我們都是這樣潮童的

作者: gtrnismo 發表于 2008-5-7 15:58:07
7707 74
cuiyao 發表於 2008-5-8 16:33:50 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-7 23:54 發表

首先, 我兩歲到而家都鐘意張國榮, 我兩歲就識唱佢既monica (古仔首monica我都鐘意)

我download翻張國榮唱DON MCLEAN 的 american pie (吾系套戲) 我覺得佢真系好有他能, 簡直系他能突! 他是比賽的, 但好似表演嘉 ...

忽然發現︰你兩歲唱 MONICA. 0甘你咪得二十五歲? 唔0岩數喎老細。
回復

littlejojo 發表於 2008-5-8 20:41:02 |顯示全部樓層
原帖由 cuiyao 於 2008-5-8 03:37 發表

梁雁翎!!! 像霧像雨又像花 !!!哇哈哈!!想當年真的好開心!! (自己也真的好老人家FEEL..竟然在想當年 -_-'')
副歌一句是︰你對我像霧.像雨.又像花~~~以前的歌詞很詩意呢!!!

白雪雪的古仔也見過。有一次一班朋友發癲 ...

火熱動感LA LA LA + 熱力節拍WOO BOM BA係必唱架....
有時D FAN仲要加埋十分十二吋同埋唯一一首會走去唱陳松伶姐姐既溫馨不再SANS AMOUR ...呢D鬥唱氣既歌....
真係諗起都好笑....唔高音..唔長氣...唔嘈都唔唱既...
不過以前又覺得人地歌星唱到咁高音..自己又咁高音好勁架...
同埋唔知你地以前有無試過當年一個好'潮'既玩意..
就係去唱K..(BIG EXHO)可以帶錄音帶去一路唱一路錄架...
果陣成班同學仔成日一齊去玩一齊唱一齊錄...事後聽返真係笑到死架...

不過有時真係唔認自己老都唔得啦....
公司有人問我識唔識呢D..我會扮唔識....

回復

carolc 發表於 2008-5-8 21:35:43 |顯示全部樓層
原帖由 littlejojo 於 2008-5-8 20:41 發表

火熱動感LA LA LA + 熱力節拍WOO BOM BA係必唱架....
有時D FAN仲要加埋十分十二吋同埋唯一一首會走去唱陳松伶姐姐既溫馨不再SANS AMOUR ...呢D鬥唱氣既歌....
真係諗起都好笑....唔高音..唔長氣... ...

到依家有機會成班人一齊唱一齊顛真係開心過輪流唱架
回復

carolc 發表於 2008-5-8 21:36:32 |顯示全部樓層
原帖由 semi-alba 於 2008-5-8 16:00 發表

http://hk.youtube.com/watch?v=DjFg6CcYZzY
係1:50, 因為果時有個同學跟住做.............
所以到e+都記得

佢唱歌真係嚇死人囉... :L
回復

janice 發表於 2008-5-8 21:46:58 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-7 16:25 發表
dude到漏的克勤, 你認吾認得

?t=1210148623

李克勤 - purple dream

呢隻我果陣係買cassic 帶
好細個想當年
藍寶石王子look

回復

janice 發表於 2008-5-8 21:48:59 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-7 16:33 發表
佢而家睇翻吾知會有咩感覺

?t=1210149062

孫耀威 - 愛的故事(下集)

又有又有
佢keep得好好呀
冇咩點變
我都留有一隻佢o既簽名CD
上款係: Dear Janice
過左咁多年都冇丟
回復

janice 發表於 2008-5-8 21:55:24 |顯示全部樓層
原帖由 littlejojo 於 2008-5-7 20:58 發表

我都係呀....有時同d朋友唱k....
新歌反而唔多識唱...就走去點晒d舊歌黎唱...都好開心架...
加上睇返d mtv...真係一絕架...特別係成日見到未曬黑既古天樂...
果陣時睇佢覺得佢幾型...宜家睇返白濛濛既佢...真係笑 ...

梁雁翎
係咪 ''像霧像雨又像風''呀
好好笑呀個名

以前d karaoke MTV好好笑
有一次我同同學發現MV 男主角係我地一個亞sir
笑到肚痛

回復

littlejojo 發表於 2008-5-8 22:13:58 |顯示全部樓層
原帖由 janice 於 2008-5-8 21:55 發表

梁雁翎
係咪 ''像霧像雨又像風''呀
好好笑呀個名

以前d karaoke MTV好好笑
有一次我同同學發現MV 男主角係我地一個亞sir
笑到肚痛

咁搞笑...係自己阿SIR
回復

janice 發表於 2008-5-8 22:42:21 |顯示全部樓層
原帖由 littlejojo 於 2008-5-8 22:13 發表

咁搞笑...係自己阿SIR

係呀
好白癡ga個MV
同個女主角圍住個噴水池追逐果種呢
回復

Exodus 發表於 2008-5-8 22:58:52 |顯示全部樓層
原來去唱兩三個鐘K剩係會唱6首歌
好驚

唔知各位會唔會轉返首歌做自己個key先唱呢

以前d MV
真係十首有五首都拍到不知所云笑死人
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-8 23:26:43 |顯示全部樓層

哈哈哈哈哈哈

原帖由 janice 於 2008-5-8 22:42 發表

係呀
好白癡ga個MV
同個女主角圍住個噴水池追逐果種呢

笑死

一系寶麗金
一系飛圖娛樂

D女人好中意帶直徑1米既草帽系海灘蕩來蕩去
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-8 23:28:56 |顯示全部樓層

如果王菲落KEY

原帖由 Jumpluff 於 2008-5-8 22:58 發表
原來去唱兩三個鐘K剩係會唱6首歌
好驚

唔知各位會唔會轉返首歌做自己個key先唱呢

以前d MV
真係十首有五首都拍到不知所云笑死人

會吾好聽, lower the key會好flat 架

唱王菲耿系玩假音啦
回復

janice 發表於 2008-5-8 23:31:05 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-8 23:26 發表

笑死

一系寶麗金
一系飛圖娛樂

D女人好中意帶直徑1米既草帽系海灘蕩來蕩去

同埋d化妝好正呀
d女主角成日畫心形咀
又搽到個口鬼死咁紅
上星期去唱 K
點左愛的故事上集
個女主角係鄺文詢
個口紅到丫
回復

Exodus 發表於 2008-5-8 23:48:38 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-8 23:28 發表

會吾好聽, lower the key會好flat 架

唱王菲耿系玩假音啦

咁我唔係指果d
例如暗湧應該仲要再高返少少key先得,
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-8 23:56:08 |顯示全部樓層

好中意睇翻

原帖由 janice 於 2008-5-8 23:31 發表

同埋d化妝好正呀
d女主角成日畫心形咀
又搽到個口鬼死咁紅
上星期去唱 K
點左愛的故事上集
個女主角係鄺文詢
個口紅到丫

一簡英文既歌一定系10幾年前

最搞野有50cent

但系MV會比人改到有個寶麗金鬼婆系度跳艷舞

加D日本風情畫既景, 好有落K通頂feel
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-8 23:57:18 |顯示全部樓層

系吾系你記錯呀

原帖由 cuiyao 於 2008-5-8 16:33 發表

忽然發現︰你兩歲唱 MONICA. 0甘你咪得二十五歲? 唔0岩數喎老細。

我媽媽話我唱monica咋, 媽媽咩住我應該吾會好大個吧, 4歲無理由咩住wor
回復

cuiyao 發表於 2008-5-9 18:31:17 |顯示全部樓層
原帖由 littlejojo 於 2008-5-8 20:41 發表

真係諗起都好笑....唔高音..唔長氣... ...

明晒你講乜!!! 火熱動感其實好聽過熱力節拍好多!!而松松姐姐0既SANS AMOUR 我0地都熱唱過,死..好驚。點解0甘似0架?

唱十分十二吋每人唱一節,慶起上0黎,要唱埋許志安同何韻詩MEDLEY梅姐0既將冰山劈開/夢伴/妖女..應該都有成十分鐘。唱完MEDLEY因為大家都成身散晒,又會變番慢歌時段,此時要唱..哥哥同陳潔靈0既「誰令你心痴」,或者唱下哥哥同梅姐0既「緣份」0甘樣。想氣氛開心0的,就會唱「相逢何必曾相識」,見到蔣志光當年0甘有才氣,今日已變成中佬,都幾唏噓0架。

BIG ECHO 少0的去,錄音冇玩過,不過當時有朋友好喜歡去揸兜窮,因為有電腦計分 (次次都要唱到90分或以上,唔知做乜好大壓力0甘...-_-'') 。後期去有玩過百萬富翁,好多都係會考題,在場文理商科人都有,一人答一0的就贏0左'100萬'..獎品係半打啤酒。

大家有冇去K 必唱歌0甘呢?

回復

cuiyao 發表於 2008-5-9 18:34:36 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-8 23:57 發表

我媽媽話我唱monica咋, 媽媽咩住我應該吾會好大個吧, 4歲無理由咩住wor

MONICA 唔係84年0架咩?? 2歲 4歲 都唔0岩數喎。你扮後生定扮老先?
回復

littlejojo 發表於 2008-5-9 23:06:03 |顯示全部樓層
原帖由 cuiyao 於 2008-5-9 18:31 發表

明晒你講乜!!! 火熱動感其實好聽過熱力節拍好多!!而松松姐姐0既SANS AMOUR 我0地都熱唱過,死..好驚。點解0甘似0架?

唱十分十二吋每人唱一節,慶起上0黎,要唱埋許志安同何韻詩MEDLEY梅姐0既將冰山劈開/夢伴/妖女..應該 ...

真係好似喎...
相逢何必曾相識...有唱...仲要係學周星星係家有喜事入邊咁...
用閩南話定係鄉下話咁唱...
回復

cck07123 發表於 2008-5-10 12:33:55 |顯示全部樓層
孫耀威 - 愛的故事(下集)我都有呀
haha

原帖由 gtrnismo 於 2008-5-7 16:33 發表
佢而家睇翻吾知會有咩感覺

?t=1210149062

孫耀威 - 愛的故事(下集)
回復