大家如何處理受辱感

作者: 蛀米虫 發表于 2008-6-16 13:57:07
4417 59
lammanfung 發表於 2008-6-16 16:12:46 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-6-16 16:11 發表
我老婆都好像妳這麼耿直的,還好我是大壞蛋,我夠惡,我老媽就不會太過份。

當然囉!轉過頭我又「呵」我媽,她高興又沒有事了。
回復

小白 發表於 2008-6-16 16:17:19 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-6-16 16:12 發表

當然囉!轉過頭我又「呵」我媽,她高興又沒有事了。

難為咗你
回復

maywong918 發表於 2008-6-16 16:54:35 |顯示全部樓層
唔好意思岩岩去接仔放學~
peter哥,我自問我份人好真,我有真心對佢架,比喻話,之前我老爺去左,我擔心佢一個人嚮屋企多野諗,就叫佢過來同D孫玩下,點知佢同我老公講:我做左几十年野,而家退休想"透"下,你叫我幫你湊人?甘我湊細路,你阿may做咩架?嘆世界呀?....我無野講......
林生,林太真辛福~
小白,我就係一直讓佢,佢講咩我都話:好呀,哦,知道,.......
所以果日佢打電話狂鬧我時,我一時忍唔住大大聲甘同佢解析,係解析唔係同佢鬧架,佢都已經話:你咩態度,咩資格甘同我講野呀?......
回復

cross 發表於 2008-6-16 17:08:59 |顯示全部樓層
我日日都比人「小」
回復

比得大帝 發表於 2008-6-16 17:12:27 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-6-16 16:54 發表
peter哥,我自問我份人好真,我有真心對佢架,比喻話,之前我老爺去左,我擔心佢一個人嚮屋企多野諗,就叫佢過來同D孫玩下,點知佢同我老公講:我做左几十年野,而家退休想"透"下,你叫我幫你湊人?甘 ...

聽嚟佢真係好難頂

施主, 忍, 佢始終有日會明白的
回復

jellyfishy 發表於 2008-6-16 17:14:23 |顯示全部樓層
你個家婆咁易皮質醇偏高既~
俾我實忍唔住,同佢講:
"你成日將我諗到咁衰,偏偏我又覺得自己對你好過對自己阿媽,我真係好傷心呀,你係咪想以後唔見我,我可以走,但我唔可以離開我老公,我又唔想我老公離開你,但你又成日喊死,咁我地又唔想你死,何況你死左都未必開心得過家下,不如你考慮下諗得我好d,我地會生活得開心d架.
你話我地位低,你都成日生我氣,咁你一定好重視我喎,不如你再諗得我好d啦,包你條命活得更久~"
回復

bbcat 發表於 2008-6-16 17:19:03 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-6-16 16:54 發表
peter哥,我自問我份人好真,我有真心對佢架,比喻話,之前我老爺去左,我擔心佢一個人嚮屋企多野諗,就叫佢過來同D孫玩下,點知佢同我老公講:我做左几十年野,而家退休想"透"下,你叫我幫你湊人?甘 ...

我同你都係同一命運, 有個無敵野蠻幻奶奶!
回復

小白 發表於 2008-6-16 17:21:18 |顯示全部樓層

我都係人新抱, 好多老人家都面對唔到突然其來轉變 (老爺去左), 又或者佢不嬲都係一家之主, 你老爺同家人就哂佢 (有佢講冇人講),  冇計.  
回復

蛀米虫 發表於 2008-6-16 17:38:59 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-6-16 15:04 發表

哩個 忍辱的 post 真係 攞命。

我自己都係甘話!   哈~
回復

比得大帝 發表於 2008-6-16 17:41:38 |顯示全部樓層
原來呢度咁多  深歸怨婦  

- 中文唔好, 有冇用錯字呀?
回復

蛀米虫 發表於 2008-6-16 17:43:31 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-6-16 17:41 發表

深夜才歸家, 又住得遠既 婦人?undefined
回復

lammanfung 發表於 2008-6-16 17:53:03 |顯示全部樓層

其實妳已經做得很好了。如果是我老婆,她肯定跟我媽據理力爭。有時候,遇到這麼難堪的事情,找個好友傾訴一下,發洩出來,然後不要想太多(妳越想,火氣越大),只想一些好事情,如仔仔女女多可愛、老公那次怎樣感動妳等等‥‥
回復

maywong918 發表於 2008-6-16 17:55:25 |顯示全部樓層

"深夜才歸家, 又住得遠"..............
我都想呀~哈哈.....
回復

maywong918 發表於 2008-6-16 18:03:41 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-6-16 17:53 發表

其實妳已經做得很好了。如果是我老婆,她肯定跟我媽據理力爭。有時候,遇到這麼難堪的事情,找個好友傾訴一下,發洩出來,然後不要想太多(妳越想,火氣越大),只想一些好事情,如仔仔女女多可愛、老公那次怎樣感動妳等等‥‥ ...

好多謝你呀~名叫"大壞蛋"但並唔壞既林生~

亦多謝甘多位~我講完都開心好多~
thanks a lot 甘多位~
我會努力湊好D仔女,仲有種好我D花~呢几日我都係靠睇我D花來等自己開心D,因為細路仲細,唔明,亦唔想影嚮佢地,所以一睇到我D花,特別係我D迷岩苗仔由種仔到而家出左葉仔,係甘大,好開心呀~
回復

maywong918 發表於 2008-6-16 18:08:12 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-6-16 17:14 發表
你個家婆咁易皮質醇偏高既~
俾我實忍唔住,同佢講:
"你成日將我諗到咁衰,偏偏我又覺得自己對你好過對自己阿媽,我真係好傷心呀,你係咪想以後唔見我,我可以走,但我唔可以離開我老公,我又唔想我老公離開你,但你又成日喊死,咁我地又 ...

金金~呵呵~我估你同我性格好似~我都好想甘講呀~几痛快呀~我都忍左7年囉~可惜唔得.......................................
回復

jellyfishy 發表於 2008-6-16 18:11:58 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-6-16 17:41 發表

你玩同音字呀? 哈哈哈~~~ 我諗係'獨守空房'呢個四字成語~
回復

jellyfishy 發表於 2008-6-16 18:14:29 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-6-16 18:08 發表

金金~呵呵~我估你同我性格好似~我都好想甘講呀~几痛快呀~我都忍左7年囉~可惜唔得.......................................

你叻過我好多,你有好老公有好子女仲好有忍耐力等美德~
水母...水母乜都無呀~
回復

小白 發表於 2008-6-16 18:19:07 |顯示全部樓層
may may , 識笑啦
回復

jellyfishy 發表於 2008-6-16 18:21:48 |顯示全部樓層
may may, 唔開心可以一啖咬下你個甜心最好肉個度,咁你個心又會甜番晒架喇~
回復

小白 發表於 2008-6-16 18:27:37 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-6-16 18:14 發表

你叻過我好多,你有好老公有好子女仲好有忍耐力等美德~
水母...水母乜都無呀~

水母有 "水" 咪得囉, 冇水死僅
回復