集齊一套HIFI (前名: 音箱及其他)

作者: 比得大帝 發表于 2013-7-10 16:32:15
4800 56

全新未用, 如圖.  包括音線及掛鈎.

环绕:长32CM*宽17CM*厚*19CM
           5寸中音*1只+3寸高音*1只
             阻抗:4欧姆
             灵敏度:86DB
             频响范围:150HZ-20KHZ
             匹配功率:10W-60W

淘宝貨, 可參照有關貨品資料:

http://trade.taobao.com/trade/de ... eID=232959101957685

20130706_114455 (Medium).jpg

東涌地鐵站自取.  

有興趣請報名, 如超過一人報名, 由本人抽籤決定, 本人有最終決定權, 任何人不得異議, 如不接受此條款, 請勿報名.

評分

查看全部評分

孖吉 發表於 2013-7-10 18:29:29 |顯示全部樓層
Peter,

我想要呀!

叻 ! 吉吉識貨 ^_______^  發表於 2013-7-10 20:10
回復

比得大帝 發表於 2013-7-11 09:21:26 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2013-7-10 18:29
Peter,

我想要呀!

喆大俠.  恭喜你, 你被抽中了, 請問何時領奬?
回復

孖吉 發表於 2013-7-11 09:26:53 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2013-7-11 09:21
喆大俠.  恭喜你, 你被抽中了, 請問何時領奬?

多謝Peter!

今個星期六方便嘛?
回復

比得大帝 發表於 2013-7-11 09:37:27 |顯示全部樓層
星期六晚上要去飲, 其他時間交咗俾太太安排, 等我問下佢乜嘢時間我得閒先.  ttyl
回復

比得大帝 發表於 2013-7-11 10:37:32 |顯示全部樓層
孖吉大俠, 星期六早上11時 - 下午3時.  有沒有問題.  如果你搭地鐵, 我可以拿到站給你.

(原來地鐵有條例話不可以由已付款區交嘢俾未付款區, or vice versa.)

離開欣澳站call 我.  你有冇我電話?  

E .... 幾時出左條咁既條例 ? 咁仲可唔可以約花友交收植物丫 ? 小小野唔覺呱, 我係細站咋 ......  發表於 2013-7-13 17:09
你地快手既唔怕既, 同埋大站好似旺角, 尖咀個D就會捉人咯, 上次交收都見到個大叔比人捉, 但大大聲聲話比錢咪比咯  發表於 2013-7-11 14:05
回復

比得大帝 發表於 2013-7-11 14:54:49 |顯示全部樓層

淘回來原木打算是自用的, 因為用緊個對環繞聲唔夠聲, 朋友介紹了這對, 又平又抵玩的, 但拿回家, 太太話太大部, 話掛在牆上太難看, 唔俾掛, 冇法啦, 我要聲, 佢要靚.

佢話叫我換套BOSE, 因為樣靚.
回復

比得大帝 發表於 2013-7-11 15:00:17 |顯示全部樓層
孖吉大俠, 我學人玩綫, 你有冇興趣接收埋兩條舊前置同一條中置綫?  用咗成十年, 好舊, 唔記得乜嘢綫, 不過應該唔太差, 係一個HIFI友送的.

我係吉吉實會高高興興接收埋 ^^  發表於 2013-7-11 16:06
回復

孖吉 發表於 2013-7-11 16:40:28 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2013-7-11 15:00
孖吉大俠, 我學人玩綫, 你有冇興趣接收埋兩條舊前置同一條中置綫?  用咗成十年, 好舊, 唔記得乜嘢綫, 不過 ...

好呀!我要埋線,可以唔使煩線嘅問題,多謝!
回復

比得大帝 發表於 2013-7-11 17:07:31 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2013-7-11 16:40
好呀!我要埋線,可以唔使煩線嘅問題,多謝!

你有乜嘢裝置? 等我睇吓有乜嘢可以換出嚟俾你.
回復

比得大帝 發表於 2013-7-11 17:09:37 |顯示全部樓層
係啦, 園藝館點解有攝影版, 冇影音版嘅?  等我學吓嘢嘛.
回復

孖吉 發表於 2013-7-11 23:50:29 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2013-7-11 17:07
你有乜嘢裝置? 等我睇吓有乜嘢可以換出嚟俾你.

我冇乜嘢裝置咖咋,一部 LCD,一部 DVD,一部將要退役的 ALL-IN-One karaoke ... 所以會置返部 AMP,但唔會玩 karaoke

順便請教,對喇叭會放柜面,是否要吸音呢?
回復

比得大帝 發表於 2013-7-12 09:38:34 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2013-7-11 23:50
我冇乜嘢裝置咖咋,一部 LCD,一部 DVD,一部將要退役的 ALL-IN-One karaoke ... 所以會置返部 AMP,但唔 ...

一般會逐樣試, 聽吓邊樣啱自己, 有些人覺得用地毯好, 有些人覺得用金屬腳好, 有朋友話用四個五毫子好.  好睇個人感覺.
回復

孖吉 發表於 2013-7-12 10:39:43 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2013-7-12 09:38
一般會逐樣試, 聽吓邊樣啱自己, 有些人覺得用地毯好, 有些人覺得用金屬腳好, 有朋友話用四個五毫子好.   ...

即係 軟/硬 都有好處,咁有排玩喇~

你開始明點解有人話玩hifi係敗家之舉.  發表於 2013-7-12 11:15
回復

corina 發表於 2013-7-12 10:41:49 |顯示全部樓層
我冇乜嘢裝置咖咋,一部 LCD,一部 DVD,一部將要退役的 ALL-IN-One karaoke ... 所以會置返部 AMP,但唔 ...

放本厚書係底都可以吸音咖~

咁阿媽啲舊通勝有出路喇~ XDDD  發表於 2013-7-12 10:47
回復

corina 發表於 2013-7-12 10:54:58 |顯示全部樓層
孖吉  咁阿媽啲舊通勝有出路喇~ XDDD  
本書要有喇叭咁大會好d........
我唔識,不過有時見家姐聽音樂,搬唔同喇叭出嚟試聲佢會咁做.

不用通勝咁厚, 用那些組合式地毯可以了. 或那些舖在地上給bb玩的那種.  發表於 2013-7-12 11:27
回復

比得大帝 發表於 2013-7-12 11:23:29 |顯示全部樓層

你屋企容否你玩影音先?  唔係送嘢俾你, 害你同屋企人嘈就唔好.

如果你想入門,  咁就非常好嘞, 我可以逐件換出嚟.  當然我換得出嚟, 都幾舊吓, 一般級數而已.
回復

孖吉 發表於 2013-7-12 12:27:50 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2013-7-12 11:23
你屋企容否你玩影音先?  唔係送嘢俾你, 害你同屋企人嘈就唔好.

如果你想入門,  咁就非常好嘞, 我可以逐 ...

吉太好隨和,同佢講過冇問題
回復

孖吉 發表於 2013-7-13 16:31:12 |顯示全部樓層

多謝 比得大帝,個喇叭果真真才實料 (重死喇~)。今日阻住你同太太family day真係唔好意思 ^^

係嘞,我聽人講新耳筒要煲,新喇叭係咪都要煲咖?

要  發表於 2013-7-13 18:32
回復

比得大帝 發表於 2013-7-22 12:13:04 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2013-7-13 16:31
多謝 比得大帝,個喇叭果真真才實料 (重死喇~)。今日阻住你同太太family day真係唔好意思 ^^

係嘞,我聽人 ...

對喇只如何?

喇叭係要有重量的, 推出來的聲才夠實.

有沒有試我給你的綫, 因為舊了, 有氧化, 可以用幼沙紙省, 或剪短一兩cm.  

電綫和音箱都要煲的,

http://www.prestigehifi.com/forum/viewthread.php?tid=181
回復

123下一頁