食蟲版の好友聊 [2016年11月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 發表于 2016-11-1 09:16:30
8853 185
powergun 發表於 2016-11-11 08:58:15 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日多雲, 早上清涼, 有一兩陣雨, 下午部分時間天色明朗, 氣溫17至22度, 現時18度

又到星期五了, 今日係11月11日, 四條1的日子, 淘寶有優惠, 要淘植物趁今日啦
回復

Victor9394 發表於 2016-11-11 09:10:00 |顯示全部樓層
各位早晨~ 1111節,購買好機會
回復

samanthaor 發表於 2016-11-11 13:38:30 |顯示全部樓層

淘食虫, 成棵甘黎, 會死架..仲有機會比人彈走, 寄唔到過黎
回復

powergun 發表於 2016-11-12 07:43:57 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日早晚多雲, 局部地區有一兩陣雨, 日間短暫時間有陽光, 氣溫22至26度, 現時22度

又到週末, 今日似灰濛濛, 依家重未見出太陽, 希望晏d 有, 但溫度適宜, 唔凍唔熱, 應可以戶外活動的
回復

powergun 發表於 2016-11-12 07:46:53 |顯示全部樓層
samanthaor 發表於 2016-11-11 13:38
淘食虫, 成棵甘黎, 會死架..仲有機會比人彈走, 寄唔到過黎

唔係呀, 版主佢地都係係歐洲訂食蟲, 都係郵寄過黎, 咪重耐, 但好以都得的
回復

powergun 發表於 2016-11-12 13:45:57 |顯示全部樓層

中文歌曲龍虎榜本週結果 (資料來自香港電台網站)

1. 獨一無二 - AGA、Gin Lee (2)        
2. 沒有你, 我甚麼都不是 (3)        
3. 同一 - Supper Moment (4)        
4. 一個人的永恆 - 鄭俊弘 (7)        
5. 小故事 - 王灝兒 (16)        
6. 你在我在 - 許廷鏗 (1)         
7. 還不夠遠 (國) - 盧凱彤 (13)        
8. 第一次告別 - 吳業坤 (New)        
9. 無表面傷痕 - 鄭欣宜 (17)        
10. 停止繁殖 - 林奕匡 (11)        
11. 友誼的小船 - 張敬軒 王菀之 (6)        
12. 懸崖花 - 林欣彤 (5)
13. 蝴蝶 - 許靖韻 (9)        
14. 慶祝 - 張惠雅 (10)
15. 扯線木偶 - 譚嘉儀 (19)        
16. 風起雲湧 - 謝天華,鄭嘉穎 (20)
17. 超猛 - 草蜢  (18)
18. 感情需要 - 衛詩 (New)
19. 這一個夜 - 太極 (New)
20. 給兒子的信 - 陳詠謙 (New)
回復

powergun 發表於 2016-11-13 11:26:20 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 日間部分時間有陽光, 氣溫24至28度, 現時25度

今日太陽時晴時陰, 不過唔理了, 唔落雨就係好天, 祝大家有個愉快的週日
回復

powergun 發表於 2016-11-14 08:58:35 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 初時部分地區能見度較低, 氣溫23至28度, 現時24度

又一星期開始了, 十一月轉眼間差不多過左一半, 天氣仍未凍, 呢個星期仍是較溫暖的
回復

Victor9394 發表於 2016-11-14 09:15:39 |顯示全部樓層
samanthaor 發表於 2016-11-11 13:38

淘寶既死亡機率係好高架~ 尤其係夏天
回復

Victor9394 發表於 2016-11-14 09:16:38 |顯示全部樓層
各位早晨~ 又回到星期一,大家努力工作吧~
回復

Victor9394 發表於 2016-11-14 09:17:31 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-12 07:46
唔係呀, 版主佢地都係係歐洲訂食蟲, 都係郵寄過黎, 咪重耐, 但好以都得的

我有俾錢申請張入口證架~
回復

samanthaor 發表於 2016-11-14 11:58:00 |顯示全部樓層
Victor9394 發表於 2016-11-14 09:17
我有俾錢申請張入口證架~

甘不如問你地攞少少黎繁殖啦, 得唔得呀?
回復

powergun 發表於 2016-11-14 17:13:36 |顯示全部樓層
Victor9394 發表於 2016-11-14 09:15
淘寶既死亡機率係好高架~ 尤其係夏天

咁等天冷至淘囉
回復

powergun 發表於 2016-11-15 09:10:30 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴, 但初時能見度較低, 晚上部分時間多雲,  氣溫24至29度, 又熱返了

今早有陽光, 似幾熱的, 天文台預測本週之後的幾日大約都是22至26度, 應該是幾舒服的
回復

Victor9394 發表於 2016-11-15 09:19:52 |顯示全部樓層
samanthaor 發表於 2016-11-14 11:58
甘不如問你地攞少少黎繁殖啦, 得唔得呀?

之後呢?
回復

Victor9394 發表於 2016-11-15 09:21:50 |顯示全部樓層

會好少少,個問題係佢包得麻麻,加埋冇光冇水幾日
回復

powergun 發表於 2016-11-15 09:30:39 |顯示全部樓層
Victor9394 發表於 2016-11-15 09:21
會好少少,個問題係佢包得麻麻,加埋冇光冇水幾日

其實我地之前都淘過, 有d 包裝得唔錯的, 你係歐洲寄過黎, 唔係都係冇光冇水咩? 重係成個月的
回復

powergun 發表於 2016-11-15 09:32:24 |顯示全部樓層

我諗之後花友會想辦法種好佢的, 我的迷毛都係花友送的, 依家種得唔錯呀
回復

samanthaor 發表於 2016-11-15 13:30:21 |顯示全部樓層

之後開枝散葉, 發揚光大LOR
回復

Victor9394 發表於 2016-11-15 14:03:05 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-15 09:30
其實我地之前都淘過, 有d 包裝得唔錯的, 你係歐洲寄過黎, 唔係都係冇光冇水咩? 重係成個月的 ...

兩三個星期左右啦~
毛系最傷
堇系倖存率最高
回復