新人種莱

作者: 小玉 發表于 2012-7-19 07:32:12
4713 65
llaus 發表於 2012-7-26 12:52:04 |顯示全部樓層
補飛先:

有地種地

無地就用盆啦

評分

查看全部評分

回復

mirry 發表於 2012-7-26 23:49:01 |顯示全部樓層
適少少 發表於 2012-7-26 10:21
拜服小玉頭像的美貌, 更拜服小玉的才學, 亦拜服小玉的堅持,
與此同時又再拜服小玉的思路 ...
總的來說 拜 ...

我係#36 (0拿, 呢個36係指第36個貼文, 同樓主講果D咩C級港女D級乜乜無關架) 已經話要寫個服字過佢啦, 幾先知先覺呀我

叻喇你 !  發表於 2012-7-26 23:51

評分

查看全部評分

回復

mirry 發表於 2012-7-26 23:57:52 |顯示全部樓層
xx_Luca 發表於 2012-7-26 11:24
你地睇呢個帖 3版都冇 10 句講種菜既, 都仲健在, 就知 admin 幾唔得閒啦, 邊會理我 jac
玩夠喇 ... 種 ...

我都好想yiu 你 , 講中哂我想講既

一個要有主題, 獨立性強兼講晒d野便完結既種菜帖, 去到4版都唔知有冇1版講種菜

都唔知要起幾多個新帖lor陰公

玩完, 返去自己個山頭先~~
回復

小玉 發表於 2012-7-27 05:51:57 |顯示全部樓層
其實有機耕種用發泡膠箱是很不健康的, 因為長期曝曬在太陽之情況下, 發泡膠箱會釋放出許多有毒氣體.

蔬菜在這種有毒環境下長大, 當然生長得不太好, 更何況是食落肚裏的食物, 對身體的傷害也會較大. 如果一定要使用的話, 建意用一季就換新既, 撗掂的發泡膠箱都吾使錢既.

甘樣我都係留番兩部車仔來種菜好了!

自古紅顏多薄命, 我都係打死多過病死, 不過吾死都無用.

正所謂我不入地獄, 誰入地獄? 我接觸香港園藝館只約兩星期, 但己經成為我之精神食糧, 不過見到有的野不吐不快, 下次見到的新料必爆! 敬請留意.

最後都係個句, 謹記 : 事事不要做絕, 要留有餘地. 都係出去退回的車仔先.
回復

xx_Luca 發表於 2012-7-27 12:45:07 |顯示全部樓層
mirry , 蛙哥 & 各位早晨.
唔知幾時開始, "妖"變左一句粗口. 我記得由讀書時開始(即n年前 ) 友儕之間成日都講, 意思大概= "車" ...  
之前絕非有心冒犯, 請蛙哥及各位多多包涵.

謹記 : 事事不要做絕, 要留有餘地.....................名句,咁米吾好妖人 lor....  發表於 2012-7-27 13:23
回復

catcat76 發表於 2012-7-27 13:36:07 |顯示全部樓層
無聊  ...
回復