迷岩 Sinn. Super Orange 小苗 交換AV葉片(結束交換)

作者: chris 發表于 2008-5-5 16:53:14
5850 69
迷岩 Sinn. Super Orange 小苗 交換 AV 葉片

品種:迷岩 Sinn. Super Orange 小苗
份數: 10份,
詳情:每份有一個小苗, ,約有六至八塊葉, 已經好大隻

想交換的品種AV: Icebery, Irish Flirt, Shogun-將軍, Ness' Cherry Smoke,
                Ness' Satin Rose, Elizabeth, Rob's Antique Rose, Boo Man,
                或 十字花小苗

以上AV大部份都是以前初學種AV時朋友送的及買的, 不過已經唔係度,所以情意結, 而家想種番, 謝謝

如果有其他我沒有的迷岩一樣歡迎

交收方法:  郵寄交收, 請先用盒仔裝住葉片加回郵信封寄給給我, 回郵信封不用貼郵票, 我會用番個盒仔寄番俾你

注意事項:  請註明交換品種, 謝謝

在這排隊:
1. Cello (Icebery & Rob's Antique Rose.) (已完成)
2. alfred71 (Shogun-將軍) (13/5 星期二寄出)
3. connie925 (Irish Flirt) (已完成)
4. 小白 (Louisiana Lullaby) (13/5 星期二寄出)
5. 江江 (sinn. Ans Bom Dia )
6. candyafr (C10 Lil Ballerina)  (小苗先寄出, 葉未收到)

大隻的小苗

大隻的小苗
cello 發表於 2008-5-5 19:12:34 |顯示全部樓層

迷岩 Sinn. Super Orange 小苗 交換AV葉片

Chris, 我有Icebery & Rob's Antique Rose. 會PM 你 confirm 地址.  Cello.
回復

chris 發表於 2008-5-5 19:24:04 |顯示全部樓層
OK, 無問題, 有兩種咁多,
回復

alfred71 發表於 2008-5-5 21:22:19 |顯示全部樓層

迷岩 Sinn. Super Orange 小苗 交換 AV 葉片

我有Shogun-將軍可以嗎?
回復

chris 發表於 2008-5-5 21:48:34 |顯示全部樓層
原帖由 alfred71 於 2008-5-5 21:22 發表
我有Shogun-將軍可以嗎?

可以, 請收pm Shogun-將軍
回復

connie925 發表於 2008-5-5 21:52:15 |顯示全部樓層
在這排隊:
1. Cello (Icebery & Rob's Antique Rose.)
2. alfred71 (Shogun-將軍)
3. connie925 (Irish Flirt), pls PM your address to me, thanks.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

回復

alfred71 發表於 2008-5-6 11:46:41 |顯示全部樓層

回復 4# 的帖子

今天寄出
回復

chris 發表於 2008-5-6 16:53:29 |顯示全部樓層
connie925, 請收 pm thanks
回復

小君 發表於 2008-5-6 20:41:25 |顯示全部樓層
請問怎樣聯系?
回復

chris 發表於 2008-5-6 20:53:46 |顯示全部樓層
原帖由 小君 於 2008-5-6 20:41 發表
請問怎樣聯系?

聯係 ???? 唔明

如果係聯絡, pm 即係論壇的短消息
回復

小君 發表於 2008-5-6 21:06:01 |顯示全部樓層
谢谢!chris!
回復

chris 發表於 2008-5-7 11:19:01 |顯示全部樓層
無人換, 要自己頂下先
回復

小白 發表於 2008-5-7 13:55:59 |顯示全部樓層
呢個迷岩用不用嘆冷氣, 因我未種過迷岩, 唔知要咩環境, 似唔似種av, 我可用 av 369 葉片 (2) 同你換.
回復

chris 發表於 2008-5-7 14:37:18 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-5-7 13:55 發表
呢個迷岩用不用嘆冷氣, 因我未種過迷岩, 唔知要咩環境, 似唔似種av, 我可用 av 369 葉片 (2) 同你換.

小白, 369 係唔係 Louisiana Lullady ?

http://www.hkplants.com/viewthre ... mp;page=1#pid123320

回復

小白 發表於 2008-5-7 14:53:15 |顯示全部樓層
應該係, 我的是今年花展買的, d 標籤應該是對的 (如插錯都冇計 ), 因我的仲未開花, 不能作實.  我想你會喜歡此花, 所以作出此為交換的av.  
回復

chris 發表於 2008-5-7 15:06:47 |顯示全部樓層
看過這我十分喜歡, 謝謝, 請收 pm,

迷岩比 av 易種好多, 少病易打理, 唔怕澆水過多會爛根, 不過就要光照多一點,

少光會生得高無咁好睇, 乾燥是要保濕,
回復

江江 發表於 2008-5-7 15:10:30 |顯示全部樓層
我無av及迷岩桐可以和你交換,可不可以買呀!
如可PM我,thanks.
回復

chris 發表於 2008-5-7 15:26:26 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-5-7 15:10 發表
我無av及迷岩桐可以和你交換,可不可以買呀!
如可PM我,thanks.

呀, 買唔係幾好喎, 如果你想買, 不如去花墟的繽x睇下, 有好多 迷岩, 不過 av就唔好買喇, 去發叔個花場行下,

不過我睇過你的貼文, 都有好多迷岩及岩桐喎

回復

江江 發表於 2008-5-7 15:38:42 |顯示全部樓層
CHRIS,
咁边只你無,我唔知叫乜名!
回復

chris 發表於 2008-5-7 16:43:10 |顯示全部樓層
你貼文中的粉紅色係唔係迷岩, 知唔知名稱, 有無可以俾我的......

http://www.hkplants.com/viewthre ... p;extra=&page=1
回復

1234下一頁