十四歲媽媽~~~

作者: Tony 發表于 2007-8-14 00:14:45
16904 222
你們認為未希生唔生個BB出來好呢.......
我認為唔好生la...因為廣告話養一個BB要400萬ga ,佢生咗又養唔倒......
現今有D人"做野"之前唔 think 吓後果,生咗出來又唔要, kill咗佢當垃圾咁掉咗佢,咁生來又何必呢~~~
羊咩咩 發表於 2007-8-14 11:51:19 |顯示全部樓層
現代社會黎講,當然唔好生啦~養唔養到,敎唔敎得好唔好講啦......自己身體發育都仲未成熟就生啦~~
回復

笨笨 發表於 2007-8-14 22:39:52 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2007-8-14 00:14 發表
我認為唔好生la...因為廣告話養一個BB要400萬ga ,佢生咗又養唔倒......
現今有D人"做野"之前唔 think 吓後果,生咗出來又唔要, kill咗佢當垃圾咁掉咗佢,咁生來又何必呢~~~ ...

=  ="  我想後生個時  好多人都在好奇推動之下 就會做出咁既後果
回復

Tony 發表於 2007-8-14 22:42:39 |顯示全部樓層
原帖由 笨笨 於 2007-8-14 22:39 發表

=  ="  我想後生個時  好多人都在好奇推動之下 就會做出咁既後果

後果就係分手之後個BB變咗棄嬰...
回復

比得大帝 發表於 2007-8-14 23:07:16 |顯示全部樓層
如果個個人都識諗後果, 個世界就唔係咁啦.

好簡單
識諗後果:
細個果時俾心機讀書 - 冇晒d補習社
唔好食咁多 - 有晒d減肥院
依時換植土 - 唔洗死咁多花 (當然還有很多要注意)
唔好酒係駕駛 - 冇咁多交通意外, 又唔洗坐監
唔好碌咁多卡 - 有咁多人跳樓
唔好包二奶 - 少好多離婚

好多後果, 唔係做果時諗唔到, 而係不計後果
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-14 23:12:53 |顯示全部樓層
"唔好包二奶 - 少好多離婚"~~~~~~~~
有二奶唔一定離婚~~~~~個女人點諗架?打!!!!!
有二奶就離婚~~~~~男人一有就預左啦!打!!!!!!!!!! :icon32
回復

比得大帝 發表於 2007-8-14 23:28:43 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-14 23:12 發表
"唔好包二奶 - 少好多離婚"~~~~~~~~
有二奶唔一定離婚~~~~~個女人點諗架?打!!!!!
有二奶就離婚~~~~~男人一有就預左啦!打!!!!!!!!!! :icon32 ...

唔係話有二奶唔一定離婚,

係指離婚有好多因素, 人人都唔包二奶, 只可以減少因包二奶而離婚之數字, 但還有很多其他原因的離婚還會發生.

明我意思未 ?  唔好咁衝動, 係唔係都抦咗先
回復

jolin 發表於 2007-8-14 23:45:47 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2007-8-14 00:14 發表
現今有D人"做野"之前唔 think 吓後果,生咗出來又唔要, kill咗佢當垃圾咁掉咗佢,咁生來又何必呢~~~ ...

都係啲男人唔負責任之過,做錯嘢仲想逃避,過份
如果香港來說-女仔有能力自己養到個小朋友的,生出來都無防呀,反正香港哋啲男人都係花心人,最少個小朋友都可以陪到自己一段時間.
但14歲媽媽真的太年紀輕,反對生出來.
回復

jellyfishy 發表於 2007-8-15 12:38:24 |顯示全部樓層
不論男女, 都會有任性的時候, 在乎的是你有幾任性, 有幾不繼後果.  

jolin 呀, 唔好諗到所有香港男人都咁衰咁, 一定仲有d好男人等緊你架, 嘻嘻~~ 不過通常好男人一開始俾女仔個印象都比較無咁有型靚仔,或通常一開始都未必同女仔溝通得咁叻.
回復

春春 發表於 2007-8-15 12:49:57 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-8-15 12:38 發表

jolin 呀, 唔好諗到所有香港男人都咁衰咁, 一定仲有d好男人等緊你架, 嘻嘻~~ 不過通常好男人一開始俾女仔個印象都比較無咁有型靚仔,或通常一開始都未必同女仔溝通得咁叻

無錯 !!! 香港男人有 d 好好 ka !!! 好似春春咁

咁我又唔認同喎!!! 當我死架!!!
回復

AHLOI 發表於 2007-8-15 13:24:07 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-15 12:49 發表

無錯 !!! 香港男人有 d 好好 ka !!! 好似春春咁

咁我又唔認同喎!!! 當我死架!!!

你有型靚仔??!!
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-15 13:39:37 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-8-14 11:28 PM 發表

唔係話有二奶唔一定離婚,

係指離婚有好多因素, 人人都唔包二奶, 只可以減少因包二奶而離婚之數字, 但還有很多其他原因的離婚還會發生.

明我意思未 ?  唔好咁衝動, 係唔係都抦咗先 ...

我係抦d男人做咩包二奶姐....
屋企巳經有個老婆做晒屋企0既野,仲要出去玩??
我有個客個老公直頭帶埋d女返屋企要個老婆服侍埋d女呀~~老公話要一屋多女喎~~老婆冇錢冇計............
回復

jellyfishy 發表於 2007-8-15 13:59:30 |顯示全部樓層

回復 #10 春春 的帖子

哈哈哈~~~~   你地兩個突然彈出來~~~ 
水母都未見過春春~~ 你貼個大個仔既相等我信下啦~
回復

八王爺 發表於 2007-8-15 14:08:08 |顯示全部樓層
哩D嘢.. 唔係外人可以明白同評論。

第一,兩個人行埋一齊時,边冧到之前之后 咁多嘢!淨係冧現在。
第二,14歲,大家冧下自己14歲做緊乜! 我就已経种緊av, 你地边个 14歲种 av 丫!
第三,大咗肚,生唔生,依家就話有得揀。以前,边有得你揀!
回復

比得大帝 發表於 2007-8-15 14:14:32 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-15 13:39 發表

我係抦d男人做咩包二奶姐....
屋企巳經有個老婆做晒屋企0既野,仲要出去玩??
我有個客個老公直頭帶埋d女返屋企要個老婆服侍埋d女呀~~老公話要一屋多女喎~~老婆冇錢冇計............ ...

呢d直頭好過份, 係對屋企果個絶大的侮辱, 如果佢老婆跳樓, 簡直可以告佢老公謀殺, 令人髮指, 天人共憤, 我係佢老婆就俾尿佢條女飲, 再買老鼠藥毒死佢老公算罷喇.
回復

frankie 發表於 2007-8-15 14:30:54 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-8-15 14:14 發表

呢d直頭好過份, 係對屋企果個絶大的侮辱, 如果佢老婆跳樓, 簡直可以告佢老公謀殺, 令人髮指, 天人共憤, 我係佢老婆就俾尿佢條女飲, 再買老鼠藥毒死佢老公算罷喇. ...

peter哥唔係 「江澤著褲」咩
回復

jellyfishy 發表於 2007-8-15 14:32:24 |顯示全部樓層

回復 #15 peter 的帖子

嘩~~ 你都好狠喎~ 大家咪學呀~
回復

春春 發表於 2007-8-15 14:35:30 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-8-15 13:59 發表
哈哈哈~~~~   你地兩個突然彈出來~~~ 
水母都未見過春春~~ 你貼個大個仔既相等我信下啦~
原帖由 AHLOI 於 2007-8-15 13:24 發表

你有型靚仔??!!

唔駛貼啦....春春其實一 d 都唔有型靚仔....貌醜如豬咁架....不過都醜唔過個心!!!
唔知 arm 唔 arm 聽呢??!! 茄子妹妹??!!
回復

AHLOI 發表於 2007-8-15 14:51:30 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-15 14:35 發表

唔駛貼啦....春春其實一 d 都唔有型靚仔....貌醜如豬咁架....不過都醜唔過個心!!!
唔知 arm 唔 arm 聽呢??!! 茄子妹妹??!!

唔好咁講自己啦, 點解一時話自己好, 一時話自己醜架?!
回復

frankie 發表於 2007-8-15 14:56:03 |顯示全部樓層

回復 #19 AHLOI 的帖子

妳這樣讚春春定

回復