(買左啦!!)團購1安試飲杯

作者: heiheimama 發表于 2008-4-25 09:11:06
10803 91
p@g 發表於 2008-4-28 16:17:45 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 28/4/2008 14:43 發表

希媽真好人

我昨天去 Apita 買豆奶, 問佢攞咗一棟試飲杯, 前天去XX堂買卄四味, 又問佢攞咗一棟 (加埋有50個), 又省咗好多 ..... 時間.

你識佢地老闆? 點解會賣比你架?
定係任何人幫襯開佢都可以問佢地攞? (要比幾多 $$, 定係你唔洗比 $$ )
回復

比得大帝 發表於 2008-4-28 17:26:56 |顯示全部樓層
原帖由 p@g 於 2008-4-28 16:17 發表

你識佢地老闆? 點解會賣比你架?
定係任何人幫襯開佢都可以問佢地攞? (要比幾多 $$, 定係你唔洗比 $$ )

咁嘅:
果間XX堂我成日幫襯, 好熟, 佢成日叫試飲, 我話唔飲, 不過想要試飲杯, 問佢幾多錢, 佢話冇得賣, 不過可以送一點給我, 於是我每次都問佢攞一點

我在APITA買豆奶時, 見到好多用完的試飲杯在垃圾桶, 就問個PROMOTOR可唔可以俾咗我, 我拿回家洗一下便可, 佢話呢D嘢唔值錢, 就給了我一棟, 我諗如果有幫襯, 佢老闆知都唔會鬧佢掛.

錢就唔駛, 不過都要有幫襯嘅.
回復

比得大帝 發表於 2008-4-28 17:28:21 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-4-28 16:01 發表
乜買廿四味有試飲杯送咁好

人地業務多元化, 好多嘢飲賣
回復

p@g 發表於 2008-4-28 18:32:39 |顯示全部樓層

回復 62# 的帖子

哦...原來如此

咁你都飲涼茶飲得好密喎
留意下小心涼得滯
回復

chris 發表於 2008-4-28 18:40:57 |顯示全部樓層
係日式百貨公司的超市有好多試食試食, 以前我同太太行時都會留番,

拎番屋企洗清完就可以種花, 不過就有好多唔同 O既 SIZE, 好唔整齊, 所以而家去買番嚟用
回復

heiheimama 發表於 2008-4-28 22:08:06 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-4-28 17:26 發表

咁嘅:
果間XX堂我成日幫襯, 好熟, 佢成日叫試飲, 我話唔飲, 不過想要試飲杯, 問佢幾多錢, 佢話冇得賣, 不過可以送一點給我, 於是我每次都問佢攞一點

我在APITA買豆奶時, 見到好多用完的試飲杯在垃圾桶, 就問個PRO ...

peter哥好環保!我試過完左conference想執d紙杯,但係同事話污漕係都唔俾我執.又試過去星巴巴飲咖啡,我問隔離食沙律的哥哥仔羅佢個兜用來做溫室,但同事話:咩你咁核突架.

有時,唔明d人點解咁大驚小怪.
回復

chudaicheung 發表於 2008-4-28 22:19:47 |顯示全部樓層
希媽你好攪笑呀..我就無胆問人要,最多响個心度諗吓
回復

happyfusby 發表於 2008-4-29 02:10:53 |顯示全部樓層
希媽....I missed this message and late.....
回復

yen 發表於 2008-4-29 02:48:50 |顯示全部樓層
唔該晒希媽 請收pm, 聯絡丫
回復

比得大帝 發表於 2008-4-29 09:20:46 |顯示全部樓層
原帖由 p@g 於 2008-4-28 18:32 發表
哦...原來如此

咁你都飲涼茶飲得好密喎
留意下小心涼得滯

謝謝你了, 我唔係次都飲卄四味的, 佢地除咗涼茶, 重有好多款湯的
回復

peeseela 發表於 2008-4-29 09:26:53 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-4-28 22:08 發表

peter哥好環保!我試過完左conference想執d紙杯,但係同事話污漕係都唔俾我執.又試過去星巴巴飲咖啡,我問隔離食沙律的哥哥仔羅佢個兜用來做溫室,但同事話:咩你咁核突架.

有時,唔明d人點解咁大驚小怪. ...

我都夠胆問人攞架, 不過通常都比同行的人話核突兼阻止, 就算個女都話以後唔同我出街.

回復

chris 發表於 2008-4-29 10:14:16 |顯示全部樓層
好多食店的吸塑盒好鬼靚, 而且仲係買唔到的, 每次太太食完都會留番,

不過我都無胆問人攞喇
回復

heiheimama 發表於 2008-4-29 10:17:25 |顯示全部樓層
咁我都係搵d睇落好人d似受過教育d人問既.有時咪襯人地走左又未執野時執人d垃圾羅.星巴巴d大沙律盒真係幾好用架.~
回復

cheong 發表於 2008-4-30 00:56:39 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-4-28 22:08 發表

有時,唔明d人點解咁大驚小怪. ...

我就係stardust見個女仔杯tall mocha, 飲完放係度, 佢走左咪行埋去攞佢隻杯囉. 唔知有咩好怕, 又唔係唔洗就用...........
回復

scorpiodinner 發表於 2008-4-30 12:18:03 |顯示全部樓層
希媽, Thank you very much!
回復

heiheimama 發表於 2008-4-30 12:56:18 |顯示全部樓層

木守宮先生

見字速聯絡希媽,商討杯仔交收一事.~
回復

heiheimama 發表於 2008-5-1 19:25:20 |顯示全部樓層
到今日,我依然未收到木守宮花友的回覆(我已pm兩次).如果不要的話,亦請回覆,因我見你有出post,你應該有收到我的pm.

今次輪到我好唔開心噢!~
回復

木守宮 發表於 2008-5-1 20:21:30 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-5-1 19:25 發表
到今日,我依然未收到木守宮花友的回覆(我已pm兩次).如果不要的話,亦請回覆,因我見你有出post,你應該有收到我的pm.

今次輪到我好唔開心噢!~ ...

sorry啊希希媽媽~~~唔好唔開心  
我e排好因為有好多比賽要我忙啊
回復

豬骨煲 發表於 2008-5-1 20:26:30 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-4-29 09:20 發表

謝謝你了, 我唔係次都飲卄四味的, 佢地除咗涼茶, 重有好多款湯的

鴻XX呀???
我鍾意佢地而家要黎放龜笭膏既外賣兜多D
又密實,又入得微波爐
夠厚身.....多多用途
買套票仲抵好多添....... ^^
回復

candyafr 發表於 2008-5-1 20:30:08 |顯示全部樓層
剛返到HK, 遲咗添,.........不過,我買到3安士高身試飲杯呀,好開心
回復