迷岩 Sinn. Super Orange 小苗 交換AV葉片(結束交換)

作者: chris 發表于 2008-5-5 16:53:14
5853 69
江江 發表於 2008-5-7 16:55:04 |顯示全部樓層
係迷岩,現在結緊五只果实,我無小苗,你留一只super orange和我交換種子可以嗎?
回復

chris 發表於 2008-5-7 17:01:13 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-5-7 16:55 發表
係迷岩,現在結緊五只果实,我無小苗,你留一只super orange和我交換種子可以嗎?

無問題, 你用種子交換, 不過知唔知佢個名
回復

江江 發表於 2008-5-7 17:14:19 |顯示全部樓層
救命啊! 10年前種下的品種,只頭好以迷你薯咁大,我真的不知它們的名字,
有人說像sinn ans-bom-dia,我望相就好似......
回復

chris 發表於 2008-5-7 17:52:21 |顯示全部樓層
真係唔知都唔緊要, 靚就得
回復

chris 發表於 2008-5-7 17:53:59 |顯示全部樓層
睇過 sinn ans-bom-dia 的相片, 這盆應該係, 這品種是我原本想要的 , 多謝
回復

江江 發表於 2008-5-7 19:10:45 |顯示全部樓層
我要多謝你至真,要你預留給我,到種子成熟時再call你,保持联絡.
THANKS AGAIN
回復

chris 發表於 2008-5-7 20:39:56 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-5-7 19:10 發表
我要多謝你至真,要你預留給我,到種子成熟時再call你,保持联絡.
THANKS AGAIN

而家要幫佢落番個新盆時, 到時分分鐘小苗變大咗開埋花添
回復

江江 發表於 2008-5-7 23:33:48 |顯示全部樓層
Hei..Hei..咁我係咪最大得益者,麻煩你啦!
好人一定会有好報的...
回復

candyafr 發表於 2008-5-7 23:44:04 |顯示全部樓層
Chris,
你要不要C10 d葉,同你交換,可以嗎?借jess d相用下
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=7750&highlight=C10
回復

chris 發表於 2008-5-8 00:25:02 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-5-7 23:44 發表
Chris,
你要不要C10 d葉,同你交換,可以嗎?借jess d相用下
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=7750&highlight=C10

candyafr, 可以, 無問題, 但係你個信封同盒仔係我度, 咁你寄葉俾我,記得連個大少少o既,

我會用個大盒裝晒葉同小苗寄番俾你, 不過就食咗你個細盒
回復

chris 發表於 2008-5-8 09:29:49 |顯示全部樓層
candyafr, 今朝會寄出葉片及小苗, 你可以寄出葉片先,

或者你收到後用番個盒才寄給我, 不過就唔好係星期五, 六,日寄出,

最好都係一, 二 , 三, 四 朝早才包裝好, 返工時才寄,  咁第二日下午就會收到,

葉片就只留係郵局一兩日, 安全好多
回復

candyafr 發表於 2008-5-8 10:33:03 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-5-8 09:29 發表
candyafr, 今朝會寄出葉片及小苗, 你可以寄出葉片先,

或者你收到後用番個盒才寄給我, 不過就唔好係星期五, 六,日寄出,

最好都係一, 二 , 三, 四 朝早才包裝好, 返工時才寄,  咁第二日下午就會收到,

葉片就只留係 ...

好啊,先謝謝你,我下星期一寄給你啦,其實我未寄過小葉或小苗,等我收到之後學下點寄先
回復

chris 發表於 2008-5-8 15:45:27 |顯示全部樓層
candyafr 今朝已經寄出了, 不過小苗就有些擔心, 因為小苗是得很少泥, 我加了少少水,

希望唔好乾喇
回復

chris 發表於 2008-5-9 13:54:06 |顯示全部樓層
小白呀,小白, 你的信我收到喇,

你封信又無寫網名, 又無寫要d乜, 搞到我一頭霧水 (因同一時間有三種植物在交換分享中), 好彩從你給我的葉片名字才找到原來是你, 一次記得寫番d資料呀,

仲有, 葉片要入拉鍊袋密封, 唔係好易軟晒 (你的就有少少軟咗, 要沈番水先得)
回復

chris 發表於 2008-5-9 13:54:46 |顯示全部樓層
係度多謝小白你給我多一塊 137 葉片 , 多謝
回復

小白 發表於 2008-5-9 14:05:29 |顯示全部樓層
不用客氣, 我另外寄給網友的已變了半條乾屍, 他要令佢起死回生, (星期一寄, 昨天才收到), 唔死先奇  
回復

chris 發表於 2008-5-9 14:05:43 |顯示全部樓層
哈哈~~~~ 小白, 終於搵到你寫的資料喇, 你寫係回郵信封內, 真係搞鬼
回復

江江 發表於 2008-5-9 16:58:36 |顯示全部樓層
小白

我的經驗    如在郵局(下午4:30分前寄)明天一定会收到,千万不要在街边郵筒寄,我試過五天
對方才收到.
回復

小白 發表於 2008-5-9 17:15:42 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-5-9 16:58 發表
小白

我的經驗    如在郵局(下午4:30分前寄)明天一定会收到,千万不要在街边郵筒寄,我試過五天
對方才收到.

好我會留意, 謝謝
回復

江江 發表於 2008-5-9 17:34:24 |顯示全部樓層
郵局通常有冷氣,啲植物種子不容易焗到,街边郵筒日曬夜曬,隔一晚都死,何況兩三日.......
同埋信封面可以註:  不要摺曲..小心輊放..易碎等字眼  讓郵差叔叔小心着緊喲

回復