邊到有平既迷岩呀?

作者: 悠遊鳥 發表于 2008-6-24 14:49:25
984 5
我想問下,邊到有平既迷岩呀?因為平時見到個d都好貴,未種過,唔敢買……
江江 發表於 2008-6-24 14:57:37 |顯示全部樓層
原帖由 悠遊鳥 於 2008-6-24 14:49 發表
我想問下,邊到有平既迷岩呀?因為平時見到個d都好貴,未種過,唔敢買……

我都.....好想.....好想...知
貴啲...貴貴啲....好貴啲....都想知..

回復

dogo 發表於 2008-6-24 15:00:18 |顯示全部樓層
不客氣問問,你所講平時見到個啲好貴,即大約幾錢呀?
其實香港可以買到迷岩的地方不多,品種也不多,而且加上近來花友偏向種植/收集迷岩,所以在供求的關係下,一些較為不常有售的品種就會略貴,至於值與唔值就要你自己衡量啦
回復

悠遊鳥 發表於 2008-6-24 15:11:10 |顯示全部樓層
原帖由 dogo 於 2008-6-24 15:00 發表
不客氣問問,你所講平時見到個啲好貴,即大約幾錢呀?
其實香港可以買到迷岩的地方不多,品種也不多,而且加上近來花友偏向種植/收集迷岩,所以在供求的關係下,一些較為不常有售的品種就會略貴,至於值與唔值就要你自己衡量啦 :hih ...

嘻嘻……我平時見到個d都起碼八十上,可能係平個d都放係角落到~~
我仲係個學生,零用錢得少少,加上一家大細都要我養,真係破產囉……早知唔養咁多寵物……
回復

lammanfung 發表於 2008-6-24 15:21:23 |顯示全部樓層
那就需要量力而為。
回復

dogo 發表於 2008-6-24 15:24:52 |顯示全部樓層
原帖由 悠遊鳥 於 2008-6-24 15:11 發表

嘻嘻……我平時見到個d都起碼八十上,可能係平個d都放係角落到~~
我仲係個學生,零用錢得少少,加上一家大細都要我養,真係破產囉……早知唔養咁多寵物…… ...

就返自己能力啦,如果能力唔許可就要忍下手啦,
老套個句啦,你宜家應該係讀書為主,讀好啲書日後搵到錢想點養點種都得啦,
不要花太多時間和精神係讀書以外的東西。
你可以留意分享區多啲囉
回復