還要流鼻涕嗎?(分享結束!)

作者: lolo 發表于 2008-4-22 23:22:32
4699 52
tata 發表於 2008-4-23 10:39:35 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2008-4-23 10:36 發表

我那盆都不斷地開花中,不過花一凋謝,我就狠心將它剪掉,免除煩惱

我仲未可以做到大義滅親
回復

lolo 發表於 2008-4-23 11:00:13 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-23 09:51 發表
我都儲埋一堆, 自己播咗一堆, 嚟緊又結緊一堆.............

太耐要掉架喎    襯新鮮發左佢啦  
回復

Fonica 發表於 2008-4-23 11:05:10 |顯示全部樓層
我有同事有興趣,如果有多就比粒我試吓發比佢地玩吓啦...
回復

lolo 發表於 2008-4-23 11:13:07 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-23 11:05 發表
我有同事有興趣,如果有多就比粒我試吓發比佢地玩吓啦...

芳芳    你同Sonia, tata, 定同我講呀     亂搭嘴好瘀架嘛
回復

Fonica 發表於 2008-4-23 11:17:53 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-4-23 11:13 發表

芳芳    你同Sonia, tata, 定同我講呀     亂搭嘴好瘀架嘛   

求其一個啦,我唔知邊個有得比我嗎
回復

tata 發表於 2008-4-23 11:30:39 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-23 11:17 發表

得得得, 下次俾你
回復

soniamok 發表於 2008-4-23 11:36:29 |顯示全部樓層
芳芳~~ 我就俾唔到你喇   因為我完全唔俾機會佢結子嘛
回復

lolo 發表於 2008-4-23 11:41:22 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-23 11:17 發表

咁我啦    我最多嘴        芳芳唔駛排隊   仲有剩   
回復

吉祥 發表於 2008-4-23 11:56:58 |顯示全部樓層
[quote]原帖由 cat2008 於 2008-4-23 09:07 發表
1. C0126(咁我要呀....多謝..^_^)
2. nuage(花友曾給我,但不成功,沒有出芽。希望再種一次,謝謝lolo
3. 哈貓兒 (謝謝)
4. chu chu (我都想種...謝謝)
5. andrea6321(thanks^^)
6. cat2008 (thanks!!)
7. 吉祥 (thanks)請問還有剩嗎?
回復

lolo 發表於 2008-4-23 12:13:16 |顯示全部樓層
原帖由 吉祥 於 2008-4-23 11:56 發表
[quote]原帖由 cat2008 於 2008-4-23 09:07 發表

有    分享數量共10份   
回復

Fonica 發表於 2008-4-23 12:57:21 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2008-4-23 11:36 發表
芳芳~~ 我就俾唔到你喇   因為我完全唔俾機會佢結子嘛

sonia,唔緊要,有後盾嗎....
原帖由 krista 於 2008-4-23 11:30 發表

得得得, 下次俾你
原帖由 lolo 於 2008-4-23 11:41 發表

咁我啦    我最多嘴        芳芳唔駛排隊   仲有剩     

好感動呀... 多謝ta ta & lolo
lolo,下次茶聚比我丫
回復

hellokitty_971 發表於 2008-4-23 18:14:55 |顯示全部樓層
2. nuage(花友曾給我,但不成功,沒有出芽。希望再種一次,謝謝lolo
3. 哈貓兒 (謝謝)
8.hellokitty_971
仲想問下有賣oxalis adenodes
oxalis obtusa caral
oxalis obtusa peaches&cream嗎?
幾錢粒  ?
謝謝

回復

lolo 發表於 2008-4-23 18:52:00 |顯示全部樓層
原帖由 hellokitty_971 於 2008-4-23 18:14 發表
仲想問下有賣oxalis adenodes
oxalis obtusa caral
oxalis obtusa peaches&cream嗎?
幾錢粒  ?
謝謝  

我也想要     搵到通知聲 唔該
回復

雍正 發表於 2008-4-23 23:38:54 |顯示全部樓層
3. 哈貓兒 (謝謝)
9.雍正(一直以來都好想種,依家有機會啦)
回復

lolo 發表於 2008-4-24 11:59:24 |顯示全部樓層
好濟市        冇人要就收檔  
回復

Fonica 發表於 2008-4-24 12:39:56 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-4-24 11:59 發表
好濟市        冇人要就收檔    

今期花友們好似對花貓興趣多d喎...lolo妳d貓呢
回復

iamagirl 發表於 2008-4-24 13:08:24 |顯示全部樓層
3. 哈貓兒 (謝謝)
9.雍正(一直以來都好想種,依家有機會啦)
10. iamagirl (thanks a lot !)
回復

lolo 發表於 2008-4-24 13:39:19 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-24 12:39 發表

今期花友們好似對花貓興趣多d喎...lolo妳d貓呢

我得小貓兩、三隻       邊有你地咁勁呀
回復

lolo 發表於 2008-4-24 13:53:32 |顯示全部樓層
僅僅夠十位捧場       下次仲有冇知音人呢
回復

raogw 發表於 2008-4-24 14:04:03 |顯示全部樓層
請教一個問題,這個流鼻涕開花結種子,要不要人工授粉?還是讓它自己自然授粉,謝謝
回復