花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
528219 23879
purplestar 發表於 2013-1-29 11:09:48 來自手機 |顯示全部樓層

又到左交功課既時間啦!報告頂爺你的魚骨頭早在两星期前癸芽了! 20130123_004541.jpg

Juna  我種過種唔到, 可以當有種子時留一份我嗎?  發表於 44 秒前
<<<當然無問題啦!

Sergio  ahhung68 咁多, 小心啃骨吖 ^^ <---- 王子你咁恨毒@@  發表於 13 分鐘前
ahhung68  咁多, 小心啃骨吖 ^^  發表於 半小時前
<<<啃骨會預埋你的!>.<

N-Blythe  Great ^^  發表於 1 小時前
THX

謝謝JUNA,花仙子, Sergio賞賜!

多謝星星妹 ^^  發表於 2013-1-29 13:46
叻叻  發表於 2013-1-29 13:44
我種過種唔到, 可以當有種子時留一份我嗎?  發表於 2013-1-29 13:38
ahhung68 咁多, 小心啃骨吖 ^^ <---- 王子你咁恨毒@@  發表於 2013-1-29 13:25
咁多, 小心啃骨吖 ^^  發表於 2013-1-29 12:44

評分

查看全部評分

回復

八王爺 發表於 2013-1-29 11:27:10 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2013-1-29 03:38
早晨星婆

喺百變狸貓,有冇聽過「狸貓換太子」!
回復

siuhamster 發表於 2013-1-29 11:37:41 |顯示全部樓層
早晨
又係繁忙的一天

午安  發表於 2013-1-29 16:54
午安!  發表於 2013-1-29 13:53
午安熊太媽~~~  發表於 2013-1-29 12:44
早晨丫熊太媽!  發表於 2013-1-29 11:45
早晨, 午安  發表於 2013-1-29 11:43
回復

siuhamster 發表於 2013-1-29 11:54:57 |顯示全部樓層

分享下今朝搭mtr睇到下面既文字同短片
多可愛的妹妹
難怪常人說女兒係爸爸前世既情人

當女兒驚覺爸爸揀咗同媽媽結婚唔可以同自己結婚之後…話說爸爸接Dora跳舞班放學,上車無幾耐已經係咁話要同爸爸結婚,我話爸爸同媽咪結咗婚,之後就生咗你;你大個遇到你鍾意0既男仔先同佢結啦。我哋只可以同一個人結婚架……「如果呢個世界只可以揀一個人,我會揀媽咪。」講咗呢句就出事啦!先係不斷重覆咁講,你唔揀我你唔揀我,就開始大喊。喊咗成半個鐘。去搵埋媽咪一齊講都唔得。我梗係暗地裏用口形同媽咪講,拍低呢個傻妹,等佢自己將來睇返自己細個幾咁搞笑同傻。之後爸爸幫Dora沖完涼就出咗去應約,Dora仲不斷不斷問點解爸爸唔揀埋同佢結婚。爸媽一路睇呢條片,一路笑到肚痛。留番N年後佢結婚可以播(爸爸忍唔住旁白埋)…哈哈!

補充︰有部份人提出弗洛伊德戀父情誼結。放心,Dora爸媽都很熟悉這個道理。事實上女兒對媽媽的愛遠超過對爸爸的愛。這是因為這個女兒在關愛中、義工服務中長大,深愛著父母、愛親友、愛家中小狗、愛工人姐姐等等。每次她有情緒,我們都會好好處理,並趁機再教導她。
http://youtu.be/kGHBDCKd4v8

From Facebook:瑜錄 The O Dora
回復

八王爺 發表於 2013-1-29 12:09:06 |顯示全部樓層
Juna 發表於 2013-1-28 11:39
我嘅問題,原來當有壓力就好想食嘢
快過年,我無心機做大掃除,點算

豬乸!唔喺吖!

做又唔使做,洗都使洗!
面包機好乾淨,好方便。
我以前因為自家製面包好麻煩,所以有焗爐都唔會整面包。
又要搓,又要等發姣!好耐。
但你看到我的描述,只要按次序放入材料,個機自動搓,自動發,一D 都唔污糟,又唔邋遢!
面包做好後,輕輕一拉就出來,那個內胆是易潔質材,抹一下就乾淨,連油跡都無架!
內胆也不能放入水中洗,本身很乾淨。
以後天天做包都無煩惱吖!

呢個名又譯得幾好喎 ^^XDDDD  發表於 2013-1-29 12:47
真係? 咁好?  發表於 2013-1-29 12:17
回復

ahhung68 發表於 2013-1-29 12:46:31 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2013-1-29 11:27
喺百變狸貓,有冇聽過「狸貓換太子」!

「狸貓換太子」咁經典, 點會未聽過吖

王爺, 下面嗰樽嘢係朋友舊年喺美國買俾我的樽樽小世界吖   我都唔知係乜品種啦

001.jpg 002.jpg

小野貓  幫主睇無頭東宮大架~WAHAHAHA

東宮西宮咋

幫主睇無頭東宮大架~WAHAHAHA  發表於 2013-1-29 16:59
咪扮細!狸貓換太子,余麗珍名劇!聞者傷心,見者流淚,50-60年代經典戲寶!^_^  發表於 2013-1-29 13:02
回復

八王爺 發表於 2013-1-29 13:03:38 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2013-1-29 05:46
「狸貓換太子」咁經典, 點會未聽過吖  

王爺, 下面嗰樽嘢係朋友舊年喺美國買俾我的樽樽小世界吖   ...

奇怪喎!

個標簽寫裏面是「家樂花」.....KALANCHOE
回復

malike 發表於 2013-1-29 13:05:10 來自手機 |顯示全部樓層

午飯時,有路邊美女在開心微笑!
Oxilis 20130129.jpg

MALIKE..... 路邊野花不要採!哩啲街邊貨你都.............  發表於 2013-1-29 14:51
今日太陽咁鬼靚, 佢哋就開心啦 ^^ 呢隻葉我曾經食過架 ~~  發表於 2013-1-29 14:19
嘩嘩嘩嘩嘩  發表於 2013-1-29 13:43
嘩嘩嘩嘩嘩  發表於 2013-1-29 13:43
我都好鐘意影呢隻花  發表於 2013-1-29 13:41

評分

查看全部評分

回復

tennisyy 發表於 2013-1-29 13:40:48 |顯示全部樓層
住近將軍澳的朋友請注意:東港城有蝴蝶蘭睇呀!

有展覽定展銷呀?  發表於 2013-1-29 13:46
午安! 綱球嬌娃  發表於 2013-1-29 13:43
回復

tennisyy 發表於 2013-1-29 13:40:57 |顯示全部樓層
住近將軍澳的朋友請注意:東港城有蝴蝶蘭睇呀!

想去薈港城睇雲圖!!^_^  發表於 2013-1-29 17:46
Hi....午安  發表於 2013-1-29 14:51
謝謝網球嬌娃介紹 ^^  發表於 2013-1-29 14:19
午安  發表於 2013-1-29 13:47
午安! 綱球嬌娃  發表於 2013-1-29 13:42
回復

ahhung68 發表於 2013-1-29 14:18:33 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2013-1-29 13:03
奇怪喎!

個標簽寫裏面是「家樂花」.....KALANCHOE

家樂花  我遲啲會換個大樽架, 睇吓佢有冇得生花啦

八王爺  咪扮細!狸貓換太子,余麗珍名劇!聞者傷心,見者流淚,50-60年代經典戲寶!^_^
我70後喔

Juna  70 年代成日都播殘片架

嗰陣時朝朝早我阿嫲都睇粵語殘片架, 咁耐以唻我一套都未睇過吖

幫主早安:-)  發表於 2013-1-30 08:32
70 年代成日都播殘片架  發表於 2013-1-29 14:51
回復

fafa18b 發表於 2013-1-29 14:38:05 |顯示全部樓層

各位好呀!

先幾日貓貓程況轉差, 急忙請左兩日假, 帶咗佢去睇醫生, 做咗手術留咗兩日院, 而家番咗屋企, 因為忙於照顧佢(餵藥, 餵食啦.....), 而家番咗工可以上黎同大家講聲....hi......

Sergio  希望花花貓貓早日康復啦 !X2  發表於 半小時前 <----我代貓貓多謝你吖...
ahhung68  希望花花貓貓早日康復啦 !  發表於 1 小時前<-----些些你吖.....
土豆貓  OH.....POOR 貓貓.....不過佢有你錦有開心既主人佢好快無事架啦  發表於 1 小時前 <----希望係咁啦.....
Juna  祝貓貓早日康復, 你都要照顧好自己, 早晚天氣較涼, 要注意  發表於 1 小時前<---所以呢幾日好累呀  
小野貓  貓貓好返D未丫!?~  發表於 1 小時前 <----好番d勒...起碼見番佢兩隻大眼睛(之前病到得番兩條線.....唔願望人 )

早!祝佢地早日康復:-)  發表於 2013-1-30 08:30
好可憐呀!希望貓貓早日康復!活活潑潑!  發表於 2013-1-29 18:59
午安  發表於 2013-1-29 16:56
希望花花貓貓早日康復啦 !X2  發表於 2013-1-29 15:15
希望花花貓貓早日康復啦 !  發表於 2013-1-29 14:52
回復

jose666 發表於 2013-1-29 17:02:00 |顯示全部樓層

Android 版 WhatsApp 下月收費
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130129/18149889

近日本港大批Android手機用戶收到WhatsApp官方通知,免費使用期將於下月中陸續屆滿,有用戶更指現時只能收取而不能發送訊息,如要續用須以信用卡即時繳款0.99美元(約7.7港元)。雖有用戶指用了近三年仍未嘗繳費,但官方網頁列明除iPhone用戶購買後不需再付款外,Android、Blackberry等手機用戶第二年起均要收費。不少用戶指一旦收費將轉用仍然免費的微信或LINE。

本報昨電郵WhatsApp公司查詢是否即將收費時,對方未有正面回應,只提供官方網頁連結作回覆。去年8月,WhatsApp單日發送訊息量達100億條。

兩年前列明免費用一年

WhatsApp由兩前雅虎員工於09年創立,現時全球用戶逾四億,單是本港也超過300萬。iPhone用戶經蘋果App Store以0.99美元購買WhatsApp後,毋須再付款。不過,兩年多前供Android手機使用的WhatsApp正式上架後,列明用戶只可免費用一年,之後要每年繳費0.99美元,但不少Android用戶稱,每年仍然獲自動免費續期,故大部份Android手機用戶認定WhatsApp是免費,甚至有人指收費的消息是訛傳。
不過,近期大批Android手機用戶收到WhatsApp免費使用期屆滿的訊息,理應是6月才到期的用戶也獲通知下月12日後要逐年付費。有網民估計,WhatsApp或將嚴格執行每年收費的政策,也有網民認為曾經以iPhone購買WhatsApp,後來轉到Android手機的用戶可能暫時不受影響。不滿收費的網民在各大討論區及下載WhatsApp的頁面上留言狂轟,「點解無啦啦要比錢買?」「點解iPhone一筆過比就得,但Android就要逐年收?」沒有信用卡的用戶批評逐年收費不公平,揚言轉用微信和LINE。
香港資訊科技商會會長方保僑指WhatsApp營運成本龐大,收費無可厚非。

希望唔會係真啦!  發表於 2013-1-30 16:15
回復

jose666 發表於 2013-1-29 17:33:11 |顯示全部樓層
亞洲最浪漫城市 歐洲人話香港第四
http://hk.apple.nextmedia.com/international/art/20130129/18149720

還有半個月就到情人節,全球酒店預訂網站Agoda.com,公佈歐亞情侶在這天最想浪遊的浪漫城市,原來亞洲情侶多鍾情日本城市,歐洲情侶則屬意東南亞城市,香港也榜上有名。
Agoda的調查,分別要求亞洲情侶和歐洲情侶,選出心目中最浪漫的亞洲和歐洲旅遊城市。當中亞洲情侶認為區內五大浪漫城市,依次為菲律賓長灘島、泰國清邁、日本京都、大阪和東京;歐洲五大浪漫城市,依次是意大利威尼斯、西班牙巴塞隆拿、荷蘭阿姆斯特丹、英國倫敦和法國巴黎。
歐亞大不同,歐洲情侶心目中,亞洲最浪漫城市依次為泰國曼谷、泰國清邁、新加坡、香港和印尼峇里;至於歐洲則是巴黎、巴塞隆拿、布達佩斯、倫敦和羅馬。

早!近排忙乜?  發表於 2013-1-30 08:28
早!近排忙乜?  發表於 2013-1-30 08:28
cc 早晨!  發表於 2013-1-30 06:04
浪漫唔浪漫係心境  發表於 2013-1-29 21:38
回復

八王爺 發表於 2013-1-29 19:12:04 |顯示全部樓層
jose666 發表於 2013-1-29 10:33
亞洲最浪漫城市 歐洲人話香港第四
http://hk.apple.nextmedia.com/international/art/20130129/18149720

世上最浪漫的地方不是任何地方,如果冇同愛人一齊,有乜意思?

同愛人一齊,邊度一樣浪漫!

王爺早安!  發表於 2013-1-30 08:26
王爺英明~ 只要你願意,日日都可以係情人節~  發表於 2013-1-29 22:10
咁又係~  發表於 2013-1-29 19:21
回復

小野貓 發表於 2013-1-29 20:06:12 |顯示全部樓層

喵喵~
我返黎啦~

jose666  你反嚟拿! 食左飯未呀??
食左啦~

貓咪早呀:-)  發表於 2013-1-30 08:25
喵喵早晨!  發表於 2013-1-30 06:05
你反嚟拿! 食左飯未呀??  發表於 2013-1-29 20:50
回復

DORA 發表於 2013-1-30 06:04:12 |顯示全部樓層
各位早晨!

早晨  發表於 2013-1-30 11:47
早晨~多多~  發表於 2013-1-30 10:07
早晨!  發表於 2013-1-30 09:26
早晨啊  發表於 2013-1-30 09:26
早晨多多  發表於 2013-1-30 09:24
回復

siuhamster 發表於 2013-1-30 06:34:58 |顯示全部樓層
早晨
鬼咁早天未光就要起身返工

午安好 ^^  發表於 2013-1-30 12:46
早晨  發表於 2013-1-30 11:48
早晨~熊太媽~  發表於 2013-1-30 10:07
早晨!  發表於 2013-1-30 09:26
早晨啊  發表於 2013-1-30 09:26
回復

Cora 發表於 2013-1-30 07:47:46 |顯示全部樓層
各位早晨呀!

早晨~Cora~  發表於 2013-1-30 10:07
早晨啊,CORA  發表於 2013-1-30 09:26
早晨Cora姐~~  發表於 2013-1-30 09:25
回復

土豆貓 發表於 2013-1-30 09:07:26 |顯示全部樓層
早晨丫各位, Happy Wednesday!

早晨豆豆  發表於 2013-1-30 11:24
早晨~會長~  發表於 2013-1-30 10:08
早晨啊,會長  發表於 2013-1-30 09:26
回復