小寶天地

作者: 小寶 發表于 2008-6-2 23:41:49
504849 8743
Jennie 發表於 2009-8-12 23:58:26 |顯示全部樓層
5697# Jennie
Belfort?
chayote 發表於 2009-8-12 23:50

一個近住Lisieux既小鎮。叫Glos.
回復

Jennie 發表於 2009-8-13 00:03:02 |顯示全部樓層
文哥,我send唔到PM比你呀!!!
回復

chayote 發表於 2009-8-13 00:05:53 |顯示全部樓層

華~個花園真係super靚!你就好la!我e個滿面稚容的少年在法國只係住pullman,你都看到徳航是架甚麼飛機la!有機會要住下B&B先得!
回復

chayote 發表於 2009-8-13 00:11:21 |顯示全部樓層
我老c去完英國法國即刻中獎(H1N1),入左急症室
回復

Jennie 發表於 2009-8-13 00:15:51 |顯示全部樓層
華~個花園真係super靚!你就好la!我e個滿面稚容的少年在法國只係住pullman,你都看到徳航是架甚麼飛機la!有機會要住下B&B先得!
chayote 發表於 2009-8-13 00:05

今次係入去tourist information問有咩B&B,你下次都可以試下。
坐長途機最緊要自己有電視睇,而家大多數CX長途機都可以play自己想睇既片,唔洗好似以前咁要等一套戲做完先可以睇第二套。
回復

chayote 發表於 2009-8-13 00:40:05 |顯示全部樓層

係羅!德航(Lufthansa)d 波音747 真係癈到叫救命,要等一套戲做完先可以睇第二套,所以HK去法蘭克福個程最難頂,看掛頂迷你電視!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
仲要冇窗口位,我想望窗時,個大陸女人擋著同Bear著我,真係想贈隻鐵掌同天馬流星拳比她
回程經Munich走,A340,好d la!需然no冇窗口位,但人地肯縮頭,望到野la!而且有seat TV!

回復

fianfumy 發表於 2009-8-13 00:59:00 |顯示全部樓層
係羅!德航(Lufthansa)d 波音747 真係癈到叫救命,要等一套戲做完先可以睇第二套,所以HK去法蘭克福個程最難頂,看迷你電視!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
仲要冇窗口位,我想望窗時,個大陸女人擋著同Bear著我,真係想贈 ...
chayote 發表於 2009-8-13 00:40

我覺得長途機坐 747真係辛苦到爆 , 個位又窄又直 .........
回復

fianfumy 發表於 2009-8-13 01:03:32 |顯示全部樓層
Fian~
Jennie今個星期六返香港,趕唔切你地個聚會呀~
ChrisTsui 發表於 2009-8-12 23:57

放心 ,  你回來抖一抖先 , 抖夠就call 我哋就得啦  , 點都會攪番個飯局賀你回來呀 .....  

你由邊到返HKG ?
LON  OR  CDG (Charles de Gaulle )  ?
回復

Jennie 發表於 2009-8-13 01:10:06 |顯示全部樓層
放心 ,  你回來抖一抖先 , 抖夠就call 我哋就得啦  , 點都會攪番個飯局賀你回來呀 .....  

你由邊到返HKG ?
LON  OR  CDG (Charles de Gaulle )  ?
fianfumy 發表於 2009-8-13 01:03

由Heathrow番香港呀, 聽日開車上番Brussels,坐Eurostar番英國,仲要落公司開一日工先再番香港.
我諗我番到香港時都攰到死咗喇!
回復

fianfumy 發表於 2009-8-13 01:24:51 |顯示全部樓層
由Heathrow番香港呀, 聽日開車上番Brussels,坐Eurostar番英國,仲要落公司開一日工先再番香港.
Jennie 發表於 2009-8-13 01:10

飛機瞓啦 .....
長途機我好瞓得架 , 瞓 12 -13個鐘 , 唔駛起身 + 唔駛食嘢 + 唔駛去廁所都得架 !
回復

farfeifar 發表於 2009-8-13 10:17:17 |顯示全部樓層
5709# Jennie
jen記, 我等著你回來呵~
回復

chayote 發表於 2009-8-13 18:22:48 |顯示全部樓層

坐國泰更係用希斯羅la!不過小心d呀,個d電子Check in 好黑人憎Ga!我今次番HK(德航)d位會調到好亂ga!由London去慕尼黒個程算好彩,但慕尼黒去HK個程我差d同屋企人拆散!以後除非去德國(新天鴁堡,慕尼黒,柏林......),否則不會用德航!
回復

chayote 發表於 2009-8-13 18:35:01 |顯示全部樓層
Eurostar好玩ah!380Km/h!今次Ga車入英法隧道,立刻拍片
回復

小寶 發表於 2009-8-13 21:59:33 |顯示全部樓層
係羅!德航(Lufthansa)d 波音747 真係癈到叫救命,要等一套戲做完先可以睇第二套,所以HK去法蘭克福個程最難頂,看掛頂迷你電視!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
仲要冇窗口位,我想望窗時,個大陸女人擋著同Bear著我,真係 ...
chayote 發表於 2009-8-13 12:40 AM

環保國家嘛
回復

小寶 發表於 2009-8-13 22:00:11 |顯示全部樓層
我老c去完英國法國即刻中獎(H1N1),入左急症室
chayote 發表於 2009-8-13 12:11 AM

希望呀jen無事啦~
回復

小寶 發表於 2009-8-13 22:00:48 |顯示全部樓層
Jennie 發表於 2009-8-13 01:10 AM

養足精神先出洞啦
回復

BanbieChan 發表於 2009-8-13 22:05:57 |顯示全部樓層
小寶

你終於開舖喇~
回復

miku 發表於 2009-8-13 22:06:43 |顯示全部樓層
歐洲種子

http://hkplants.com/home/attachment/200908/12/4685_ ...
chayote 發表於 2009-8-12 23:06

好多豆既種子呀.
個兩盒種子, 感覺覺得入面係d收成左既豆咁
d南瓜係好迷李果d定係好大隻果d種呀
回復

miku 發表於 2009-8-13 22:09:05 |顯示全部樓層
好掛住我咩?如果妹頭想要大B,我番嚟即時攞比你!等佢有個好屋企都好!我仲响法國北部D小鎮度,呢間B&B靚到唔識形容,個花園真係太靚,比D相大家睇下。好平架咋,只係37歐羅一晚(一個人)但係間房有二張雙 ...
Jennie 發表於 2009-8-12 23:36

個花園真係靚到~~~~add14icon
係度住, 感覺真係好舒服好寫意~~~add6icon
回復

may.sun 發表於 2009-8-13 22:45:17 |顯示全部樓層
5697# Jennie

有咁平的B&B好少有姐~~
回復