返回列表 發新帖

玩下30題歇後語

作者: frankie 發表于 2007-8-11 21:33:03
4943 35
春春 發表於 2007-8-13 14:38:18 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-8-13 14:35 發表

喂, 我貼得十來編, 唔係唔難搵啫.  sorry, 講清楚d, 我貼的主題中可以找到答案.

peter哥哥.......春春編輯過黎!!!十九樓

回復

比得大帝 發表於 2007-8-13 15:01:51 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-13 14:29 發表

都係唔答 la.......第日同你一樣角色嘅時候......我唔會做的!!!

唔好屈我噃, 我果個只不過係比喻嚟噃  

講又講, 早幾年有某大學叫我去講個talk, 主題大槪係 China Trade Experience.  有人問到江主席條褲的事, 你地今日個個身材咁fit, 問你地第日會唔會著江主席條褲, 你今日一定答我唔會, 不過我見我過咁多香港人, 十個有九個都著江主席條褲 (雖然著好短時間就除咗去).

我?  我不嬲都咁fit嫁啦, 咁大條褲著唔到, 我果時在大陸養咗好多魚, 主要七彩神仙, 有七八個缸.
回復

春春 發表於 2007-8-13 15:20:43 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-8-13 15:01 發表

唔好屈我噃, 我果個只不過係比喻嚟噃  

我果時在大陸養咗好多魚, 主要七彩神仙, 有七八個缸

唔敢唔敢!!!

厲害
回復

Fonica 發表於 2007-8-13 15:44:13 |顯示全部樓層
peter哥,春春
點解你地啲對話咁深奧既
回復

比得大帝 發表於 2007-8-13 15:46:18 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-13 15:20 發表

唔敢唔敢!!!
我果時在大陸養咗好多魚, 主要七彩神仙, 有七八個缸
厲害

大陸真係好悶嫁, 唔搵d細藝好易失落.  回想果時成個大連賣魚的人都識得我嫁, 又對我好好嫁, 佢地個個都知我好水魚, 不論價錢, 鐘意就買, 買咗返去唔夠位又買多個缸, 咪搞到7,8個缸囉,

果時玩到係個魚販打電話嚟: 老闆, 今天來了幾對xxx
我會答: 我冇位, 唔買啦
魚販: 小小的, 不佔位置的, 很多人要的, 我先留給你的
我會答: 就要一對小的好了, 真的不佔位置的才好
魚販: 我今天下午送3對過來, 你養幾天看那對好就留那對罷

你話我唔係一級水魚, 魚販邊會咁好招呼?

不過果時大連冇乜好魚  -- 好的都俾我買晒  
回復

春春 發表於 2007-8-13 15:57:38 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-8-13 15:46 發表

大陸真係好悶嫁, 唔搵d細藝好易失落.  回想果時成個大連賣魚的人都識得我嫁, 又對我好好嫁, 佢地個個都知我好水魚, 不論價錢, 鐘意就買, 買咗返去唔夠位又買多個缸, 咪搞到7,8個缸囉,

果時玩到係個魚販打電話嚟: ...

幾多年前嘅事黎架??!! 而家無養魚 la ??!!
回復

frankie 發表於 2007-8-13 16:04:18 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-13 14:11 發表

咁呢種不良行為 peter 哥哥有無做呀??!!

peter哥去完次所都要啦
回復

比得大帝 發表於 2007-8-13 16:04:24 |顯示全部樓層
是2000-2002年了, 依家冇養喇, 老婆唔俾  佢話冇地方
回復

frankie 發表於 2007-8-13 16:25:10 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-8-13 15:44 發表
peter哥,春春
點解你地啲對話咁深奧既

春春、peter哥點子對話深奧,間直不可思議的談話
回復

frankie 發表於 2007-8-13 16:25:47 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-8-13 15:44 發表
peter哥,春春
點解你地啲對話咁深奧既

春春、peter哥點子對話深奧,間直不可思議的談話
回復

比得大帝 發表於 2007-8-13 16:52:43 |顯示全部樓層
原帖由 frankie 於 2007-8-13 16:04 發表

peter哥去完次所都要啦

春春: 咁呢種不良行為 peter 哥哥有無做呀??!!
frankie: peter哥去完次所都要啦

Frankie哥, 你有冇miss到嘢呀?  我問題的答案是包二奶, 春春問我有冇做, 冇理由去完厠所要做嫁.
回復

春春 發表於 2007-8-13 17:02:49 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-8-13 16:52 發表

春春: 咁呢種不良行為 peter 哥哥有無做呀??!! frankie: peter哥去完次所都要啦

Frankie哥, 你有冇miss到嘢呀?  我問題的答案是包二奶, 春春問我有冇做, 冇理由去完厠所要做嫁. ...

答你的問題, 可以話有, 又可以話冇   peter哥哥自己講的

第日同你一樣角色嘅時候......我唔會做的!!! 春春自己講的

回復

frankie 發表於 2007-8-13 17:38:28 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-8-13 16:52 發表

春春: 咁呢種不良行為 peter 哥哥有無做呀??!!
frankie: peter哥去完次所都要啦

Frankie哥, 你有冇miss到嘢呀?  我問題的答案是包二奶, 春春問我有冇做, 冇理由去完厠所要做嫁. ...

sorry!peter哥,我以為答案(剛剛著褲)
回復

春春 發表於 2007-8-14 01:10:27 |顯示全部樓層
peter哥哥點解要講答案喎??!!
回復

frankie 發表於 2007-8-14 11:46:36 |顯示全部樓層
原帖由 春春 於 2007-8-14 01:10 發表
peter哥哥點解要講答案喎??!!

春春唔好嬲啊peter哥啦佢都係比我誤會咗個問題? 致把答案講出尼
回復

比得大帝 發表於 2007-8-14 14:29:58 |顯示全部樓層
原帖由 frankie 於 2007-8-14 11:46 發表

春春唔好嬲啊peter哥啦佢都係比我誤會咗個問題? 致把答案講出尼

係呀, 人地都係被怕才講出來啫, 你咁都嬲人地.
回復