花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
528044 23879
劍狼 發表於 2012-10-17 10:20:02 |顯示全部樓層
各位早晨!

午安  發表於 2012-10-17 16:04
午安~ ^^  發表於 2012-10-17 14:02
早晨  發表於 2012-10-17 11:43
早晨劍狼  發表於 2012-10-17 11:24
早晨劍狼  發表於 2012-10-17 10:37
回復

Juna 發表於 2012-10-17 10:32:37 |顯示全部樓層

預計今日黃昏五點左右北風潮抵達, 各位小心保暖

http://www.facebook.com/hkweather

waiting  要提工人姐姐幫亞囡著件背心先~  發表於 2 分鐘前
Miss 你自己都要呀, 你咁夜放工

waiting  係~ 知道! 呢幾晚放工都有加外套~  發表於 58 秒前
咁就乖喇, 要愛人先要愛自己

多謝您~^^  發表於 2012-10-17 14:02
今晚要出外食飯添!多谢提示!  發表於 2012-10-17 11:27
係~ 知道! 呢幾晚放工都有加外套~  發表於 2012-10-17 10:48
要提工人姐姐幫亞囡著件背心先~  發表於 2012-10-17 10:42
多謝溫馨提示!  發表於 2012-10-17 10:37
回復

suki4140 發表於 2012-10-17 11:00:55 |顯示全部樓層
早晨各位~ =)

午安  發表於 2012-10-17 16:05
午安!  發表於 2012-10-17 15:16
早晨  發表於 2012-10-17 11:44
早晨SUKI  發表於 2012-10-17 11:39
回復

suki4140 發表於 2012-10-17 11:01:00 |顯示全部樓層
早晨各位~ =)

午安  發表於 2012-10-17 16:05
早晨呀  發表於 2012-10-17 11:06
早晨呀  發表於 2012-10-17 11:05
回復

土豆貓 發表於 2012-10-17 11:41:12 |顯示全部樓層

今日收到好開心既禮物 真係好多謝JUNA

P1090051 (Small).JPG

幫主, 吳好意思, 原來吳可以換潤腸呀!

Sergio  潤腸好味呀!  
小野貓  YUMMY~  
GOODluck20x  潤腸... .
.
有間中菜叫"YICK 新" 佢地冬天就有"潤腸O魚卷"...好好好味!

潤腸立腸都係我杯茶....

Sergio <--- 邊o度?

灣仔軒尼詩道!
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=26228

Sergio  現在有得買未呀? 如果有會長可否幫我買一盒. 113比番錢你
傻豬豬黎既, 佢係飯店黎, 去即食會好過買走喎, 同埋要凍d立味先靚喎

Sergio 平時依間晚飯ok嗎?
我覺得佢一時時, 有時好d, 有時又麻麻, 不過如果想食懷舊菜就會去呢度!

Juna  今晚蒸條潤腸先 ^^
吳好引我啦

佢唔係好似潤腸咁一盒盒拿回家蒸的嗎? 咁我攪錯了.
吳係架, 外賣應該可以, 不過凍晒就吳食啦

purplestar  潤腸好味過臘腸好多!再凍d整返個雙腸排骨煲仔飯食下先!
好正呀......超和味

GOODluck20x  講到咁正...留1/4枝潤腸比我試o下丫... =., =
立腸卷黎架鴨兄....

Sergio  岩岩食完雙腸. 正呀!  

你係邊度食架, 自己整???

我都鍾意潤腸多D!  發表於 2012-10-17 15:37
你係邊度食架, 自己整??? <--- 原來中午飯就係依味O野. 我都唔知. 人地整的.  發表於 2012-10-17 15:06
Sergio 岩岩食完雙腸. 正呀! 發表於 半小時前<---你仲快, 我都話今晚  發表於 2012-10-17 14:10
GOODluck20x 講到咁正...留1/4枝潤腸比我試o下丫... =., = 發表於 1 小時前<---如果你鐘意鴨潤, 豬潤就一定鐘意食  發表於 2012-10-17 14:10
岩岩食完雙腸. 正呀!  發表於 2012-10-17 13:15
回復

GOODluck20x 發表於 2012-10-17 11:44:54 |顯示全部樓層

Morning la =., =

Juna  早晨  發表於 1 分鐘前
晨 早

purplestar  早晨呀!古惑琉璜鴨!又想放毒?!.>_<  發表於 2 分鐘前
未咁早放毒 , 做乜may o西眼呀?? haha  

Sergio  阿哥早晨~ ^^  發表於 50 秒前
5安呀妹 !! ^__ ^

土豆貓  早晨啦  發表於 17 秒前
5安呀豆豆

小野貓  好靚丫~~~  發表於 2 分鐘前
土豆貓  你養既???  發表於 3 分鐘前
purplestar  呢隻怪蛙,你養架?  發表於 3 分鐘前
Sergio  好可愛的田雞呀!  發表於 4 分鐘前
係呀! 佢叫 大口蛙 lepidobatrachus laevis
可以長到拳頭咁大!! 外表 可愛但會咬手指的.. @@''
成日乍花相都悶la ...  haha

Thx 貓貓比$我洗 , 亞妹+分 ^^

土豆貓  吳好用個patpat 得住人先得架, 俾個正面黎睇下!  發表於 22 秒前  
下次影佢張開口丫...個口好大的 @@''

waiting  可唔可以令佢睇落可愛D呀? 我好怕...  發表於 2 分鐘前
得得得 ... 有小小龜 haha

土豆貓  好喎, 得一隻? 仲有無其他丫, 守宮之類?  發表於 39 秒前
Gecko 有有有! 做比豆豆

purplestar  好呀!我想睇佢開口呀!好耐以前去海洋公園,有個蛙館,個時影左好多蛙相,千奇百怪,顏色奪目  發表於 6 秒前
如果蛙 ... 我鍾意 mantella frog , Poison Dart frog  ^^

Sergio  佢幾歲呀? 可以養幾耐? 食嘜o野?  發表於 55 秒前
亞妹講边張圖 @@''

Juna  你啲蛇呀, 蜥蝪呢?  發表於 2 分鐘前
得得得 ... 但... 蛇 & 蜥蝪 post 相... 我帕d人驚 wo ... 1 定 over 佢地底線 law  wakakak

土豆貓  守官好可愛架  發表於 1 分鐘前
守官係好可愛 ^^

Sergio  亞妹講边張圖 @@'' <--- ALL  發表於 59 秒前
相中平均幾個月至一歲 ,  蛙 & Gecko 食蟲蟲 , 龜 食 菜菜 ^___ ^

Juna  得得得 ... 但... 蛇 & 蜥蝪 post 相... 我帕d人驚 wo ... 1 定 over 佢地底線 law kakak<---但係你啲好靚 LAW  發表於 6 秒前
過奖了!!  蛇开歺照 真係吾敢 post ... 尼張 蜥蝪丫 ^^

Sergio  蛇呢??? 快D啦!  發表於 11 秒前
我...我...我...驚......post 完 ... 係冇o西朋友 wo ....  我吾做 seven ...>__<

Juna  蜥蝪條尾.....WOW, 你知唔知我過HK都去睇架, 澳門無架  發表於 47 秒前
Juna 好o力呀!! 下次帶我去觀摩o下丫 ^________ ^

Sergio  食蟲蟲 <--- 食咩虫? 黑白色是什麼. D顏色好正呀?  發表於 2 分鐘前
食咩虫...um.....你想我認真答定求其答 丫?  黑白色係 Leopard gecko  ^^

waiting  隻龜好得意... 但下面果兩隻好恐怖!!!  發表於 2 分鐘前
水龜都好得意的... 下面果兩隻系盾尾蜥  ^__ ^

purplestar  我見過野生蠑螈,個肚有紅斑點,好得意,你個隻個樣有d似,一樣咁得意!  發表於 2 分鐘前
purplestar  個對係咪蜥蝪呀?條尾好得意呀!  發表於 4 分鐘前
purplestar  嘩!你屋企原來係花房,仲係爬虫館!好正呀!d沙粉紅色個隻個樣好可愛呀!好bb樣呀!  發表於 5 分鐘前
啊~  HK newt 冇養丫~ 滑潺潺係幾整鬼 ... 爬虫係比花更早養 ^__ ^
d沙係橙色的 =., =

土豆貓  蜥蝪好可愛丫尢其條尾呀.  發表於 4 分鐘前
佢叫盾尾蜥  ^^

Juna  Juna 好o力呀!! 下次帶我去觀摩o下丫 ^________ ^<---你帶我去就真  發表於 2 分鐘前
一樣遮 :-D

Breeze  午安~ ^^  發表於 18 分鐘前
B大午安~ ^^

purplestar  你有無箭豬仔呀?我考慮過養箭豬或者龍貓仔  發表於 29 分鐘前
刺蝟冇養丫~ 哺乳類 我覺得有味 law~  二擇其一 我選刺蝟 ! 易 breeding 又可愛!! 籠 size 又細 ^^

Sergio  食咩虫...um.....你想我認真答定求其答 丫? <--- 認真答  發表於 半小時前
係係係 .. hahaha
簡單講講食物種類丫. 蟋蟀 , Super worms , meal worms , 小強   盡量多元化 , 咁先食得健康 ^^

Sergio  我...我...我...驚......post 完 ... 係冇o西朋友 wo .... 我吾做 seven ...>__< <--- PM比我睇  發表於 半小時前
好! 吾好嘔 wo ..haha

Sergio  下次帶我去觀摩o下丫 X2  發表於 半小時前
其實 HK 爬虫館冇乜精品, 全部大咪野多

土豆貓  你將蛇蛇既相POST係寵物茶座果度就吳怕做SEVEN啦  發表於 16 分鐘前
上曰 post 過la ... d 人對眼係流汗o架 -------> @@''

Sergio  好! 吾好嘔 wo ..haha <--- 最多咪睇佢食老鼠. 唔驚喎~ 我樓下成日都有依D o野爬來爬去. 睇慣哂.  發表於 23 秒前
原來亞妹個胆有毛的...wkakakakaa

Sergio  其實 HK 爬虫館冇乜精品, 全部大咪野多 <-- 咁你D貨係邊O度入回來?  發表於 53 秒前
petshop 買又有, 上網 order 又有 , oversea under table 又有 ...

Sergio  原來亞妹個胆有毛的...wkakakakaa<------ 嘩~~~ 條蛇鬼火咁靚. 生多幾條毛都無傷肝啦.....  發表於 4 分鐘前
wakkakakakaakk   食野過程吾令呢....

Sergio  刺蝟好可愛. POST相睇下得嗎? ^^  發表於 11 分鐘前
我本身冇 keep 刺蝟 , 上網找 photo 你睇丫

Sergio  wakkakakakaakk 食野過程吾令呢.... <--- 我好想睇呀!  發表於 8 分鐘前
Sergio  我本身冇 keep 刺蝟 , 上網找 photo 你睇丫 <--- 多謝阿哥! 肉吞吞好可愛呀! 好想放上手玩呀! 好似綿花咁軟綿綿.  發表於 11 分鐘前
Sergio  petshop 買又有, 上網 order 又有 , oversea under table 又有 ... <--- 攪到我好想去你屋企參觀. 好想TOUCH下佢地.  發表於 15 分鐘前
好la 好la !! 見係你出相la !!! 我仲比你上手!!!  上完就...byebye.. @@~~~~~~~~~

Sergio  好la 好la !! 見係你出相la !!! 我仲比你上手!!! 上完就...byebye.. @@ <--- 條火焰龍真係好靚又有型, 隻老鼠死係佢手上都心咁命低啦. 講真.. 點唔點得O架?  發表於 57 秒前
e條o交到就佰佳了... 冇血清49硬 @@''

Sergio  e條o交到就佰佳了... 冇血清49硬 @@'' <-- 咁你都養. D BOSS點算呀? 你點同佢清潔呀?  發表於 10 秒前
從外觀係一條好吸引好rare o既毒蛇, 當時係 frd 送比我的 , 不過只 keep 左 1 年 . 大 boss出世後 return 番比 frd 了.  因為風險實在太大.

Juna  刺蝟好得意呀 ^^  發表於 3 分鐘前
冇味就更正!! ^^

Sergio  你點同火焰龍清潔間屋呀?  發表於 47 秒前
養毒蛇, 蛇勾 & 長鉗 係必備 . 先用蛇勾勾去令一個缸 ,  cleanup完再勾番入去. 好驚的@@

Sergio  養毒蛇, 蛇勾 & 長鉗 係必備 . 先用蛇勾勾去令一個缸 , cleanup完再勾番入去. 好驚的@@ <--- 你講完我都驚驚. 咬一口命都無. 你真係夠薑!  發表於 37 秒前
好多毒蛇老手係大意咁比毒蛇咬死 ... 我都驚驚 =., =

jose666  午安  發表於 2 分鐘前
午安 ^^

Sergio  好多毒蛇老手係大意咁比毒蛇咬死 ... 我都驚驚 =., = <--- 咁危險O既O野你地D男人都玩O既? 為咩呢?  發表於 1 分鐘前
一個字 [ 型 ]  wakakaaka

purplestar  抵死鴨呢個post破晒花朋貓友紀錄呀!點評有成十一版咁多呀!勁!  發表於 16 分鐘前
你睇~ 傾傾o下又收工la~ 係咪爽爆o尼.. wakakakaka

purplestar  Juna 刺蝟好得意呀 ^^ 發表於 3 分鐘前 <<<<<<<所以我好想養囉  發表於 22 分鐘前
原色 or albino 都係...幾佰 ^^ 買丫

土豆貓  笑騎騎放毒蛇丫.......  發表於 3 小時前
土豆貓  佢個樣俾其他蛇靚仔喎  發表於 24 分鐘前
um...但好毒law haha

Thx 貓貓 & purplestar 比$我洗 + 亞妹 ,Juna ,豆豆 加分 ^^  haha

抵死鴨呢個post破晒花朋貓友紀錄呀!點評有成十一版咁多呀!勁!  發表於 2012-10-17 17:08
Juna 刺蝟好得意呀 ^^ 發表於 3 分鐘前 <<<<<<<所以我好想養囉  發表於 2012-10-17 17:02
佢個樣俾其他蛇靚仔喎  發表於 2012-10-17 17:00
笑騎騎放毒蛇丫.......  發表於 2012-10-17 17:00
好多毒蛇老手係大意咁比毒蛇咬死 ... 我都驚驚 =., = <--- 咁危險O既O野你地D男人都玩O既? 為咩呢?  發表於 2012-10-17 16:22

評分

查看全部評分

回復

waiting 發表於 2012-10-17 12:17:57 |顯示全部樓層
搵到資料, 有人話用新奇士4013先好食,柳橙最好
有痰的咳就未必合用!!!

Kohleria Ampallang 側芽 你有冇興趣呢?  發表於 2012-10-17 14:07
冬天我好易氣管敏感,係咪都得架!如係等我又試下先 x 2 !  發表於 2012-10-17 12:55
冬天我好易氣管敏感,係咪都得架!如係等我又試下先!  發表於 2012-10-17 12:48
Sergio D橙可遇不可<---近排我富士果, 都幾貴, 8蚊一個  發表於 2012-10-17 12:35
呢輪澳洲橙多d, 但我尋晚食覺得麻麻好味  發表於 2012-10-17 12:30

評分

查看全部評分

回復

Sergio 發表於 2012-10-17 13:51:53 |顯示全部樓層

好型呀!

purplestar  模型呀?邊度呀?

真車.  係UK有SHOW

GOODluck20x  林保....好鬼型!!

簡直係型到爆廠啦!  好鬼死鍾意佢.

GOODluck20x  成層樓係街行....真架勢!! @@''

睇下都爽!  正呀!  Audi R8 也是好型呀!

GOODluck20x  Audi R8 ....都...成個守期..係街飛...@@''

首期睇怕唔得.  成百粒o架!  我超鍾意audi d車

GOODluck20x  你吾g樓價la.... e+ 边有幾拾做首期 o架.... 銀行冇3成吾批按o架 @@''

都知o既~ e+癲哂!  e+ D 人好難買到樓.

你吾g樓價la.... e+ 边有幾拾做首期 o架.... 銀行冇3成吾批按o架 @@''  發表於 2012-10-17 16:36
Audi R8 ....都...成個守期..係街飛...@@''  發表於 2012-10-17 15:58
成層樓係街行....真架勢!! @@''  發表於 2012-10-17 15:24
林保....好鬼型!!  發表於 2012-10-17 14:46
模型呀?邊度呀?  發表於 2012-10-17 13:58
回復

Breeze 發表於 2012-10-17 13:59:21 |顯示全部樓層
各位午安~

午安  發表於 2012-10-17 16:06
Breeze 大大~  發表於 2012-10-17 14:57
各位午安~  發表於 2012-10-17 14:46
午安:-)  發表於 2012-10-17 14:45
B大, 午安  發表於 2012-10-17 14:34
回復

Breeze 發表於 2012-10-17 14:06:22 |顯示全部樓層
分享Kohleria Ampallang 側芽   (截止日期: 2012-10-22 @ 1800)
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 2&fromuid=65327

黃昏好呀B大,我都有申請呀,22、23號放假,如果有幸被揀中,反應遲左你唔好取消我資格喎^^  發表於 2012-10-17 17:11
今次郵寄, 終於可以申請下喇~  發表於 2012-10-17 16:09
我, 有冇見過BREEZE大呢?  發表於 2012-10-17 15:36
支持  發表於 2012-10-17 14:47
昨晚幫主話你會幫佢post d靚相比我地睇架  發表於 2012-10-17 14:40
回復

purplestar 發表於 2012-10-17 14:23:15 |顯示全部樓層
Breeze 發表於 2012-10-17 14:06
分享Kohleria Ampallang 側芽   (截止日期: 2012-10-22 @ 1800)
http://hkplants.com/forum.php?mod=viewth ...

b大代 幫主,請問幫主交帶落既野你做左未呀?

Sergio  BB, 幫主有無相交比你POST呀? 如果有POST來睇下呀!  發表於 9 分鐘前

<<<<<<<<你知我地幾掛住幫主,好想睇下佢d靚相架嘛!

BB, 幫主有無相交比你POST呀? 如果有POST來睇下呀!  發表於 2012-10-17 14:39
回復

Breeze 發表於 2012-10-17 14:53:32 |顯示全部樓層
Sergio  BB, 幫主有無相交比你POST呀? 如果有POST來睇下呀!  發表於 5 分鐘前
暫時都無收到幫主指令喎~

BB你今日忙唔忙? 係公司OR出了去做O野? 點解成日都咁忙. D鑊未攪掂咩?  發表於 2012-10-17 15:00
ahhung68: B大幫我post相,我錫佢都唻唔切啦 <<<<<<<乜仲未比你架?:(   發表於 2012-10-17 14:59
咁你收到幾忙到好都抽一點點時間比我地睇下D相. OK?  發表於 2012-10-17 14:56
回復

Sergio 發表於 2012-10-17 15:01:23 |顯示全部樓層
purplestar  ahhung68: B大幫我post相,我錫佢都唻唔切啦 <<<<<<<乜仲未比你架?  

妹妹, 依個已經係之前POST了.  只得2張.   新的BB未有呀!

Yes madam  發表於 2012-10-17 16:02
又開始忙啦 >.<  發表於 2012-10-17 15:58
回復

Breeze 發表於 2012-10-17 15:01:28 |顯示全部樓層
purplestar  ahhung68: B大幫我post相,我錫佢都唻唔切啦 <<<<<<<乜仲未比你架?   發表於 1 分鐘前
之前Post左啦喎~

之前個d睇左啦!佢昨晚咁講,以為佢有新相嘛!:p  發表於 2012-10-17 16:02
我幫你解答了. YEAH~  發表於 2012-10-17 15:02
回復

Breeze 發表於 2012-10-17 15:59:24 |顯示全部樓層
八王爺  我, 有冇見過BREEZE大呢?  發表於 21 分鐘前
草民應該未有幸得見王爺~
回復

jose666 發表於 2012-10-17 16:03:37 |顯示全部樓層

Sergio  約了妹妹嘆茶咁爽!  發表於 5 小時前
朝朝都係同D師奶級人馬飲啫~

Sergio  真係嘆世界啦!  發表於 4 分鐘前
都係吹下水~

唔係個個師奶級都有得日日嘆茶, 好羡慕  發表於 2012-10-17 16:16
有得食有得吹有得飲幾開心呀! 人生都係想追求依D野吧!  發表於 2012-10-17 16:13
真係嘆世界啦!  發表於 2012-10-17 16:05
回復

jose666 發表於 2012-10-17 16:31:51 |顯示全部樓層

我今朝係街市不幸被途人 "暗器" 所傷~

Sergio  CC你鬼馬啦.... 快D講係什麼暗器  發表於 33 秒前
我都唔知係咩?? 佢淨係揹住個環保袋~

Juna  仲係未睇到, 得兩個箭咀轉轉轉, 就係這個暗器?  發表於 2 分鐘前
傷口~

Sergio  消毒完塗D o野沒事了. 皮外傷o者.  發表於 17 秒前
我D粗皮, 咩都冇搽~

Sergio  我D粗皮 <-- 我見你隻手又白又滑喎~~ 呵呵~  發表於 半小時前
現今網絡世界唔好信到十足, 你聽過"修圖"呢樣野未??? HAHA~
你都見過我啦, 我有咩可能又白又滑呀~

你都見過我啦, 我有咩可能又白又滑呀~ <--- 唔係呀~ 你好正呀!  發表於 2012-10-17 19:06
我D粗皮 <-- 我見你隻手又白又滑喎~~ 呵呵~  發表於 2012-10-17 18:21
我D粗皮, 咩都冇搽~ <--- 消毒一定要O架. 你點知佢D暗器乾唔乾淨呀!  發表於 2012-10-17 18:21
消毒完塗D o野沒事了. 皮外傷o者.  發表於 2012-10-17 17:32
嘩, 傷得好嚴重下喎, 到底佢袋左啲咩呢?  發表於 2012-10-17 17:23
回復

Sergio 發表於 2012-10-17 16:43:25 |顯示全部樓層

GOODluck20x  "暗器".... 令我回憶慘痛經歷...

講o黎聽下呀?

GOODluck20x  有粗口要 PG 家長指引WO

你用X代表粗口.  我無問題.  大家都係成年人.   

purplestar  抵死鴨,你唔好吊大家胃口啦!.....~~~~~~~你講啦!我時間無多了!

比你笑死我啦!

Juna  用 Y Z 都得架

係呀! 再唔係咁$@$!@$%@#%#$$%@$%@#$% 都得O架

purplestar 抵死鴨,你唔好吊大家胃口啦!.....~~~~~~~你講啦!我時間無多了! 發表於 3 小時前 <------ 吾好嚇我la =., =  發表於 2012-10-17 20:54
抵死鴨,你唔好吊大家胃口啦!.....~~~~~~~你講啦!我時間無多了!  發表於 2012-10-17 17:06
用 Y Z 都得架  發表於 2012-10-17 16:56
有粗口要 PG 家長指引WO  發表於 2012-10-17 16:45
回復

anhiwan 發表於 2012-10-17 16:50:33 |顯示全部樓層

各位好呀

jose666  午安~  發表於 3 分鐘前
小野貓  午安丫~  發表於 25 分鐘前
Juna  午安  發表於 29 分鐘前
Sergio  HI  發表於 半小時前

仲有半個鐘放工囉

anhiwan 郵寄咪啱我囉,宜家好醜樣未見得人住︰( <--- 個風爐攪掂了咪得囉.  發表於 2012-10-17 17:54
午安~  發表於 2012-10-17 17:22
午安丫~  發表於 2012-10-17 17:00
午安  發表於 2012-10-17 16:56
HI  發表於 2012-10-17 16:52
回復

Breeze 發表於 2012-10-17 17:14:39 |顯示全部樓層

anhiwan  黃昏好呀B大,我都有申請呀,22、23號放假,如果有幸被揀中,反應遲左你唔好取消我資格喎^^  發表於 32 秒前
無問題~

jose666  今次郵寄, 終於可以申請下喇~  發表於 1 小時前
我都會有限度回應各方訴求嘅~

jose666  最好每次都有郵寄比人揀啦~~~  發表於 1 小時前
坦白講, 好難做到~

最好每次都有郵寄比人揀啦~~~  發表於 2012-10-17 17:40
Breeze 亦不分先後~ 今次只限郵寄喎~ ^^ 發表於 2 分鐘前----->郵寄咪啱我囉,宜家好醜樣未見得人住︰(  發表於 2012-10-17 17:34
我都會有張限度回應各方訴求嘅~ <--真係處事周詳又細心.  發表於 2012-10-17 17:27
回復