團購: 食蟲植物觀賞與栽培圖鑑 (Updated 07/07/2008 已截止認購)

作者: simoncml 發表于 2008-6-19 23:02:43
8475 74
dryfish 發表於 2008-6-20 14:02:58 |顯示全部樓層
咦??!!香港園藝館食蟲板 第二次團購同一本書?
呢本書係幾好的,由其是係豬籠草~
回復

simoncml 發表於 2008-6-20 15:22:52 |顯示全部樓層
原帖由 C702 於 2008-6-20 13:23 發表
我都想訂一本呀!Thankyou!

等緊 Exodus 大大過 D HK$140.00 料比我.................

而家前後共 4 本:      C702 x 1本, 細毛 x 1本, simoncml x 2本。
回復

wong 發表於 2008-6-20 16:57:41 |顯示全部樓層
自己上去ExoticaPlants.com問........
回復

charles604498 發表於 2008-6-20 17:07:40 |顯示全部樓層
原帖由 simoncml 於 2008-6-20 15:22 發表

等緊 Exodus 大大過 D HK$140.00 料比我.................

而家前後共 4 本:      C702 x 1本, 細毛 x 1本, simoncml x 2本。

HK$140.00 咁抵 我都要一本。thx
回復

cf0 發表於 2008-6-20 19:15:10 |顯示全部樓層
對唔住, 問一下, 係唔係真係可以 $140買架, 如果係, 可否都幫我訂一本, 因為Exodus 大大好似無應氶, 也無回覆wor.

回復

simoncml 發表於 2008-6-20 21:47:05 |顯示全部樓層
原帖由 cf0 於 2008-6-20 19:15 發表
對唔住, 問一下, 係唔係真係可以 $140買架, 如果係, 可否都幫我訂一本, 因為Exodus 大大好似無應氶, 也無回覆wor.

佢係 6 樓個帖講話係 HK$140.00 咋, 點知喎!

就係因為佢之後又話 "好忙", 所以至叫佢比 D 資料過我哋!

回復

simoncml 發表於 2008-6-20 21:49:42 |顯示全部樓層
而家前後共 6 本:      C702 x 1本, 細毛 x 1本, simoncml x 2本, cf0 x 1本, charles604498 x 1本。
回復

simoncml 發表於 2008-6-20 21:51:50 |顯示全部樓層
原帖由 wong 於 2008-6-20 16:57 發表
自己上去ExoticaPlants.com問........

使乜咁麻煩? Exodus 大大都有料, 直接揾佢攞料咪得囉!
回復

海鷗 發表於 2008-6-20 23:58:13 |顯示全部樓層
其實 Exodus 既意思都好淺白架. 點解會唔明既?!
我就好唔明點解, 人地都話平80蚊都買到, 仲有埋親筆簽名.
點解又有人可以大大隻字, 團購折扣優惠: 食蟲植物觀賞與栽培圖鑑.
又團購, 又折扣優惠.

版規應該冇奉旨買書, 奉旨報料嘛.

快 d 買本書睇下都好既.
回復

Exodus 發表於 2008-6-21 00:55:02 |顯示全部樓層
我只係報料
無話過幫人買任何野
要就自己搵

請問樓上果位
你係咪想陷我於不義?
回復

Exodus 發表於 2008-6-21 00:56:20 |顯示全部樓層
原帖由 wong 於 2008-6-20 16:57 發表

你唔好教精人地喇
小弟真係懶得去理佢呢d 所謂既奉旨
回復

cf0 發表於 2008-6-21 11:05:52 |顯示全部樓層
Sorry la, 如果唔係 $140  
我唔要住啦,
thank q la.  大大們
回復

charles604498 發表於 2008-6-21 17:12:43 |顯示全部樓層
原帖由 cf0 於 2008-6-21 11:05 發表
Sorry la, 如果唔係 $140  
我唔要住啦,
thank q la.  大大們

係囉而家好似只係老吹係 $140  ,實制係唔係 $140 先
如果唔係 $140  
我都一樣唔要住啦, thanks!
回復

simoncml 發表於 2008-6-22 11:18:53 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2008-6-21 17:12 發表

係囉而家好似只係老吹係 $140  ,實制係唔係 $140 先
如果唔係 $140  
我都一樣唔要住啦, thanks!

Exodus 係唔係老吹???

請大家暫時唔好咁衝動住...........

我諗如果 Exodus 大真係可以 Post D 料上嚟交代吓,

我哋又真係可以用 HK$140.00 包郵費買到嘅話 (有冇簽名冇問題),

就可以還佢一個清白!

大家話係咪?

回復

simoncml 發表於 2008-6-22 11:35:49 |顯示全部樓層
win 大都提供咗 D 堅料,  問過 5本以上 HK$ 200.00 就得, 在此謝謝 win 大大幫忙!

回復

KyoLeung 發表於 2008-6-22 12:20:44 |顯示全部樓層
其實呢d專業既植物書, 就算賣500都唔貴
人地有埋簽名, 梗係識人啦, 你地要學下自己解決問題喇
回復

細毛 發表於 2008-6-22 21:04:32 |顯示全部樓層
我交比你啦, simoncml大, 幾大錢都跟你啦。
回復

dancy200 發表於 2008-6-22 22:33:22 |顯示全部樓層
其實這本書小弟都想買左好耐,
只可惜本人家住澳門,唔係一定
參团,
回復

海鷗 發表於 2008-6-23 00:07:47 |顯示全部樓層
老吹..... 還佢一個清白.....
都唔知邊個老吹, 不過真係唔清唔楚, 不分青紅皂白
D 料係堅定流, 分析下都知.
就算係堅, 人地都係無義務去跟你要求去做. 因為人地唔係你既亞爸亞媽. 就算呀亞爸亞媽, 都唔係奉旨.

都唔知點解要嗌晒救命, 要人報料.
不過開始時又係到舉旗話可以同各有需要既網友以"折扣優惠"團購.
回復

simoncml 發表於 2008-6-23 13:19:15 |顯示全部樓層

公道自在人心!

1)  搞得團購嘅, 無非係想用一個最優惠嘅價錢 "益大家" !

2)  Exodus 兄講得出大家可以用 HK$140.00 嚟買, D 料係堅定流,
     唔需要靠 "分析", 而係要講 "証據" 嘅!
回復