花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
524943 23879
jeffreyngcm 發表於 2012-7-16 17:10:29 |顯示全部樓層

N-Blythe  會員鼎盛,祝人數節節上升 班底巨星級陣容可以介紹吓嗎?  發表於 29 分鐘前
N-Blythe  會員頂盛呀!班底巨星級陣容如何?  發表於 3 小時前

由於灣仔AV同盟會與貓仔同盟會經年累月在園藝館發生內戰,

引致花花死傷無數, 餓貓滿城, 暗無天日, 慘不忍睹

但當時園藝館內園友普遍厭倦戰爭, 渴望和平, 為左順應民心,

維持園藝館最核心嘅核心價值, 亦為左世界和平,

於公元2012年於非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物版-非洲紫羅蘭屬-

{成日話冇位, 但係仲繼續買!!} 內正式展開和談,

經過歷時七七四十九秒激烈的爭辯, 最終達成和平解決爭端的意向, 解決具體問題,

一致同意正式成立結盟幫會.

於第一千零一次會議中全體通過, 建立花朋貓友吹水幫, 談天說地版定為幫會首都,

並定於2012年7月13日舉行建幫儀式,

開幫大典於2012年7月13日上午十一時五十分正式開始.

按照{花朋貓友吹水幫協商會議共同綱領},

大雄大大以全票當選就任花朋貓友吹水幫幫主並兼任國際外交親善大使,

Breeze大大就職為中央幫總務理事並以獨立人仕身份監察幫會事務,

DORA大大就任中央政務院常務總理兼早晨午安檢察署檢察長,

小野貓大大就職為中央幫專務總司令亦兼仕早午晚伙頭大將軍委員長,

土豆貓大大就任中央常務委員會秘書長同時兼任幫會幫尾,

謝飛大大就職為財政大臣兼任深夜安全監察長.

幫會之成立, 亦得到館內各超級無敵版主及大師支持,

榮譽會長人數多不勝數, 排名不分先後包括:

八王爺, claudiatang , jellyfishy , 小白, 適少少, 蕙蕙, RIO, 等等............

評分

查看全部評分

回復

小野貓 發表於 2012-7-16 18:06:34 |顯示全部樓層
我走啦~886~今晚見~~喵~~
回復

土豆貓 發表於 2012-7-16 18:07:30 |顯示全部樓層

謝飛首席代言人又就黎再升lel 啦........睇佢既走勢應該就係今晚.....哈哈哈, 吳知到時謝飛會吳會大洒金錢俾我地呢 .

多謝Breeze 總務!

評分

查看全部評分

回復

蕙蕙 發表於 2012-7-16 18:13:45 |顯示全部樓層
冇上黎一日, 估唔到個幫會已經變到咁……大啦
回復

Breeze 發表於 2012-7-16 18:29:53 |顯示全部樓層
jeffreyngcm 發表於 2012-7-16 17:10
N-Blythe  會員鼎盛,祝人數節節上升 班底巨星級陣容可以介紹吓嗎?  發表於 29 分鐘前
N-Blythe  會員頂 ...

但職位上可以改動下嗎?   我覺得我最適合缺做清潔工人喎~
回復

Breeze 發表於 2012-7-16 18:48:14 |顯示全部樓層
Breeze 發表於 2012-7-16 18:29
但職位上可以改動下嗎?   我覺得我最適合缺做清潔工人喎~

專門幫手搬走人家多出的AV

ahhung68  漏咗啲字喎, 應該係"多出的中蟎AV"  發表於 4 分鐘前
無所謂啦~ 有就得嫁啦~
回復

八王爺 發表於 2012-7-16 18:52:25 |顯示全部樓層
真系好多星級花友、貓友、農友、水友。。。
回復

ahhung68 發表於 2012-7-16 19:45:29 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2012-7-16 16:09
點解~~~唔見左幫主既~~~
幫主...你去左邊丫)))))))))))))))))))))))))

DORA  幫主唔通佳人有約?  發表於 3 小時前
係吖, 街人有約吖

DORA  咦,咩事心情mamadei 呀?  發表於 3 小時前
都有啲架, 有少少嬲, 不過好快又冇事囉

土豆貓  吳知呀, 我估姐....hehe  發表於 3 小時前
估啱咗十份一啦, 好快心情好好囉

Juna  應該唔會去左踏單車  發表於 2 小時前
搭車都有陰影啦, 仲講踏單車

DORA  驚佢有陰影喎!  發表於 1 小時前
應該好快冇架啦, 我有腦退化症吖嘛

野貓, 今日我下晝放假, 因為有姣朋友明天生日, 佢明天奉旨陪老婆囝囝, 所以今日下晝同咗佢去唱K食飯咋嘛

小野貓  使唔使咁大個字覆我丫~我仲未盲喎=="  發表於 19 分鐘前

你知你近排幾忙架啦, 唔寫大啲點引你唻睇吖

DORA  你曳啦,扮心情唔好,原來呑 pop 去玩!  發表於 11 分鐘前

hehe   呢啲咁既雞仔媒人, 未有咁高道行影響到我

八王爺  系咯! 乜最近興寫大字布? 定系個個有老花? 我種d花又真系幾老。  發表於 3 分鐘前

係我有老花啫, 唔大啲驚打錯字嘛

Juna  所以話你唔會去左踏單車  發表於 1 分鐘前

我寧願斬咗自己對腳
回復

Breeze 發表於 2012-7-16 20:30:53 |顯示全部樓層
ahhung68  我太愛絲瓜啦~~  發表於 半小時前
絲瓜你又啱~
回復

Breeze 發表於 2012-7-16 20:33:18 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-7-16 19:45
DORA  幫主唔通佳人有約?  發表於 3 小時前
係吖, 街人有約吖  

你對我甘好~ 我送你一首歌啦~
http://www.youtube.com/watch?v=DPVrA6LhsyE

八王爺  有歌聽, 有街去....  發表於 34 秒前
王爺明察~
回復

愛麗絲 發表於 2012-7-16 20:41:38 |顯示全部樓層
各位晚上好!返到屋企勒!
回復

愛麗絲 發表於 2012-7-16 20:42:36 |顯示全部樓層
返到屋企勒!各位晚上好!
回復

waiting 發表於 2012-7-16 20:50:15 |顯示全部樓層
闊別12小時...咁多版未睇...
回復

Breeze 發表於 2012-7-16 20:50:49 |顯示全部樓層
ahhung68  你~~你~~~你咁對我? >~<~~~~~~~..............  發表於 14 秒前
呢首歌您唔啱呀?
回復

小野貓 發表於 2012-7-16 20:54:40 |顯示全部樓層

晚安~返左黎食完飯啦~
嘩~乜你地吹左咁多架啦~
等我洗埋碗慢慢睇返先~

愛麗絲  洗得好乾淨,洗得好快趣,我地成班人,等緊小野貓,圍埋一齊玩,吹水到天光~~~~~
我返左黎啦,不過依家食荔枝先~
回復

愛麗絲 發表於 2012-7-16 20:59:33 |顯示全部樓層

Breeze  食左飯未呢~ ^_^  發表於 7 分鐘前
ahhung68  愛麗絲你好, 我洗完碗啦, 而家去食粒山竹先 ^^  發表於 8 分鐘前

B大,我未食飯啊!係咪想請我食先?你呢?今晚食咗咩餸呀?
ahhung,你好呀!我未食飯,唔肚餓,頭先買咗一磅車厘子,未洗,或者一陣間食......
回復

Breeze 發表於 2012-7-16 21:00:05 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2012-7-16 20:54
晚安~返左黎食完飯啦~
嘩~乜你地吹左咁多架啦~
等我洗埋碗慢慢睇返先~ ...

貓洗碗
http://www.youtube.com/watch?v=A_-tBcavsiY

回復

愛麗絲 發表於 2012-7-16 21:06:47 |顯示全部樓層
Breeze  我都未食飯呀 >.<  發表於 3 分鐘前

黎黎黎!過黎姐姐度,等姐姐請你食飯飯呀!唔好走呀!乖,坐定定呀!
回復

jeffreyngcm 發表於 2012-7-16 21:08:57 |顯示全部樓層

今日食第二餐大腿節瓜,炆豬肉栗子冬菇

502 (Small).jpg

本來想煮瑤柱甫節瓜,可惜我無甘大粒瑤柱

今餐係由岳母大人主理

評分

查看全部評分

回復

waiting 發表於 2012-7-16 21:24:24 |顯示全部樓層
jeffreyngcm 發表於 2012-7-16 21:08
今日食第二餐大腿節瓜,炆豬肉栗子冬菇

我仲未食飯呀... 好肚餓...

食住手指先啦^^  發表於 2012-7-16 21:40
愛麗絲開餐喎, 快啲上去加雙筷啦 ~  發表於 2012-7-16 21:34
回復