團購: 食蟲植物觀賞與栽培圖鑑 (Updated 07/07/2008 已截止認購)

作者: simoncml 發表于 2008-6-19 23:02:43
8477 74
Exodus 發表於 2008-6-23 14:16:35 |顯示全部樓層
無鬼聊,
有人連網址都貼埋俾你自己去睇唔使勞煩老奉去搵,
都仲係度嘈, 唔好玩既, 來來去去都係呢幾句

我清唔清白係咪輪到你講? 邊位呀?
如果有人話我一句唔清白我就要出黎澄清既話,
我咪好唔得閒?
回復

wong 發表於 2008-6-23 16:44:02 |顯示全部樓層
算啦.....講多都o徙氣....
買果百幾蚊書又嫌貴又嫌麻煩.....咁咪買囉.....
無謂浪費左本咁專業既書.....

不過佢咁專業......我諗都唔使買啦...XDDD
回復

C702 發表於 2008-6-23 19:02:26 |顯示全部樓層
其實大家討論都係想低價買入好書
唔明白樓上,買專業既書,就唔可以嫌貴???
買平書 = 浪費左本咁專業既書?????
你D思考方式都幾奇特
其實上網討論都係想交流知識,增進友誼
希望各位和和氣氣,有好料彈多D黎
互吋駡戰就免啦!
回復

wong 發表於 2008-6-23 19:24:08 |顯示全部樓層
乜我有話買平書 = 浪費左本咁專業既書?????
浪唔浪費我唔想多講.....廢事講多錯多.....

不過我都唔明白點解有d人講一套做一套
一面叫人唔好搞駡戰.....其實又撩交嗌
睇黎閣下既思考方式仲奇特....

不過我都冇興趣同閣下嗌交

回復

cf0 發表於 2008-6-23 19:31:52 |顯示全部樓層
大家好似咁樣的討論方式好似唔係幾好, 有傷和氣嘛  
原價NT650
依叟狄卡花園價八折,NT520
國內運費NT55(印刷品+掛號)
我是在香港的, 不知要多少 $ 呢 ?
Thank Q
但是要記多少$才對, 我想海郵平一點吧, 2 星期ok, 但不知道多少$
Dear Fu謝謝你的回覆我明天去郵局過磅後在跟你說多少錢請稍候charlot

回復

cf0 發表於 2008-6-23 19:38:55 |顯示全部樓層
不過, 講時講, 如果要郵寄現金, 無乜著數, 因為都要比掛號郵費, 都10 幾 20 元啦,  
報左價再算, 係未 ?!
回復

simoncml 發表於 2008-6-23 20:49:11 |顯示全部樓層
原帖由 cf0 於 2008-6-23 19:38 發表
不過, 講時講, 如果要郵寄現金, 無乜著數, 因為都要比掛號郵費, 都10 幾 20 元啦,  
報左價再算, 係未 ?!

用 "paypal" 比較穩陣, 請你順便問吓佢有冇 "paypal" A/C, 郵寄現金風險極高, 小弟唔贊成!
回復

fnv234 發表於 2008-6-23 20:54:58 |顯示全部樓層
原帖由 simoncml 於 2008-6-23 20:49 發表

用 "paypal" 比較穩陣, 請你順便問吓佢有冇 "paypal" A/C, 郵寄現金風險極高, 小弟唔贊成!

yahoo有D拍賣幫人匯款
回復

cf0 發表於 2008-6-23 22:00:34 |顯示全部樓層
其實我都係好唔想  寄/給 現金,
但係我無 paypal account.
除非係比visa, 因為就算係轉賬, 風險都係一樣, 你比左 $, 佢唔比貨你, 都無法 wor.
另外,  yahoo 匯款咪仲多層風險, 多左個人嘛,
所以, 各位真係諗過先好付款!!
回復

KyoLeung 發表於 2008-6-24 00:57:09 |顯示全部樓層
針無兩頭利, 又想平, 又想方便, 係有d難度架喇
條條大路通羅馬, 自己計下值唔值, 錢同風險係要承擔架喇
其實真係好小事.........
回復

Exodus 發表於 2008-6-24 03:52:49 |顯示全部樓層
原帖由 cf0 於 2008-6-23 22:00 發表
其實我都係好唔想  寄/給 現金,
但係我無 paypal account.
除非係比visa, 因為就算係轉賬, 風險都係一樣, 你比左 $, 佢唔比貨你, 都無法 wor.
另外,  yahoo 匯款咪仲多層風險, 多左個人嘛,
所以, 各位真係諗過先好 ...

咁煩, 不如唔好買喇
回復

simoncml 發表於 2008-6-24 11:24:23 |顯示全部樓層
原帖由 fnv234 於 2008-6-23 20:54 發表

yahoo有D拍賣幫人匯款

個人覺得自已如果有信用卡, 自已上 paypal 開 A/C 會係最穩陣。
回復

cf0 發表於 2008-6-24 21:42:39 |顯示全部樓層
即是NTD230+520 = NTD750
大約 HKD1=NT3.8982
NTD 750=HKD193

如果大家有興趣, 請自已EMAIL 給CHARLOT
( 我唔敢幫你們訂, 因為我自已都未訂過   )
-_______________
收件人: [email protected]
原價NT650
依叟狄卡花園價八折,NT520
國內運費NT55(印刷品+掛號)
我是在香港的, 不知要多少 $ 呢 ?
Thank Q
回復

C702 發表於 2008-6-28 18:39:24 |顯示全部樓層
simoncml 最新消息如何?
How much ? when?
回復

simoncml 發表於 2008-6-28 23:27:16 |顯示全部樓層

訂單 001

2 本 = HK$400.00

(各位訂購者請 copy 以上格式, Thanks!)
回復

baibai1020 發表於 2008-7-1 01:29:07 |顯示全部樓層
我知道 "箱霧" 有得賣呀 217蚊
不過好似要order
睇下你地點決定
回復

細毛 發表於 2008-7-1 10:57:55 |顯示全部樓層
訂單 002
1 本 = HK$200.00
回復

C702 發表於 2008-7-2 09:57:11 |顯示全部樓層
訂單 003
回復

空手道道人 發表於 2008-7-2 10:52:08 |顯示全部樓層
訂單 004
回復

阿袁 發表於 2008-7-2 10:52:12 |顯示全部樓層
我想問下比錢的方法, 例如先錢後訂?~~~先落幾多%訂金?~~~~~~或者統一先訂, 到貨後各認訂書友見貨比錢~~~~~~或者如何?因為個雷響左咁耐 , 等緊落雨 !.............是否同第一版Pm入數紙相同?~~~~~~~~  

回復