厚膠尺打
俾呀媽用蕂條紋身,而家咪一樣好地地
而家諗番仲好感激嗰個老師
你估鬧人唔使勞氣呀,打人唔使力咩
佢唔錫你?理得你死呀
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-7-4 01:16:32 |顯示全部樓層
好想同金金來一個擁抱,應該加埋peter大哥
回復

cross 發表於 2008-7-4 07:50:34 |顯示全部樓層
原帖由 C702 於 2008-7-3 23:51 發表
唉 ! 而家D老師真係冇辦法
打固然唔得,鬧大聲D又話傷害佢弱小心靈
分分鐘見完校長見家長教師會
根手釘牌Bye Bye冇得撈
家長亦不好過,打仔都可以俾人告!!!(唔計虐待嗰隻)
咪整左班 K形大少爺、大少姐出黎囉
我識有個小 ...

宜家d人..
係唔係就話壓力大
又話去死
我先唔信果d真係去死.係嚇鬼佢老豆老母姐嘛
回復

Alfphy 發表於 2008-7-4 10:59:39 |顯示全部樓層
個小朋友真係激死人!
回復

悠遊鳥 發表於 2008-7-4 11:06:46 |顯示全部樓層
原帖由 cross 於 2008-7-4 07:50 發表

宜家d人..
係唔係就話壓力大
又話去死
我先唔信果d真係去死.係嚇鬼佢老豆老母姐嘛

55……我仲有d同學,好鐘意"介"手添,返學都要帶把"介"刀,得閒無事就攞出黎"介"下隻手,我睇見都覺得好恐怖…
回復

Alfphy 發表於 2008-7-4 11:19:48 |顯示全部樓層
原帖由 悠遊鳥 於 2008-7-4 11:06 發表

55……我仲有d同學,好鐘意"介"手添,返學都要帶把"介"刀,得閒無事就攞出黎"介"下隻手,我睇見都覺得好恐怖…

中學時,有個同學上堂時玩戒手,嚇死我地!
回復

羊咩咩 發表於 2008-7-4 11:53:15 |顯示全部樓層
我最驚就係刀
回復

比得大帝 發表於 2008-7-4 12:11:40 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-7-4 01:16 發表

呢個主題去到第三頁, 我才入來看一眼, 因為會考已經與我無關, 但點解有我個名出現?

入嚟就up吓啦

會考好重要, 係歐洲同長洲嘅分別

當日同個仔講, 如果你考得好, 就帶你歐洲玩, 成績表出來後, 帶咗佢去長洲玩
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-4 14:06:17 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-7-4 01:16 發表

噢~咁架喎~
來來來,抱完你兩個囡囡囝囝,再抱抱你啊~
peter呀...唔要抱喇~ 佢係男人,水母唔要~~
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-7-4 14:24:22 |顯示全部樓層
好呀,不過小心周身毛,我成日都有著d狗毛大衣
回復

比得大帝 發表於 2008-7-4 14:28:33 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-7-4 14:06 發表

噢~咁架喎~
來來來,抱完你兩個囡囡囝囝,再抱抱你啊~
peter呀...唔要抱喇~ 佢係男人,水母唔要~~

哦, 水母要女人   我明我明, 你係話要我咁老啲男人
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-4 14:35:41 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-7-4 14:28 發表

哦, 水母要女人   我明我明, 你係話要我咁老啲男人

唔係要女人,都唔係要你,你有人要啦~
水母要抱自己鍾意的男人呀~ 
(係都要人話出腸....yi.... 水母無腸架喎~
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-7-4 15:39:30 |顯示全部樓層
喂,kim kim話晒你都係香港土生土長架,照計擁抱都好平常姐,不過peter大哥咁高大又真係唔係咁好抱
回復