新人種莱

作者: 小玉 發表于 2012-7-19 07:32:12
4712 65
小玉 發表於 2012-7-23 06:41:29 |顯示全部樓層
多謝介紹收聽這首好好聽歌曲,可惜我由細到大吾識唱歌.

昨日打電話比隔離鬼仔john,點知吾夠半個鐘,門口己經泊左10部車係到,

llaus 話要有公德心,而家吾知點算,我每逢周5至去超巿一次,每次退回1部車,都要兩個多月,況且下星日己訂了機票回港AA6075,暫時只好收埋入地庫,回來再作處理.

約左花友去接機,跟住幾日招呼我到處遊,吾知佢得吾得閑呢?待覆!

今次返來受sf好友所托,到大囗環東華義莊取回仙人骨灰,但聽聞義莊已經執左笠,又吾知係吾係呢?

適少少 仙人喎 ! 邊有骨灰架 ~"~ 時運高 ... 時運高 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 先來一招仙人指路,再上象,然後去馬  發表於 2012-7-23 14:41
人喎 ! 邊有骨灰架 ~"~ 時運高 ... 時運高 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  發表於 2012-7-23 11:56
義莊怎會執左笠呀?d倉底骨灰怎搞呀???  發表於 2012-7-23 10:33
東華果個同異靈呢個未,大口環,唔知  發表於 2012-7-23 08:53
關於義莊單野,問下20莊主就得啦,佢好熟呀  發表於 2012-7-23 07:17
回復

faylo 發表於 2012-7-23 14:39:38 |顯示全部樓層
faylo 發表於 2012-7-20 22:59
阿的同八爺有冇興趣帶埋d私家靚種去小玉處開荒一年半載,一定過足種毒引... ...

hku畢業後舉家移居la,現在該地平均氣溫20℃,請問可以種些什麼呢?下個月我回港渡假、在大埔外公到居住,順便買些種子返去。大埔離粉嶺很近、我亦會去昌明士多探阿的,因為上次錯過八王爺之海盜團,同時亦希望識番個港男。

八爺馬步咁穩,見過咁多世面,那有咁容易被人落水ah ,祇糸見小玉一開始就mention 你兩位大爺大寶號,以為你地糸有緣人添
若有什麼手文之誤,請諒

王爺,我肯定上次團中有2男1女係未婚嘅,而且好靚仔靚女!  發表於 2012-7-23 17:45
你唔好講笑喇!人地話去海盜團呀! 上次果團全部已婚人仕......哎吔...我冧我都系收聲。  發表於 2012-7-23 15:03
回復

dick168 發表於 2012-7-23 17:26:44 |顯示全部樓層
faylo 發表於 2012-7-23 14:39
hku畢業後舉家移居la,現在該地平均氣溫20℃,請問可以種些什麼呢?下個月我回港渡假、在大埔外公到居住 ...

關唔關我事呀?剛剛巡視完的葉霧回來,天文台話將會轉掛八號風球。

再返嚟睇吓呢到都好似打僅風噃,茶杯裏的風波啫!少少情感上之失落、算得乜ar!最僅要冇金錢嘅損失,與眾同樂是我的格言。

我...今年...未結婚架......哎吔......我諗我都喺收聲lar。  

我都想識人。多多指教。  發表於 2012-7-24 11:27
今年未結婚?莫非你們有每也結婚的習俗!  發表於 2012-7-23 20:34
哈哈... 我同你一樣, 今年未結婚, 未有男朋友 ^^  發表於 2012-7-23 17:37
回復

小玉 發表於 2012-7-24 06:18:33 |顯示全部樓層
早晨!各位網友,大家好!香港今天打大風,希望你地的農作物平安無事,吾好講甘多喇,我都係快的退番的車仔先.
回復

小玉 發表於 2012-7-25 05:58:50 |顯示全部樓層
早晨!大家好.我嘆僅下午茶,同大家講早晨好似怪怪地,好喇今日與大家傾下計喇.

愛罵人的人, 內心都很恐懼.  

一群人中最安靜的人往往最有實力,‘ 動如火掠  不動如山 ’.

在這個以婦女為多的網站裏,竟然有人奉行性別岐視主義,大胆地公開悔辱婦女之言行,血氣方剛的小子尤可說得通,但連一些老鬼佬亦自開天體營,自暴其醜,佢隔離個靚妹仔都話真係吾知醜呀.

時不時有個貪心怕死,大内總管李蓮英走出尼,指手劃脚,放完火走人,又經常同人講糸大嶼山住,其實糸南亞島至真.

若終日與這些質素低劣,行為不檢之網友為伍,呢到的婦女會員點會有運行呀.

頭等人, 有本事, 沒脾氣.   二等人, 有本事, 有脾氣.   末等人, 沒本事, 大脾氣.

事事不要做絕, 要留有餘地.  阿門!

都係講注甘多先喇,執行李僅要呀!昨晚已經退番一架車仔了.

這個貼真係茶餘飯後,得嫻無野做既其中一個話題囉  發表於 2012-7-25 07:36
回復

LHS1 發表於 2012-7-25 12:23:11 |顯示全部樓層

為何那麼激動?這裡只不過是一個大家分享種植樂趣的地方啊!別人的言語不用太過在意的!

這裡只不過是一個大家分享種植樂趣的地方啊,也是分享生活樂趣 ah....對嗎?當然,也不同意惡意中傷這些敗德事件  發表於 2012-7-25 17:41
回復

catcat76 發表於 2012-7-25 12:39:59 |顯示全部樓層
小玉 發表於 2012-7-19 15:59
各位花友你地好!小妹在此有禮。我來自香港苐三街,中小學都穿着藍色長衫返學、係師姑學校尼,所以到現在都 ...

呢度係香港園藝館, 請你搞清楚, 唔好離題, 至於你的背景和目的,未必有人有興趣知... 亦無必要知... 你問你要問的問題就可以, 你住邊, 讀邊間,好似同大家討論的有D 9 唔搭8

講白呢, 呢度係香港園藝館, 唔係蘭桂坊媾仔館, 唔好去錯地方 ... (男士們, 不喜勿插)
回復

mingfunming 發表於 2012-7-25 12:56:10 |顯示全部樓層
頭等人, 有本事, 沒脾氣.   二等人, 有本事, 有脾氣.   末等人, 沒本事, 大脾氣

講得好...
回復

LHS1 發表於 2012-7-25 16:27:17 |顯示全部樓層

一樣米養百樣人,何況這裡有吹水版呢! 有人愛吹水、說笑、甚至瘋言瘋語的,自是在所難免! 某些人的輕挑說話不用放在心上的!
回復

faylo 發表於 2012-7-25 17:38:25 |顯示全部樓層
小玉糸米肝火盛?忽然發老脾?有乜得罪,米講聲柯弭tor 佛 lor...keke
言歸正轉,以和為貴
不如同小玉約法一章,以後齋講種植話題,本大雞公在此打手印,立此傅照,以免小玉話大雞公奉行性別岐視主義,大胆地公開悔辱婦女之言行,罪過,罪過
回復

faylo 發表於 2012-7-25 17:41:48 |顯示全部樓層
茶杯裹的波波!!!!
回復

malike 發表於 2012-7-25 18:10:13 |顯示全部樓層

喔噢! 點解突然打風下雨......
回復

mirry 發表於 2012-7-25 18:34:04 |顯示全部樓層
人必自侮 然後人侮之
回復

小玉 發表於 2012-7-26 05:03:22 |顯示全部樓層
多多得罪, 在此先向各位道歉, 我這末等人, 沒本事, 大脾氣.  

越行越遠, 都係講番的有關, 講種植話題, 吾係又比人鬧喇. 在此有個怪現像,見到有的新人發表左問題後,等左好耐都冇人答,然後就大聲慘叫幾聲! 有冇人答我厘個問題呀?跟著先至有人勉強跳出來答下,的新仔覺得身在這個分享種植樂趣的地方,又好似去錯左蘭桂坊甘樣.

其實佢地真係去錯左地方架,這裏只不過是個私人種植俱樂部,各路人馬分別霸佔各個山頭地盆. 自戀狂有,自大狂又有,沽名釣譽者不計其數. 更有些獨裁者只有佢講,吾准你講, 你所講既野全部都係錯既,只有佢至係真主. 佢地玩得樂意忘形,  邊樹得嫻答你問題呀.

再講落去又再比人鬧喇,不過特然間諗起又再講多少少, 重有的乜花園呀, 物農莊呀, 小農舍呀, 成日係到晒身家又晒命,日日都放的相上尼,其好友見到便狂叫老師你好野!大大你好野! 論壇是討論問題的地方, 寫自傳及日記等, 請去 ‘文章分享’ 水母個到.

其實每個貼都應該有個專題, 獨立性強的, 講晒的野便完結. 再講,就理應另起新貼, 不應該一個貼就拖幾年, 甘様的新仔搜查資料都易好多喇.

謹記 : 事事不要做絕, 要留有餘地. 最後都係個句, 出去退回的車仔先.

至於新人發問問題﹐呢度並 0吾係乜乜夫人/大夫信箱﹐一般以交流為主﹐所以難以確保所有發問者都會得到滿意 0既回覆!:)  發表於 2012-7-26 16:06
雖然對你所講 0既 0吾完全認同﹐但係你講得出呢 0的現象﹐證明你有認真 0甘花時間 0係呢度!值得一讚!:)  發表於 2012-7-26 16:05
回復

faylo 發表於 2012-7-26 09:29:44 |顯示全部樓層
今早拜讀小玉上文大作,感到"後生可畏",
但對小玉分化性言論,不敢苟同
亦多謝小玉教誨:
"謹記 : 事事不要做絕, 要留有餘地"................互勉之
回復

llaus 發表於 2012-7-26 10:10:40 |顯示全部樓層
要唔要懇請超主張這貼移去吹水版呀???

贊同!  發表於 2012-7-26 11:33
support u  發表於 2012-7-26 11:03
回復

適少少 發表於 2012-7-26 10:21:30 |顯示全部樓層
拜服小玉頭像的美貌, 更拜服小玉的才學, 亦拜服小玉的堅持,
與此同時又再拜服小玉的思路 ...
總的來說 拜服了

高尚情操!  發表於 2012-7-26 13:47
回復

xx_Luca 發表於 2012-7-26 10:50:54 |顯示全部樓層

弊 ... 淨係聽過"有借有還上等人", 真係孤陋寡聞喇 ...

llaus  都聽過"承相肚內可撐船"  <<<< 妖 ~ 9唔搭8 ~ 蛙哥 cosplay 你又岩咩 .... 承相 ...

莊主整死佢, 異莊就多單生意了 ^0^  發表於 2012-7-26 11:13
蛙,佢妖你喎,去admin度投訴佢啫^^  發表於 2012-7-26 11:04
蛙哥個肚真係好大架, 你妖蛙哥, 蛙哥唔嬲嘅 ^皿^  發表於 2012-7-26 11:03
都聽過"承相肚內可撐船"  發表於 2012-7-26 10:53
回復

xx_Luca 發表於 2012-7-26 11:24:28 |顯示全部樓層
你地睇呢個帖 3版都冇 10 句講種菜既, 都仲健在, 就知 admin 幾唔得閒啦, 邊會理我 jac
玩夠喇 ... 種菜去 ....

我種秋葵好成功, 你種咗 d 乜菜, 打風有咩閃失咗 ? <----------- 我哋講種菜菜了  發表於 2012-7-26 11:29
回復

faylo 發表於 2012-7-26 11:39:07 |顯示全部樓層

衹講一句,人心隔肚皮,什麼人賣什麼貨萬事也告一段落吧

散場 ^^/  發表於 2012-7-26 11:50
回復