花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
527928 23879
GOODluck20x 發表於 2012-11-3 07:27:06 |顯示全部樓層
Sergio 發表於 2012-11-3 06:49
各位早晨!

晨運回來~~~~ Morning 乖妹

Sergio  趕鴨回來呀!早晨呀公子!  發表於 16 分鐘前
小姐有禮 ! 落田呀~ 就食早飯 la  ^__  ^

Sergio  小姐有禮 ! 落田呀~ 就食早飯 la ^__ ^<---- 先生有禮!早飯有嘜餸食呀公子?  發表於 5 分鐘前
小姐有禮 !  有法式珍寶腸, 同煎双旦.... ^^  

DORA  早晨!  發表於 9 秒前
Moring  DORA姐姐 ^^

Sergio  小姐有禮 ! 有法式珍寶腸, 同煎双旦.... ^^ <---- 食西式早餐咁高級!我依D農民係粗人一個唔習慣!  發表於 4 分鐘前
開頭糸有d 唔習慣 , 慢慢試就慣o架la

jose666  早晨!  發表於 6 分鐘前
早晨 666  ^^

Cora  早晨:-)  發表於 8 分鐘前
早晨 Cora  ^^

DORA  早晨!  發表於 10 分鐘前
早晨DORA  姐姐

ahhung68  早晨鴨兄~~  發表於 半小時前
Morning ching

土豆貓  早晨, 晨運鴨  發表於 半小時前
Morning 豆豆 ^^

star  早晨呀咸鴨,做咩唔抽奬呀  發表於 49 秒前
Moring superstar ^^  我帕抽中個可愛小布袋....要强制性用一年 >.0 <

Sergio  Moring superstar ^^ 我帕抽中個可愛小布袋....要强制性用一年 >.0 <<---- 你抽唔中唔洗擔心!  發表於 1 小時前
個布袋好可愛 , 送比知音人更適合law

siuhamster  早晨  發表於 4 小時前
5安 siuhamster

Moring superstar ^^ 我帕抽中個可愛小布袋....要强制性用一年 >.0 <<---- 你抽唔中唔洗擔心!  發表於 2012-11-3 14:37
早晨  發表於 2012-11-3 10:51
早晨呀咸鴨,做咩唔抽奬呀  發表於 2012-11-3 10:06
早晨鴨兄~~  發表於 2012-11-3 09:13
早晨, 晨運鴨  發表於 2012-11-3 09:07
回復

waiting 發表於 2012-11-3 07:43:42 |顯示全部樓層
早晨! 出發~

早晨  發表於 2012-11-3 10:52
早晨呀!WAI TING  發表於 2012-11-3 10:07
早晨老師~~  發表於 2012-11-3 09:13
早晨, 加油, 祝你好運  發表於 2012-11-3 09:07
早晨!  發表於 2012-11-3 09:00
回復

GOODluck20x 發表於 2012-11-3 07:55:15 |顯示全部樓層
jose666 發表於 2012-11-2 18:58
我又要搵人幫喇~
http://hkplants.com/forum.php?mo ... tid=125279#lastpost

首先要知糸乜品種 , 吾糸每個龜種都需要冬眠的 .
假設糸進口而需要冬眠0既龜種. um....我都吾見議你進行冬化
因為水質氣候有異於原產地. 你要營造一個冬化環境吾糸易事.
春回大地時, 好普遍糸有冬眠後遺証! 如一睡不起 , 半開眼拒食 ..
當然有正常例子糸健康大食吧.

安全過冬0既基本設備糸暖管 , 射灯 , 濾水器( 有就更好吧 ) .

P.s   除非你糸資深繁殖者 , 如果吾糸冇需要冬化 . ^__ ^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sergio  公子你好專業好叻呀!  發表於 1 分鐘前
小姐...養開爬虫...糸好基本好皮毛o既理論乍.... 不過都多謝你+分 >.0 <

Sergio  小姐...養開爬虫...糸好基本好皮毛o既理論乍.... <---唉〜〜 公子民女見識無你咁多,所以民女覺得你真係一個英俊才子!唔加分比你又點得呢!  發表於 4 分鐘前
民女.... 玩咁大呀... 今曰個聚...克布幪頭好d  >.0 <

jose666  THANKS  發表於 6 分鐘前
客气 ^^

Sergio  民女.... 玩咁大呀... 今曰個聚...克布幪頭好d >.0 < <---- 公子大家咁話啦!  發表於 半小時前
好克呀 haha

土豆貓  爬既你又識, 種既你又識, 食既你又識, 淨係無有識" 咩呢???  發表於 半小時前
你主場你話事Y ^___  ^

purplestar  嘩,園藝館英俊才子真係唔係浪得虛名呀  發表於 1 分鐘前
吾好玩啦...知皮毛乍

土豆貓  咪就係吳識我囉......仲未見過!  發表於 2 分鐘前
領教倒 領教倒  .. 承讓    如果你想我 paste 番去 寵物茶座  , 我可以edit 的 ^^

Dreamer  龜仙人活現呀....@@  發表於 1 小時前
又整鬼我...  haha  

龜仙人活現呀....@@  發表於 2012-11-3 14:30
咪就係吳識我囉......仲未見過!  發表於 2012-11-3 10:35
嘩,園藝館英俊才子真係唔係浪得虛名呀  發表於 2012-11-3 10:08
爬既你又識, 種既你又識, 食既你又識, 淨係無有識" 咩呢???  發表於 2012-11-3 09:09
民女.... 玩咁大呀... 今曰個聚...克布幪頭好d >.0 < <---- 公子大家咁話啦!  發表於 2012-11-3 09:07

評分

查看全部評分

回復

Sergio 發表於 2012-11-3 09:07:08 |顯示全部樓層

係今日啦!萬眾期待嘅113終於來臨啦!再來多一個溫馨提示,有報名的花友請你們準時出席,未能按時出席而又PM了我的, 我地會談下天說下地等埋你們才開始所以慢慢嚟唔好急。

我再次代表花朋貓友吹水幫多謝咁多位花友的支持下才能使今次聚會可以預期舉行。多謝咁多位賞面。另外也要多謝花友贊助禮物給我們今次聚會作幸運大抽獎之用,多謝你們無私的奉獻! 而未能出席的花友也不要失望,嚟緊我地也會不定時攪D活動給大家聯誼下及交流下種植心得,密切留意我地人氣旺爆花朋貓友吹水幫嘅帖啦!

各位花友有咁多禮物抽記得自備環保袋呀!

日期:2012年11月3日(星期六)
時間     6:30pm
地點: 龍鳯廚房 (地址 :太子白楊街21號地下 )
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=44605
目的: 與各花朋貓友聯誼, 交流種花心得, 吹水, 講是講非,天南地北
特別節目: 幸運大抽獎

1. 土豆貓
2. Sergio
3. purplestar
4.小野貓
5. siuhamster
6. hugopoodle
7. Malike
8. GoodLuck20x
9. lok_1980
10. Evalam (暫未知能否出席)
11. N-Blythe
12. Louky
13. Jose666 x2

(如以上名單有錯誤請通知!)

多謝咁多位大大賞分!

土豆貓  好野......豬豬同詩詩都黎  

今早打電話已confirm了.  好開心呀!  3劍又一齊啦!  好可惜幫主唔係o度,  唔係實玩殘佢.

purplestar  麻包袋,鴨都放得落喎,MALIKE係咪以為有俊男抽呀 XD   

wahahahaha

DORA  我會等下次@@"   

下次多姐一定要來呀!

ahhung68  預祝你們活動開心快樂喔 ^^  

一定.  多謝!

土豆貓  溫馨提示, 各位花友有錦多禮物抽記得自備環保袋呀, OR 好似MALIKE用麻包袋都得, 祝大家好運!!  

多謝你的溫馨提示!

預祝各位有個happy happy party......^^  發表於 2012-11-3 13:55
好野......豬豬同詩詩都黎  發表於 2012-11-3 10:41
麻包袋,鴨都放得落喎,MALIKE係咪以為有俊男抽呀 XD  發表於 2012-11-3 09:46
我會等下次@@"  發表於 2012-11-3 09:21
預祝你們活動開心快樂喔 ^^  發表於 2012-11-3 09:15

評分

查看全部評分

回復

劍狼 發表於 2012-11-3 09:10:57 |顯示全部樓層
大家早晨!

早晨  發表於 2012-11-3 10:52
早晨呀狠哥  發表於 2012-11-3 10:09
早晨!  發表於 2012-11-3 09:21
早晨劍狼  發表於 2012-11-3 09:15
早晨狼哥~~  發表於 2012-11-3 09:14
回復

jose666 發表於 2012-11-3 09:14:20 |顯示全部樓層

好似大B錦可愛丫  發表於 2012-11-3 10:37
早晨cc!  發表於 2012-11-3 10:18
早晨呀!  發表於 2012-11-3 10:09
早晨詩詩  發表於 2012-11-3 09:16
早晨詩姐~~~  發表於 2012-11-3 09:15
回復

ahhung68 發表於 2012-11-3 09:14:28 |顯示全部樓層
早晨咁多位

午安可愛幫主大人  發表於 2012-11-3 13:36
幫主早晨  發表於 2012-11-3 10:53
早晨老宗!  發表於 2012-11-3 10:19
早晨呀壞幫主  發表於 2012-11-3 10:10
幫主早晨!  發表於 2012-11-3 09:21
回復

jose666 發表於 2012-11-3 09:15:27 |顯示全部樓層
回復

jose666 發表於 2012-11-3 09:16:22 |顯示全部樓層

好得意啊......  發表於 2012-11-3 09:22
回復

土豆貓 發表於 2012-11-3 09:18:45 |顯示全部樓層

各位早晨, 等到頸都長既 113 終於到啦 辛苦晒 靚女CEO Sergio 同 迷人紫星星妹妹 為大家呢次聚會出左錦多力, 請大家為佢地鼓掌古LEE!

DORA  出唔到拍掌公仔添
係啦, 可吳可以提出丫, 叫管理員加埋拍掌公仔啦

DORA  會長早晨! 玩得開心啲!
多謝, 期待下一次你都黎丫

ahhung68  鼓掌~~~PAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPPAPAPAPAPAPPAPA~~~~~
幫主多謝你, 不過你手累吳累呀

Sergio  唔好氣客!你地開心我就開心!出一點心吧!

你吳洗騙我啦, 你為左呢次聚會嘔心leg血我地知既

purplestar  CEO真係仆心仆命...PAPAPAPAPAPAPAPAPAPA
迷人紫星星你都辛苦晒, 我就坐享其成! 慚愧慚愧!

siuhamster  會長早晨!要比一萬個吻比勞苦功高既搞手sergio同星星
你今晚即場派彩啦....

Sergio  siuhamster 會長早晨!要比一萬個吻比勞苦功高既搞手sergio同星星 <--- 玉女一萬個吻我要呀! 未收已經暈佐~~

早知有玉女香吻我就吳會錦懶啦.......

多謝熱心搞手Sergio CEO,星星同靚靚會長!會長,我好掛住你呀!今日可以同你再見喇!貓貓同熊太媽,今日我肯出嚟,其實真係想見多你地兩面!  發表於 2012-11-3 13:41
siuhamster 會長早晨!要比一萬個吻比勞苦功高既搞手sergio同星星 <--- 玉女一萬個吻我要呀! 未收已經暈佐~~  發表於 2012-11-3 11:54
會長早晨!要比一萬個吻比勞苦功高既搞手sergio同星星  發表於 2012-11-3 10:55
唔好氣客!你地開心我就開心!出一點心吧!  發表於 2012-11-3 10:19
CEO真係仆心仆命...PAPAPAPAPAPAPAPAPAPA  發表於 2012-11-3 10:16
回復

ahhung68 發表於 2012-11-3 09:24:52 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2012-11-3 09:18
各位早晨, 等到頸都長既 113 終於到啦 辛苦晒 靚女CEO Sergio 同 迷人紫星星妹妹 為大家呢次聚會出左錦多力 ...

土豆貓  早晨, 陪我要番工既幫主

你唔係短週咩? 我原本係短, 不過同事有事, 噚日突然調俾佢咋

土豆貓  吳係喎, 我D長短週吳調架, 真係有事就叫同事頂, 所以我9月成個月都無番過星期六,騎騎!

使唔使咁爽吖~~~

土豆貓  如果我同事吳得閒既我咪一樣要幫佢頂番, 其實都係一條數姐, 再者, 大家同事無計得錦多既.

我調唻調去都冇所謂, 但係要計得清清楚楚, 因為佢哋少放一日都嘈到拆天吖 有一次某位牛皮燈籠的女同事放多咗一日, 為咗咁芝麻綠豆既小事, 搞到我要將成年啲時間表由頭對落尾, 同佢解釋佢又唔聽, 仲要"CUP"我電話! 我即刻召佢一齊傾, 我已經好忍氣吞聲咁慢慢解釋俾同佢知, 但佢仲發哂顛咁想調頭走, 之後我即刻發火抦佢   一TEAM人得嗰幾個同事, 好似你哋咁無計就好啦

土豆貓  你地大公司人多係麻煩D架啦! 我個TEAM得我同佢兩個人囉..呵呵, 另外我要夾埋其他朋友星期六一齊放同一個短週可以一齊跑步所以吳會調假放!

大乜鬼公司, 咪又係得嗰5個人   你好健康吖, 我想話去跑步, 到而家1次都未有吖

小野貓  早晨~幫主~好彩我都係得兩個人...我地都係無乜計較...佢都留左言比我今日放假

早晨野貓姐, 最緊要大家冇計

幫主!下次活動要出席呀!響929點過相後,依家都唔記得你喇,想揾人殺咗你又怕點錯相!  發表於 2012-11-3 13:44
就係吳健康先焗住去跑乍....滴汗中!  發表於 2012-11-3 11:30
早晨~幫主~好彩我都係得兩個人...我地都係無乜計較...佢都留左言比我今日放假  發表於 2012-11-3 10:39
你地大公司人多係麻煩D架啦! 我個TEAM得我同佢兩個人囉..呵呵, 另外我要夾埋其他朋友星期六一齊放同一個短週可以一齊跑步所以吳會調假放!  發表於 2012-11-3 10:02
如果我同事吳得閒既我咪一樣要幫佢頂番, 其實都係一條數姐, 再者, 大家同事無計得錦多既.  發表於 2012-11-3 09:42
回復

劍狼 發表於 2012-11-3 09:54:33 |顯示全部樓層

Purplestar (星星) 送出小小心意比大家又抽下奬啦!希望大家喜歡!小的在花朋貓友也賺取了無數歡樂,為回饋大家特意送出小小心意比大家又抽下奬啦!希望大家喜歡!
1. 惠康現金劵50蚊一張!
2. 精美小布袋一個截止時間:
3-NOV 12:00PM

1.  jose666 (第一個支持 )
2.  Sergio (支持可愛既星星)
3.  Louky (幫豬豬排架)
4.  小野貓 (喵...支持丫  )
5.  ahhung68 (唔抽唔知運未到 )
6. siuhamster (不嬲都冇咩抽獎運,志在參與)
7.  土豆貓(星星妹妹我趕番黎支持你呀!)
8. ben_pang(我都想抽)
9. 適少少 ( 太吸引鳥)
10. Workingbee (明知唔會中, 志在參與)
11. 劍狼 (thx!)

purplestar  多謝賞面
謝謝你慷慨搞抽獎!

多謝賞面  發表於 2012-11-3 10:10
回復

purplestar 發表於 2012-11-3 10:01:52 |顯示全部樓層
各位早晨呀!差D忘了要起身攪抽奬,過了吉時就唔好!

星星早晨  發表於 2012-11-3 10:55
早晨吖~好星星姐 ^^  發表於 2012-11-3 10:52
早晨~星星~  發表於 2012-11-3 10:38
早晨田妹!  發表於 2012-11-3 10:20
早晨 迷人purplestar  發表於 2012-11-3 10:04
回復

GOODluck20x 發表於 2012-11-3 10:14:07 |顯示全部樓層
8.ben_pang(我都想抽)
11.GOODluck20x (支持星星妹)

多謝肥鴨支持  發表於 2012-11-3 11:15
回復

劍狼 發表於 2012-11-3 10:16:06 |顯示全部樓層
更正:

Purplestar (星星) 送出小小心意比大家又抽下奬啦!希望大家喜歡!小的在花朋貓友也賺取了無數歡樂,為回饋大家特意送出小小心意比大家又抽下奬啦!希望大家喜歡!

12. GOODluck20x (支持星星妹)

評分

查看全部評分

回復

適少少 發表於 2012-11-3 10:18:29 |顯示全部樓層

熱刺期待 ! 好急心呀!

============================================

土豆貓  又話心急又吳黎!  

心急抽獎呀 ............... 喵

purplestar  早晨呀!HAHHA我都以為係話113,做咩唔黎呀!仲多野抽呀!

今日又無事忙 , 下次見

早晨呀!HAHHA我都以為係話113,做咩唔黎呀!仲多野抽呀!;P  發表於 2012-11-3 11:16
早晨  發表於 2012-11-3 10:56
早晨少少姨~~  發表於 2012-11-3 10:52
衰鬼丫, 我都好心急呀  發表於 2012-11-3 10:39
早晨~少少~  發表於 2012-11-3 10:37
回復

小野貓 發表於 2012-11-3 10:19:39 |顯示全部樓層

喵~早晨~各位
係公司ME ME 麼麼又十點啦~

土豆貓  麼令貓貓, 4:00記得快d去掃buy1get1啦
無手睇~

GOGOGOGO  發表於 2012-11-3 11:17
你部相機攪成點呀  發表於 2012-11-3 10:39
麼令貓貓, 4:00記得快d去掃buy1get1啦  發表於 2012-11-3 10:34
早晨!  發表於 2012-11-3 10:22
回復

N-Blythe 發表於 2012-11-3 10:22:06 |顯示全部樓層
8.ben_pang(我都想抽)
11.GOODluck20x (支持星星妹)
12. N-Blythe ( Fully Support )

thanks for support  發表於 2012-11-3 11:17
早晨B大~  發表於 2012-11-3 10:55
早晨~B女  發表於 2012-11-3 10:37
早晨 花仙子  發表於 2012-11-3 10:34
回復

劍狼 發表於 2012-11-3 10:25:10 |顯示全部樓層

再更正:

12. GOODluck20x (支持星星妹)
13. N-Blythe ( Fully Support )

狼狼真係乖啦  發表於 2012-11-3 11:17
回復

claudiatang 發表於 2012-11-3 10:27:40 |顯示全部樓層
早晨﹗大家今晚玩得開心D啦........................................

早晨!  發表於 2012-11-3 11:22
早晨!多謝你呀  發表於 2012-11-3 11:18
早晨蝴蝶夫人~  發表於 2012-11-3 10:55
早晨~Claudia~  發表於 2012-11-3 10:37
回復