書本義賣

作者: 羊咩咩 發表于 2008-5-5 13:52:46
4170 45
書本義賣,得益全數捐贈予本論壇,作為運作經費和相關活動開支
銀行過數:恒生銀行 : 359 385291 882(本論壇戶口)
交收地點:將軍澳坑口mtr
交收方法:自行入數後,PM我取聯絡電話,面交時出示入數紙即可

100%即全新,未睇過,保養完好
98%即接近全新,冇花,冇摺痕,冇黃同新完全冇分別
95%即只係睇過
90%即1有極少許書邊黃左或2書邊有原子印
85%即書邊有黃

作者:周淑屏 ($30一本)
下輩子還是最愛你(04年7月)90%新,書邊有原子印
藍寶石王子的眼淚(04年10月)90%新,書邊有原子印
請別吻醒睡公主(04年12月)90%新,書邊有原子印

作者:連亞麗 芳華情懷系列
不曾遺忘(99年2月)90%新,書邊少許黃及原子印$10

作者:三毛
鬧學記(97年1月)90%新,書邊有少許黃及原子印$25
我的靈魂騎在紙背上(00年12月)90%新,書邊有少許黃$25

作者:海明威
海明威(00年1月)90%新,書邊有原子印$10

日劇小說
都是月亮惹的禍(98年10月)85%新$20
一個人住(97年10月)85%$20
白雪情緣(85年10月)85%$20
追夢人(97年11月)85%$20
全為了你(97年1月)85%$20
理想的上司(98月5月)85%$20
協奏曲(97年1月)85%$20
夏日求婚(97年6月)85%$20

作者:深雪
月日,別消失(01年4月)85%$25
月日,別消失2(01年7月)85%$25

作者:張小嫻
三個A CUP的女人(00年9月)95%$30
是誰拿走了那一雙雪靴(00年7月)95%$30
再見野鼬鼠(00年11月)95%$30
荷包裏的單人床(00年5月)95%$30
三月還的幸福餅(00年11月)90%$30
雪地裏的蝸牛奄奄(00年9月)90%$30
流波上的舞(00年5月)90%$30
麵包樹上的女人(00年10月)85%$30
賣海豚的女孩(00年6月)95%$30
麵包樹出走了(00年9月)90%$30
CHANNEL[A](00年11月)95%$30
蝴蝶過期居留(01年2月)95%$30
流浪的麵包樹(01年7月)90%$30
魔法蛋糕店(01年12月)78%$20,書皮裂過貼返
望別曲(02年9月)85%$30
我們都是醜小鴨(03年3月)95%$30
情人無淚(04年3月)90%$30
刻骨的愛人(01年1月)90%$30
吸血盟1藍蝴蝶之吻(04年7月)90%$30
收到你的信巳經太遲(06年3月)95%$40
紅顏露水(06年7月)95%$40
長夜裏擁抱(06年12月)95%$40

作者:梁佩瑚
阿貓(05年6月)98%$38
遺落在天涯海角的心(04年9月)90%(2)$35
玄來有你(05年6月)98%$40
在那遙遠的一天(05年3月)98%$40
拾不得望開的宇宙(02年7月)90%(2)$35
愛上一個真的你(04年9月)90%(2)$35
我哭是為了兩個女人(02年12月)90%(2)$35
我的?分鎖鏈(03年3月)90%(2)$35
愛情止痛藥(04年2月)90%(2)$35
難道相愛等於不分開(04年4月)90%(2)$35
假如從來沒有他(04年3月)90%(2)$35
可否相愛多一次(04年7月)90%(2)$35
如果一天你忘了我(04年9月)95%$40
愛情總是等待的(04年12月)90%(2)$35
請抱緊我至天長地久(05年3月)90%(2)$35
難道一生只可愛一次(05年4月)90%(2)$35
等他一天說愛我(05年7月)98%$40
我這樣愛你(06年5月)98%$40
失戀急症室(06年7月)98%$40
她還給我的一串淚06年9月)98%$40
愛在?分終結時(06年12月)98%$40
其實戀愛該是這樣的(07年5月)100%$45
在思憶中感覺你的愛(05年9月)98%$40
最後的一分鐘擁抱(05年12月)98%$40
尋找真愛的魔法(03年6月)98%$40

作者:鄭梓靈
初戀格子襯衫(04年7月)90%$30書角有少少摺痕
悽之翼(04年12月)90%(2)$30
童話休止符(04年1)95%$35
一毫米的悸動(05年11月)98%$40
流浪的旋轉木偶(05年8月)98%$38
無名字的你(06年3月)98%$40
離不開(06年7月)98%$40
那些傻事......(04年7月)98%$40
迷失在夢想國的戀人(05年2月)90%(2)$40
淚影重疊的瞬間(06年1月)98%$40
活在過去 愛在過去(05年3月)90%(2)$35
最美的時候(06年10月)100%$50
閉上眼,便會相見(07年7月)100%$55
無痕的記憶(07年9月)100%$55
寂寞本是無罪(07年2月)100%$50

照片 188 (Medium).jpg
照片 216 (Medium).jpg
照片 217 (Medium).jpg
八王爺 發表於 2008-5-5 16:44:31 |顯示全部樓層
嘩 ... 你执屋呀! 咁多嘢要出讓。

<我的靈魂騎在紙背上> 沒看过,是三毛的书信?散文?中篇小說?
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-5-5 17:01:24 |顯示全部樓層
羊咩咩都係一條書虫
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-5 17:07:55 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-5-5 04:44 PM 發表
嘩 ... 你执屋呀! 咁多嘢要出讓。

沒看过,是三毛的书信?散文?中篇小說?

冇呀~其實我係愛書人,都唔駛得,鍾意閒攞返出黎睇
係呀~三毛書信,仲有佢d相睇,呢本書好似係三毛死後冇耐出架............記得佢老公好靚仔
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-5 17:09:15 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-5-5 05:01 PM 發表
羊咩咩都係一條書虫

你都係?
回復

八王爺 發表於 2008-5-5 17:22:36 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-5-5 10:07 發表

冇呀~其實我係愛書人,都唔駛得,鍾意閒攞返出黎睇
係呀~三毛書信,仲有佢d相睇,呢本書好似係三毛死後冇耐出架............記得佢老公好靚仔

咁我要喇,想睇吓。
不过,我去唔到你个地鉄站。
十年都唔去一次 东九龙 ....... 你話奌好?
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-5-5 17:34:48 |顯示全部樓層
我淨係睇鬼古,武俠及科幻小說only,文藝唔啱

回復

羊咩咩 發表於 2008-5-5 17:47:30 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-5-5 05:22 PM 發表

咁我要喇,想睇吓。
不过,我去唔到你个地鉄站。
十年都唔去一次 东九龙 ....... 你話奌好?

寄比你啦~
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-5 17:49:16 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-5-5 05:34 PM 發表
我淨係睇鬼古,武俠及科幻小說only,文藝唔啱

有呢兩本,又厚又新,睇到唔駛訓
照片 192 (Medium).jpg
照片 194 (Medium).jpg
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-5-5 17:53:31 |顯示全部樓層
Davinci Code好書,不過呢排借咗哈利仔全套都唔得閒睇

回復

八王爺 發表於 2008-5-5 17:55:54 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-5-5 10:47 發表

寄比你啦~

邮費 几銀?
我入咗数 帖出黎俾 你睇?
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-5 18:00:06 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-5-5 05:53 PM 發表
Davinci Code好書,不過呢掛借咗哈利仔全套都唔得閒睇

呢本真係好好睇,要好用腦好有心機.......
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-5 18:07:28 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-5-5 05:55 PM 發表

邮費 几銀?
我入咗数 帖出黎俾 你睇?

唔知郵費喎~入多五蚊先啦,唔夠我比埋,有多入返落本書度寄返比你
好呀~!
回復

阿四 發表於 2008-5-5 20:43:15 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-5-5 18:00 發表

呢本真係好好睇,要好用腦好有心機.......

我好無記性,
睇到中間我個女就會問番我個館長叫咩名之類既問題,
次次都比佢考起!
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-5 20:56:48 |顯示全部樓層
佢個名好難記......賈克.索尼耶,佢死得好可怕,最估到係佢自己.........
回復

八王爺 發表於 2008-5-7 09:23:07 |顯示全部樓層
咩咩已过数。 等收书咯!
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-7 11:06:21 |顯示全部樓層
王爺~~一間寄比你
回復

八王爺 發表於 2008-5-7 11:17:17 |顯示全部樓層
咪係啰! 邮費俾 埋 论坛添。

不如你問 min min 申请番 啦!
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-7 17:45:34 |顯示全部樓層
唔駛啦,王爺~見係你我冇所謂.............下次有鳯梨圑購麻煩PM我
揾人寄左啦
回復

sosxxx12 發表於 2008-5-7 18:07:30 |顯示全部樓層
達文西可以寄嗎??有個fd想要,
回復

123下一頁