小寶天地

作者: 小寶 發表于 2008-6-2 23:41:49
504732 8743
mono 發表於 2010-7-3 13:39:02 |顯示全部樓層
我都補祝 Doris 生日快樂!
回復

小寶 發表於 2010-7-3 17:07:18 |顯示全部樓層
回復 7381# bearbear

多謝bearbear 爸~
    回復 7382# mono

多謝mono~

今日好熱呀~~~~~~
回復

亞實 發表於 2010-7-3 18:21:53 |顯示全部樓層
我都補祝小寶生日快樂! SORRY, 遲大到TIM
回復

Nancy 發表於 2010-7-3 20:20:08 |顯示全部樓層
我都來湊熱鬧先....小寳,生日快樂!
回復

may.sun 發表於 2010-7-3 23:08:14 |顯示全部樓層
回復  may.sun

係..係.......係你set up我
小寶 發表於 2010-7-3 11:31

無 呀~~
回復

may.sun 發表於 2010-7-3 23:09:38 |顯示全部樓層
HONEY 講得好啱呀, 我一路都 R 晒頭邊個係 DORIS 呢? 宜家好清楚喇
新仔 發表於 2010-7-3 11:30

咪係~~
回復

惡姨 發表於 2010-7-4 18:24:16 |顯示全部樓層
每年回歸前都要講嫁.....
回復

小寶 發表於 2010-7-5 11:05:40 |顯示全部樓層
多謝呀實, 多謝nancy, 唔多謝may.sun, 多謝惡e (係前好多) 多謝xyzara
回復

muitau 發表於 2010-7-5 11:21:09 |顯示全部樓層
骨摩個大玲+生日大快樂呀小寶!!!

小寶呀唔考意思喇,我晨早流流要拒愛喇,原身我準備比節家個大盆我前日發覺啲泥都唔係好惦當,而家倒晒出來, 希望如火烈日將啲衰野一掃光呀,晒完呢幾日佢地就要入盒為安,等秋播喇...我嫁又唔嫁,滾攪晒
回復

小寶 發表於 2010-7-5 11:24:07 |顯示全部樓層
回復 7391# muitau

多謝哂!咁大太陽我地不如不見啦
回復

muitau 發表於 2010-7-5 11:43:06 |顯示全部樓層
唉,係啦,熱成咁...本來今日想偷懶吞pop,不過間屋成個蒸籠咁,都係兀起身係office嘆冷氣好過
你果度下晝好唔好風架?!
回復

小寶 發表於 2010-7-5 12:09:40 |顯示全部樓層
唉,係啦,熱成咁...本來今日想偷懶吞pop,不過間屋成個蒸籠咁,都係兀起身係office嘆冷氣好過
你果度下晝好 ...
muitau 發表於 2010-7-5 11:43 AM

我呢度唔似蒸籠 , 似焗爐多d, d溫度高過蒸籠100度
下晏有冇風? 有風又點吖, 吹埋黎d風係沙漠嘅風, 你話有咩野關係呢?
我呢度開大冷氣都中午至下午都唔夠涼架, 要諗下點幫間屋散熱囉~
回復

mono 發表於 2010-7-5 13:39:39 |顯示全部樓層
小寶!咁!係咪可以留種㗎?

回復

muitau 發表於 2010-7-5 14:03:44 |顯示全部樓層
回復 7394# 小寶
  我呢度唔似蒸籠 , 似焗爐多d, d溫度高過蒸籠100度
下晏有冇風? 有風又點吖, 吹埋黎d風係沙漠嘅風, 你話有咩野關係呢?
我呢度開大冷氣都中午至下午都唔夠涼架, 要諗下點幫間屋散熱囉~
=============================

村姑既屋就係咁囉...我間屋計埋天頂3面比太陽直射, 啲石屎吸晒啲熱能係入夜放番晒出黎...我地放假有時又唔想個冷氣下晝都長開, 行出露台就好啲囉...上年開始我地好似啲阿嬸阿伯咁去行公司嘆冷氣,遲啲果個大型商場開埋, 睇怕夏天我地好大機會係果度長期打躉呀add5icon ...我估好難幫我地間屋散熱,可能諗點將熱力轉化成其他能源仲好
回復

muitau 發表於 2010-7-5 14:04:56 |顯示全部樓層
小寶!咁!係咪可以留種㗎?
mono 發表於 2010-7-5 13:39

都可以留架喇!
回復

may.sun 發表於 2010-7-5 14:20:03 |顯示全部樓層
多謝呀實, 多謝nancy, 唔多謝may.sun, 多謝惡e (係前好多) 多謝xyzara: ...
小寶 發表於 2010-7-5 11:05

做乜咁狠心對我唧!
回復

小寶 發表於 2010-7-5 15:38:44 |顯示全部樓層
做乜咁狠心對我唧!
may.sun 發表於 2010-7-5 02:20 PM

對你又愛又恨呀
回復

小寶 發表於 2010-7-5 15:39:56 |顯示全部樓層
回復 7395# mono

應該得掛, d核都好完整~
回復

小寶 發表於 2010-7-5 15:46:08 |顯示全部樓層
回復 7396# muitau

村姑既屋就係咁囉...我間屋計埋天頂3面比太陽直射, 啲石屎吸晒啲熱能係入夜放番晒出黎...我地放假有時又唔想個冷氣下晝都長開, 行出露台就好啲囉...上年開始我地好似啲阿嬸阿伯咁去行公司嘆冷氣,遲啲果個大型商場開埋, 睇怕夏天我地好大機會係果度長期打躉呀 ...我估好難幫我地間屋散熱,可能諗點將熱力轉化成其他能源仲好
========================
咁, 村叔的屋又係咁呀?
你可以裝個又大隻功效少的太陽能電板, 到時連上天台種野都唔洗呀, 慳番!
又或者你可以諗下整個天台草坪, 可以降溫不少呀. 仲有, 你又可以諗下整個有蓋頂, 遮下都唔錯架!
你睇 幾多選擇~

果個大型商場開左,我睇我會去buck buck度 hea 吓囉~
回復

亞實 發表於 2010-7-5 16:18:38 |顯示全部樓層
回復  muitau

村姑既屋就係咁囉...我間屋計埋天頂3面比太陽直射, 啲石屎吸晒啲熱能係入夜放番晒出黎...我 ...
小寶 發表於 2010-7-5 15:46

我屋企都係熱爆, 我開勁風扇, 吹死風對住自己先可以頂得住
回復