花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
528514 23879
ahhung68 發表於 2012-9-11 00:39:43 |顯示全部樓層
周生打電話催我, 我走先啦, 晚安

good night ^^  發表於 2012-9-11 00:59
回復

waiting 發表於 2012-9-11 02:01:36 |顯示全部樓層
幫幾棵花花換左盆、淋左花,終於可以去洗白白…
各位晚安!

good night ^^  發表於 2012-9-11 03:57
回復

jeffreyngcm 發表於 2012-9-11 04:00:15 |顯示全部樓層

Sweet Dream

Jeffrey,究竟你手頭上有幾多貓貓相架?乜你都有,真勁!  發表於 2012-9-11 12:09
醒吓啦, 咪再發夢吖 ^^  發表於 2012-9-11 08:58
回復

DORA 發表於 2012-9-11 05:35:35 |顯示全部樓層

各位早晨!

------------

Juna  早晨  發表於 22 分鐘前 ------> Juna 早晨!

Sergio  早晨多姐好噃未呀?你D菌好橫強咁啵!  發表於 半小時前 -----> 頑強過我!

Sergio  咁你要多D休息啦!養好身體準備10月份做的重要事情呀!  發表於 2 分鐘前 ------> 未試過拖咁耐,有啲意外!休息不足可能係主唔關因!

lok_1980  早晨!!  發表於 10 分鐘前 ------>  早晨!

ahhung68 早晨娜姐, 有冇轉過醫生吖?  發表於 1 分鐘前 ------> 早晨呀幫主!轉過一次,但係 d 病癥係不停咁轉,每次醫生都話 d 藥會好眼訓,要休息 我諗自己都有好大責任

saolan  DORA早晨  發表於 2 分鐘前 ------> 早晨呀靚靚秀秀!

Breeze  早晨 ^^ ------> B 大早晨!

Sergio  多姐身體緊要過份工呀! 如果唔方便請病假請自己假好好咁休息一下。 其實有病最重要是休息,藥物只是減輕你的病情。 乖乖地休息下啦!------>多謝關心!

dora 早安!  發表於 2012-9-11 11:39
早晨丫~多多~  發表於 2012-9-11 10:22
早晨 ^^  發表於 2012-9-11 09:37
多姐身體緊要過份工呀! 如果唔方便請病假請自己假好好咁休息一下。 其實有病最重要是休息,藥物只是減輕你的病情。 乖乖地休息下啦!  發表於 2012-9-11 09:33
DORA 早晨! 你要同自己講"我冇病!" X1000次!!!  發表於 2012-9-11 09:26
回復

Sergio 發表於 2012-9-11 07:16:49 |顯示全部樓層

今天是星期二同大家講聲"早晨吖!"

多謝Karine大大及土豆貓賞分!

早早!  發表於 2012-9-11 11:38
早晨丫~Sergio媽媽~  發表於 2012-9-11 10:22
Serigo 早晨!  發表於 2012-9-11 09:32
早晨 Sergio....  發表於 2012-9-11 09:21

評分

查看全部評分

回復

小野貓 發表於 2012-9-11 07:30:41 |顯示全部樓層

好緊張丫~
今晚接姐姐啦~~~~

Sergio  小喵早晨!祝一齊順利,姐姐醒醒目目話頭醒尾!
希望啦~我都唔係好醒目架咋~

DORA  喵喵早晨!祝一切順利、幸運!
多謝多多~依家好難請倒好工人~

DORA  完全明白!所以要順利+幸運!
嗯~你請左人未丫?

Sergio  希望啦~我都唔係好醒目架咋 <---- 佢醒目幫到你很多咁你唔駛咁辛苦!
有時醒目過頭我又驚~人真係茅盾~

lok_1980  如果唔夠醒目唔緊要,最緊要盡責
係丫...同我照顧得阿婆好好就得

ahhung68  早晨野貓, 我朋友以前請工人時, 佢揀咗三個啱心水的, 之後攞去觀音廟逐個求簽, 睇吓邊個最好 ^^
依家有咁多比你揀就好啦~~差d連一個都無丫

saolan  早晨,猫猫!我一般會train佢一個星期,第2-3個星期叫佢試做(我會系旁邊修正佢)比一個月時間决定用吾用佢。
只有兩日時間...好難有一個星期~

土豆貓  早晨丫, 貓貓.....希望佢又叻又乖又有愛心....
唔使叻~最好蠢過我,但又不能太蠢~~

waiting  早晨! 祝你一切順利
多謝老師丫~

Juna  早晨 小喵, 祝一切順利, 順心順意
謝謝Juna~我真係好想去出relax下~

Breeze  一定無問題嘅~
應該無掛..我好想去睇花..好想去你同大雄屋企打劫~

DORA  我請左,不過未到。遲 d 同你一齊去打劫呀!
好丫~

Cora  貓咪早!一定順利ge!   
多謝丫~

ahhung68  應該無掛..我好想去睇花..好想去你同大雄屋企打劫<...不如唻打掃吖 ^^
打刧唔同打掃~~

應該無掛..我好想去睇花..好想去你同大雄屋企打劫<...不如唻打掃吖 ^^  發表於 2012-9-11 14:04
貓咪早!一定順利ge! :)  發表於 2012-9-11 11:38
我請左,不過未到。遲 d 同你一齊去打劫呀!  發表於 2012-9-11 10:58
一定無問題嘅~  發表於 2012-9-11 09:37
回復

siuhamster 發表於 2012-9-11 08:51:06 來自手機 |顯示全部樓層

各位大人早晨
Have a fantastic day!

多謝jeffreyngcm送分

歡迎,歡迎^^  發表於 2012-9-11 15:49
早晨, siuhamster!  發表於 2012-9-11 11:37
早晨丫~  發表於 2012-9-11 10:31
早晨呀!  發表於 2012-9-11 09:38

評分

查看全部評分

回復

ahhung68 發表於 2012-9-11 09:10:01 |顯示全部樓層

早晨咁多位

DORA  暈!
娜姐唔好暈吖, 你暈咗, 我會俾人鬧架

saolan  早晨大雄帮主,洗吾洗咁大呀!
早晨蘭姐, 星期二通常都繼續未回魂, 咪整啲嘢出唻嚇醒你哋囉

土豆貓  早晨丫, 幫主, 嚇c禾啦...
嚇醒你咋嘛

waiting  早晨! 洗唔洗咁大吖~
校細咗架啦, 如果唔係, 真係驚嚇c你吖

Sergio  早晨呀宗親! 嘩~ 發生了什麼事烈焰紅唇! 小喵叫你唔好亂派o野呀!
烈焰紅唇~~~~梅艷芳~~~~

Juna  哇, 你熱氣呀, 個咀唇咁紅嘅? 早晨呀雄仔
早晨J大, 你又知我熱氣? 我而家爛緊咀吖

Breeze  早晨
早晨B大~

DORA  娜姐唔好暈吖, 你暈咗, 我會俾人鬧架 ------> 打你都唔驚,鬧就 nothing la!
我神功護體咩

lok_1980  我嚇醒左......
嗱嗱嗱~~成功咗啦~

Juna  我而家爛緊咀吖<---食龜 0 高啦
而家食乜都冇用, 結緊焦啦, 醜樣到爆

Sergio  我阿媽話D人爛咀是講是非講得多. 教我地唔好講是非如果唔係便會爛咀. 幫主你......  
俾人鬧得多都會爛咀架, 都係多得你囉

DORA  而家食乜都冇用, 結緊焦啦, 醜樣到爆 ------> 靚仔貪靚係必然既!快 d 好番添喎,咪 9/29 點見人呀?

你係咪唻先

小野貓  早晨丫~幫主你想嚇暈我咩@@
攞你命3億

Sergio  俾人鬧得多都會爛咀架, 都係多得你囉 <--- 我都無! 昨天你才話我係傻婆!
係讚你可愛咋

DORA  你係咪唻先 ------> 我會拎 d 植物去,唔敢應承做義工住,你回復唔到靚仔樣就無乜吸引喇!   
咁我要氹阿B大唻啦

Sergio  係讚你可愛咋 <--- 一啖沙糖一啖C. 唔彩你!
易入口啲嘛

Cora  早晨幫主!果然係好有氣勢ge出場形式!   
哈~~多謝讚賞吖~

Louky  雄雄!我塊面珠dum冇咁大,接唔住播!
莫非你瓜子口面

Sergio  易入口啲嘛 <---- 好! 我下次請你食!

易入口啲嘛 <---- 好! 我下次請你食!  發表於 2012-9-11 13:49
雄雄!我塊面珠dum冇咁大,接唔住播!  發表於 2012-9-11 12:14
早晨幫主!果然係好有氣勢ge出場形式!:)  發表於 2012-9-11 11:37
係讚你可愛咋 <--- 一啖沙糖一啖C. 唔彩你!  發表於 2012-9-11 11:16
你係咪唻先 ------> 我會拎 d 植物去,唔敢應承做義工住,你回復唔到靚仔樣就無乜吸引喇!  發表於 2012-9-11 10:52
回復

saolan 發表於 2012-9-11 09:24:01 |顯示全部樓層
各位花友,猫友早晨。

saolan 熊太好可愛,我個女以前都有養。 發表於 25 分鐘前<--- 咦, 你個女有幾大呀?  發表於 2012-9-11 15:44
早呀saolan!  發表於 2012-9-11 11:36
早晨丫~秀秀~  發表於 2012-9-11 10:32
saolan 你冇出现個幾日好静呀,我中意熱闹D 都吳係丫, 我番到黎追帖都追吳切....  發表於 2012-9-11 09:59
saolan 早晨,靓靓豆猫會長。清嗮D工作未清晒啦, 吳係好多野乍, 所以又可以上黎開心開心...  發表於 2012-9-11 09:41
回復

Cora 發表於 2012-9-11 09:24:25 |顯示全部樓層
各位早.....早.....早......晨呀..呀......

早晨丫~Cora~  發表於 2012-9-11 10:32
Cora 早晨!  發表於 2012-9-11 09:39
早晨呀!  發表於 2012-9-11 09:38
早晨  發表於 2012-9-11 09:38
早晨 ^^  發表於 2012-9-11 09:38

評分

查看全部評分

回復

土豆貓 發表於 2012-9-11 09:29:20 |顯示全部樓層
各位早晨丫!

會長早安!  發表於 2012-9-11 11:35
早晨丫~會長~  發表於 2012-9-11 10:33
土豆貓 "幫主靚仔"都係值錢3,000,000.00我都驚幫主話我cheap架... <---- 唔會! 係咁上下啦! hahahaha  發表於 2012-9-11 10:15
你冇出现個幾日好静呀,我中意熱闹D  發表於 2012-9-11 09:54
會長早晨呀!  發表於 2012-9-11 09:39
回復

waiting 發表於 2012-9-11 09:31:15 |顯示全部樓層

各位早晨!
今朝一早就畀亞囡的豪哭嘈醒左...

Breeze  囡囡發夢?   
ahhung68  早晨老師, 囡囡發惡夢?   
saolan  Morning Miss, 個女点解豪哭?   
土豆貓  早晨丫 MISS, 囡囡咩事錦豪丫

佢多手囉..."抆"左部Rainmate落嚟, 撞到自己就喊...

ahhung68  冇事冇事, 哥哥送條金魚俾小妹妹, 唔好再喊 ^^
傳說中的金魚佬???    
Breeze  甘無事嗎?   
土豆貓  OH......無事, 放心! CLOSE FILE!

邊有事吖~ 佢驚畀人罵, 小小痛就喊定先...佢練成左鐵頭功喇~

miss 早呀!囡囡無事就好啦!  發表於 2012-9-11 11:35
喵~早晨丫~老師  發表於 2012-9-11 10:34
傳說中的金魚佬??? <---- miss 要小心呀!  發表於 2012-9-11 10:05
撞到邊度?  發表於 2012-9-11 09:54
識喊應該無咩事, 留心下囡囡嘅反應  發表於 2012-9-11 09:54
回復

Breeze 發表於 2012-9-11 09:39:51 |顯示全部樓層

各位早晨~~

土豆貓  大B,早晨丫, 你一早就FING頭!  發表於 48 秒前
清醒啲嗎~

Sergio  早晨BB! 你FING得咁HIGH是不是諗起幫主呢?  發表於 2 分鐘前
土豆貓  大B,早晨丫, 你一早就FING頭!  發表於 6 分鐘前

唔係FING頭, 係fighting~

小野貓 早晨丫~B大個蛋蛋係度fing頭,咪變左 =>蛋散囉~wahahaha~<..B哥忙變蛋散就真~~  發表於 2012-9-11 12:32
B哥早晨!  發表於 2012-9-11 11:20
早晨丫~B大個蛋蛋係度fing頭,咪變左 =>蛋散囉~wahahaha~  發表於 2012-9-11 10:34
唔係FING頭, 係fighting~ <---- 咁我地咪有功夫熊貓睇囉! 又幾好喎!  發表於 2012-9-11 10:03
唔係FING頭, 係fighting~ <---- 咁我地咪有功夫熊貓睇囉! 又幾好喎!  發表於 2012-9-11 10:03
回復

Breeze 發表於 2012-9-11 09:42:10 |顯示全部樓層
Breeze 發表於 2012-9-11 09:39
各位早晨~~

因為好快又出去啦~

waiting  出去好開心?  發表於 48 秒前
一啲都唔開心~

Sergio  加油辛苦哂!  發表於 3 分鐘前
多謝您~

ahhung68  受.........乜吖? 受勳?  發表於 4 分鐘前
唔明喎~

saolan  今日太陽伯伯都幾精神,外出工作要饮多D水呀!  發表於 5 分鐘前
多謝您~ 我會記住啦~

早去早回丫~  發表於 2012-9-11 10:35
受C, 受把, 受MUD都得!  發表於 2012-9-11 10:00
出去好開心?  發表於 2012-9-11 09:50
加油辛苦哂!  發表於 2012-9-11 09:47
受.........乜吖? 受勳?  發表於 2012-9-11 09:46
回復

Juna 發表於 2012-9-11 09:55:12 |顯示全部樓層

各位早晨

位 於 菲 律 賓 以 東 海 域 的 熱 帶 低 氣 壓 已 命 名 為 三 巴 。 在 上 午 十 時 , 三 巴 集 結 在 馬 尼 拉 之 東 南 偏 東 約 1590 公 里 , 預 料 移 動 緩 慢 。

華 南 上 空 的 反 氣 旋 會 在 今 明 兩 天 為 該 區 帶 來 普 遍 晴 朗 的 天 氣 。 預 料 一 股 東 北 季 候 風 會 在 本 週 後 期 影 響 華 南 沿 岸 。 位 於 菲 律 賓 以 東 海 域 的 熱 帶 氣 旋 已 命 名 為 三 巴 , 並 預 料 三 巴 會 在 今 明 兩 天 於 該 區 徘 徊 。 此 外 , 現 時 南 海 中 部 的 氣 壓 頗 低 。

似乎要留意南海的低壓

saolan  早晨,JUNA。吾想打風呀 :(  發表於 3 分鐘前  早晨秀秀, 又要出門? 三巴預料係向北行, 要留意的係南海個低壓, 而且有東北季候風

Sergio  早晨花太太及多謝你的天氣報告.  發表於 4 分鐘前  早晨, 謝謝賞分

土豆貓  早晨, 我地天氣小姐又黎啦, 吳該晒你丫...  發表於 7 分鐘前 早晨, 唔使客氣

waiting  Juna 早晨!  發表於 9 分鐘前 早晨, 囡囡無事吧

Breeze  唔該晒~  發表於 1 分鐘前  客氣

lok_1980  又黎x2...........駛唔駛咁多...........  發表於 4 分鐘前  明年會無乜風打

小野貓  又黎==...  發表於 10 分鐘前  暫時睇唔會打來

ahhung68  早晨J大~  發表於 21 分鐘前 早晨

DORA  Juna 早晨! 唔該哂!  發表於 半小時前 早晨, 唔使客氣

多謝 Sergio    DORA     雄仔     小喵     B 大    豆貓    CHOW CHOW  賞分

juna 早晨!  發表於 2012-9-11 11:20
又黎x2...........駛唔駛咁多...........  發表於 2012-9-11 10:42
又黎==...  發表於 2012-9-11 10:35
早晨J大~  發表於 2012-9-11 10:24
Juna 早晨! 唔該哂!  發表於 2012-9-11 10:15

評分

查看全部評分

回復

N-Blythe 發表於 2012-9-11 11:17:35 |顯示全部樓層

大家早啊

929愛心城市種植活動日需要義工幫忙吖, 請問有冇花朋貓友能於當日出席出一分力吖?

http://hkplants.com/forum.php?mo ... 1&fromuid=37311

大雄幫主呼籲後,已有三位花朋貓友吹水幫會員報名啦 12810wc5.gif

烈艷的紅色

謝謝Dora 獎賞
第一次種, 同事從家中搬回來時已落葉及變黃,又染上白粉病,經了一段漫長休養生息期,已亭亭玉立了

waiting  早晨~        午安 ^^
ahhung68  早晨B大 ^^       午安 ^^
Juna  午安, 紅花紅得好靚, 好出色          午安 ^^  謝謝來賞花
Sergio  你棵花好襯幫主的烈焰紅唇喎! Sergio 係喎, 絕配
saolan  早晨  午安 ^^
DORA  B 女早晨!  午安 ^^
土豆貓  好野, 有機會見到仙子.....    午安 ^^花朋貓友吹水幫會員有禮
Sergio  早晨呀花仙子! 我地有機會見面啦!   午安 ^^花朋貓友吹水幫會員有禮
Cora  B女早晨!    Cora 午安 ^^

早晨~  發表於 2012-9-11 12:23
早晨B大 ^^  發表於 2012-9-11 11:53
午安, 紅花紅得好靚, 好出色  發表於 2012-9-11 11:51
你棵花好襯幫主的烈焰紅唇喎!  發表於 2012-9-11 11:46
早晨  發表於 2012-9-11 11:41

評分

查看全部評分

回復

土豆貓 發表於 2012-9-11 12:07:18 |顯示全部樓層

幫主, 我搵左你既至愛幫你加餸丫, 吳好理個羅茲威爾肚住, 食多幾碗啦
4548555384_b26f0094bd_z (Small).jpg

Juna  我唔敢食
我都吳敢食, 不過吳覺意食過一次

Sergio  E~~~~ 唔敢食呀
幫主好like架, 尋日仲話杯菠蘿沙崩要配埋雞不不...

ahhung68  正吖正吖~~~ 食咗先, 一陣才付款 ^^
幫主, 吳一定要付款既, 你喜愛就得啦...

Juna  不過吳覺意食過一次<---我都有試過, 即去嗽口
好多年前去泰國, 見有串燒, 問佢係咩, 佢答我chicken, 咪買囉, 就係錦奉獻左我既第一次

DORA  個樣好吸引喎!
多多你仲未好番晒吳食得住丫.

saolan  系帮主最愛嘅雞xx啵!一定食得好開心!
係呀, 幫主d喜好有d另類

Juna  我係白切雞, 唔覺意夾左, 一咬..... eeeee
eeeee.....奶野....

多謝天氣小姐

eeeee.....奶野....<== 係呀  發表於 2012-9-11 15:45
系帮主最愛嘅雞xx啵!一定食得好開心!  發表於 2012-9-11 13:17
我係白切雞, 唔覺意夾左, 一咬..... eeeee  發表於 2012-9-11 12:57
個樣好吸引喎!  發表於 2012-9-11 12:40
吳一定要付款既,<....太極品啦, 多多錢都俾 ^^  發表於 2012-9-11 12:40

評分

查看全部評分

回復

Juna 發表於 2012-9-11 12:12:13 |顯示全部樓層

YEAH 爭取成功, 影印機同 FAX 跟住我走

waiting  飲杯~  發表於 10 分鐘前<--多謝 MISS

ahhung68  J大妳好嘢 ^^  發表於 13 分鐘前<---係咩意思呀?

Sergio  好O野~~ 終於勝利啦花太太!  發表於 16 分鐘前<--我還霸多左地方 YEAH

土豆貓  恭喜你丫!!!!!  發表於 20 分鐘前<--多謝豆貓

DORA  好野!  發表於 54 秒前<-- YEAH

小野貓  Good news~  發表於 14 分鐘前 <--- yes

saolan  恭喜嗮!  發表於 2 小時前<---多謝秀秀

Good news~  發表於 2012-9-11 15:29
恭喜嗮!  發表於 2012-9-11 13:17
好野!  發表於 2012-9-11 12:41
飲杯~  發表於 2012-9-11 12:23
J大妳好嘢 ^^  發表於 2012-9-11 12:20
回復

Sergio 發表於 2012-9-11 12:26:00 |顯示全部樓層

就快又食中午飯啦!  我請大家食自家製的馬來西亞風味的奶油蟹!  秘訣是馬來西亞特產的咖哩葉. 是我自己種的.

多謝Karine, N-Blythe, 多娜姐, 幫主 & 秀蘭賞分!

waiting  午飯食蟹? 咁好餸?  <--- 今晚食又得!

ahhung68  咁犀利吖~~ 好想食吖~~ <---- 因我有屋企人住o個邊, 咪跟佢地學d地道菜, 仲有一款馬來西亞風味的咸蛋蝦也是很好味的. 有機會一次過煮比你食啦幫主.
ahhung68  有機會一次過煮比你食啦幫主. <.... 好吖~ ^^ <--- 不過依味O野唔可以成日食, 因為好肥的. 要落好多牛油花奶及沙糖煮的.  唔係幾健康的.

Juna  正呀 <--- 其實好容易煮的, 不過咖哩葉係香港唔見有得賣.  可能我無特登去找啦. 我私運棵苗回來自己種的.

土豆貓  吳制丫, 我又要食丫!!!!! <---- 當然唔少得你o個分啦! 有機會一次過煮比你食啦會長!

土豆貓  咖哩葉賣香料既地方有無丫??? <----  因香港買香科的店大部分都係賣印尼, 菲律賓D o野多. 咖哩葉也有好多種, 下次見面時拿d葉比你聞下便知. 再加上馬來西亞的咖哩葉唔係咁common.

Dora 剩係煮俾幫主食咋?<--- 更係唔係啦! 個個都有分食. 我另外煮青咖哩雞你食, 幫主無份食, 咁得啦掛......不過唔知幾時我地攪個大食會咁呢!

sandylam  正呀! 但我唔識劏蟹 @@ <--- 其實我劏蟹會放佢入雪櫃雪到佢傻下傻下便劏佢. 我會先cut佢對勁o野出來再打開佢個蓋洗乾淨便ok啦! 然後你想點cut便點cut因佢已經瓜了.

saolan  超正呀,好肚饿呀! <--- 快d食飯啦!  唔好餓襯呀!

Juna  越睇越肚餓 <--- 花太太食了飯未呀?

ChowChow  晏晝食蚧?吾係咁正卦? ^.^ <--- 係呀! 我唔多見香港餐館有得食.

N-Blythe  攪大食會,好提議喎!我供應咖喱葉 ^^ 我有種咖喱葉,己長至2呎高啦,未食過 ! <--- 這咖哩葉不是平是係花墟見到o個d.  

攪大食會,好提議喎!我供應咖喱葉 ^^ 我有種咖喱葉,己長至2呎高啦,未食過 !  發表於 2012-9-11 15:48
有機會一次過煮比你食啦幫主. <.... 好吖~ ^^  發表於 2012-9-11 13:45
超正呀,好肚饿呀!  發表於 2012-9-11 13:19
正呀! 但我唔識劏蟹 @@  發表於 2012-9-11 12:55
好野, 攪大食會, 我黎幫手食....  發表於 2012-9-11 12:49

評分

查看全部評分

回復

jeffreyngcm 發表於 2012-9-11 12:37:41 |顯示全部樓層

各位午安

謝飛午安!  發表於 2012-9-11 16:28
午安 ^^  發表於 2012-9-11 15:49
午安  發表於 2012-9-11 14:19
午安謝大人~  發表於 2012-9-11 13:47
午安!  發表於 2012-9-11 13:33
回復