大陸小狗

作者: 羊咩咩 發表于 2007-8-21 02:16:01
3864 24
上次返大陸0係好多寵物店0既地方,見到十份九舖頭d貓貓都係皮包骨,十份十係冇水樽,仲要幫狗狗染色,之後話係"珍珠狗"................
行下行下我同老公見到一隻狗狗一歲都冇,0係埋一邊唔敢郁,好可憐咁自己一個冇人理,我即時知道佢一定會死,因為佢雙眼有好多眼膠,身又有藍藥水,即係有傷口/皮膚病啦,行近d望嚇左我一跳,見到佢冇左隻左手,佢身邊仲有一個大洞0係度,佢唔小心就會跌落去,我地睇左周圍都係冇人理佢,又幫唔到佢就行左去,行完一圈又見到佢,今次睇清楚原來佢有左手架,但雙腳巳經掉左入個洞度,突然醒起我地有麵包同水,咁就攞比佢飲食,但佢太驚啦,唔敢郁不特止,仲全身震晒,到我地走個陣佢都唔敢食,我諗而家佢巳經唔0係度啦...................... 如果佢係0係香港出現的話,命運一定唔會係咁~
013 (7) (Medium).jpg
013 (8) (Medium).jpg
羊咩咩 發表於 2007-8-21 02:18:25 |顯示全部樓層
我去當日係好晒好熱架,佢一定好辛苦
如果佢0係香港,一定會有個好主人...........佢樣子都好可愛架~~
回復

小餘 發表於 2007-8-21 02:20:17 |顯示全部樓層
隻狗好可憐呀
回復

春春 發表於 2007-8-21 02:21:34 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-21 02:16 發表
上次返大陸0係好多寵物店0既地方,見到十份九舖頭d貓貓都係皮包骨,十份十係冇水樽,仲要幫狗狗染色,之後話係"珍珠狗"................
行下行下我同老公見到一隻狗狗一歲都冇,0係埋一邊唔敢郁,好可憐咁自己 ...

唉..................... 睇到隻狗狗咁可憐.....好陰公.....好多時真係"愛莫能助" :'(  

good night ..............羊咩咩
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-21 02:30:17 |顯示全部樓層
其實香港住家狗狗都有唔少可悲個案,我都見唔少............幫又唔知點幫到~有好多都唔係好幸福架~~愛惜下....幫到就幫啦
回復

carlo 發表於 2007-8-21 04:48:15 |顯示全部樓層
回復

dryfish 發表於 2007-8-21 09:14:17 |顯示全部樓層
d人點解要咁做呀?賣狗唔等於要咁對d狗喎,佢咁對d狗,
仲點會有人買佢d狗呀!
回復

charles604498 發表於 2007-8-22 04:12:12 |顯示全部樓層
你睇佢瘦到肚凹,眼柛呆滯。死路一條! 好可憐愛莫能助!如果香港寵物店係咁,早就拉人封鋪!
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-8-22 19:30:31 |顯示全部樓層
大陸同胞要一段長時間才學習及領略到專重生命的意義
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-22 22:24:51 |顯示全部樓層
佢地對人都............何況係動物
回復

笨笨 發表於 2007-8-22 22:24:52 |顯示全部樓層
好慘呀~~~小狗
回復

笨笨 發表於 2007-8-22 22:26:21 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-22 22:24 發表
佢地對人都............何況係動物

.....彩繪龜都係~~~~
回復

noel 發表於 2007-8-24 12:01:39 |顯示全部樓層
响大陸只要係背脊向天嘅都難逃厄運,一係玩死你,一係食咗你...唉!
回復

Monse 發表於 2007-8-24 13:54:22 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2007-8-22 19:30 發表
大陸同胞要一段長時間才學習及領略到專重生命的意義

對啊!要一段長時間,他們連人命都唔珍惜更何況是小動物喎!
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-24 14:03:15 |顯示全部樓層
佢地對小朋友都係啦,記唔記得香港一大陸女人,好似話個女做工課唔叻,佢自己唔小心跌左落地下,跌到個頭,又"X根",個女人驚叫救護車要錢同比老公鬧,所以順手焗死埋個女.........(有咩講錯請指出)
回復

dryfish 發表於 2007-8-24 15:36:54 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-24 14:03 發表
佢地對小朋友都係啦,記唔記得香港一大陸女人,好似話個女做工課唔叻,佢自己唔小心跌左落地下,跌到個頭,又"X根",個女人驚叫救護車要錢同比老公鬧,所以順手焗死埋個女.........(有咩講錯請指出) ...

下???? 順手焗死埋個女?????????自己個女黎個喎!!!!人命黎個喎!
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-24 17:56:13 |顯示全部樓層
有冇人有睇呢單新聞呀?講黎聽下或者連結呀~
回復

carlo 發表於 2007-8-24 23:40:26 |顯示全部樓層
   唔知喎 , 咁低能既 !
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-25 12:38:42 |顯示全部樓層
母焗死女兒謊報失蹤
(明報) 05月 14日 星期一 05:10AM
【明報專訊】廣東惠州一名母親嫌女兒「太笨」,5歲仍寫不好數字,氣極之下殺死女兒,行兇後向警方報假案,指女兒在商場「失蹤」。警方經連日調查,前天(12日)終於查出真相。
廣州《信息時報》報道,惠州5歲女童王夢雨本月8日失蹤,女童母親杜╳向警方報案稱,她帶女兒出外時,女兒在惠州市龍豐一商場失蹤。女童父母懸紅5萬元尋女。

氣憤女兒不會寫數字

據杜供稱,案發當日她在家中教女兒數學,要女兒從1數到100,並把數字寫下來,但女兒總不會寫。杜生氣之下,打了女兒幾個耳光。隨後女兒不小心摔倒,杜以為女兒是故意摔倒,又打了她幾個耳光,並把女兒推倒。女兒倒地後當場昏迷,全身抽搐。杜嘗試為女兒急救,但無效。杜擔心送女兒入院的費用昂貴,又害怕丈夫知道後會打罵她,並自稱不忍心看到女兒受苦,所以用衣服焗死女兒並棄屍街外。

(我睇方向報又話0係香港0既?)

回復

carlo 發表於 2007-8-25 13:14:30 |顯示全部樓層
  chi sin !
回復

12下一頁