問花名

作者: Fleur 發表于 2008-4-9 10:08:18
1260 6
各位花友好!我去年夏天買了三盤AV現已開花, 但當時沒有把花名留下,所以不知她們是甚麼,我想將相片上傳,但似乎我的相片超過限制。我已把檔案壓縮,但仍是不能上傳,有人可以幫忙嗎?
cheong 發表於 2008-4-9 11:02:22 |顯示全部樓層
原帖由 Fleur 於 2008-4-9 10:08 發表
各位花友好!我去年夏天買了三盤AV現已開花, 但當時沒有把花名留下,所以不知她們是甚麼,我想將相片上傳,但似乎我的相片超過限制。我已把檔案壓縮,但仍是不能上傳,有人可以幫忙嗎? ...

Resize 張圖同save果時用低d quality. 我save 一張原本1000m pixel, 5mb o既jpg, resize做大概800x600, quality set 做5, 個file size得三十幾至五十幾kb.
回復

peeseela 發表於 2008-4-9 11:52:37 |顯示全部樓層
原帖由 Fleur 於 2008-4-9 10:08 發表
各位花友好!我去年夏天買了三盤AV現已開花, 但當時沒有把花名留下,所以不知她們是甚麼,我想將相片上傳,但似乎我的相片超過限制。我已把檔案壓縮,但仍是不能上傳,有人可以幫忙嗎? ...

到這裏download
http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=1281&extra=page%3D1
回復

Fleur 發表於 2008-4-9 23:46:08 |顯示全部樓層
謝謝,有人可告訢我她們是甚麼嗎?
回復

Fleur 發表於 2008-4-11 11:29:35 |顯示全部樓層
....有無人知係?花呢?
回復

feufeu 發表於 2008-4-11 12:09:16 |顯示全部樓層
P1000371s.jpg 似是 Rob's Argyle Socks.. 但不肯定.

8808,5/31/99,R. Robinson
Double pink star/blue fantasy. Crown variegated green, pink, beige and tan/red back. Semiminiature.
重瓣的星形花,粉紅色底,藍色噴點。綠色,粉紅色,灰褐色和黃褐色組合成的皇冠斑葉,紅色葉背。半迷你型。
回復

Fleur 發表於 2008-4-11 15:06:46 |顯示全部樓層
wow,  好好眼力呀, 我對咗咁耐都睇唔到底色係粉紅...Thanks!
回復