大家照顧花草既時侯, 遇到最可怕的是什麼事 ?

作者: arp 發表于 2008-4-8 22:46:25
4736 50
Exodus 發表於 2008-4-11 15:23:48 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-10 17:26 發表

但係應該都無人聽到你喺滑浪飛船度大叫: "有曱甴"呢三個字啦

我同個fd濕晒但不停嗌曱甴呀曱甴呀~
但係係咁叫人唔好坐果隻船

我真係同佢地好有緣, 應該係因為住得太低而且屋企樓下又真係勁多
我有次係床上面趴係度做功課
做做下有怪聲..忽然兩寸長勁大隻大強爬橫距我張床
三更半夜即時大叫~~仲成個星期做廳長
另一次趴係度睇書好開心
對腳fing fing下突然關節位夾到d 涼浸浸既野
係隻強B囉!!..都係開得窗多累事
仲有次出街...著涼鞋(果陣好暗)
著左落去隻腳板覺得涼浸浸
原來有勁大條強屍係入面

我會有咩反應應該唔使估
阿媽話我好癡線
回復

Exodus 發表於 2008-4-11 15:24:31 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-4-11 15:02 發表

強記就係人都驚, 但我比較麻木

以前安置區真係多到嚇死人

大大下有公屋住, 就超好玩:

每次去飲翻屋企, 我同我哥哥都會欄住爸爸媽媽唔比開燈。

之後就左邊我既右邊佢既
一開燈就跳入去鬥踩小強, D強仔一見光就 ...

好噁心好嘔心好想死
回復

遙日 發表於 2008-4-11 15:54:56 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2008-4-11 15:23 發表

我真係同佢地好有緣, 應該係因為住得太低而且屋企樓下又真係勁多
三更 ...

我都試過俾大強走上床﹗仲同我一齊訓﹗
半夜聽到d細碎聲整醒左我,但我無理,轉頭又訓
點知起身時見隻大強係我個枕頭近頸位附近﹗﹗
(原來半夜d聲係巨強沿床邊膠袋爬上床時整出來既…)
直時嚇到彈起再一野起飛踢,大強連被連枕頭踢哂落地,即call老豆打大強﹗
老豆到時已唔見左隻大強,以為俾佢走甩,
最後竟然發現我個飛踢,誤打誤撞將隻大強踢左落床邊垃圾桶仔度…
即時拎個垃圾桶去廁所同佢行刑~
回復

tata 發表於 2008-4-11 16:05:19 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2008-4-11 15:23 發表

我同個fd濕晒但不停嗌曱甴呀曱甴呀~
但係係咁叫人唔好坐果隻船

三更 ...

哈哈, 原來真係咁多男仔驚曱甴架(包括我老公), 佢一見到曱甴就會好似發咗癲咁, 狂用拖鞋追打佢, 打到"鵬鵬"聲架~ 最驚就係飛曱甴, 想追打佢佢就飛, 仲要撞落你個頭度...............嘩, 好驚呀~
回復

jellyfishy 發表於 2008-4-11 16:21:04 |顯示全部樓層
強山強海~~

水母都會發癲喇~
回復

peeseela 發表於 2008-4-11 16:33:03 |顯示全部樓層
最可怕係見白色野係泥或者葉, 要搵電筒同放大鏡照吓佢會唔會係........
回復

Exodus 發表於 2008-4-11 17:05:18 |顯示全部樓層
原帖由 遙日 於 2008-4-11 15:54 發表

直時嚇到彈起再一野起飛踢,大強連被連枕頭 ...

我阿媽話好耐以前細個訓覺知道有曱甴係附近
徒手黎手就將佢掟走就算....= =
仲有次我去我姑丈屋企唔知做乜, 佢話小心有曱曱
講完無耐就爬左隻出黎....佢就就咁用手捉住佢然後將佢斷頭沖落廁所...
回復

tata 發表於 2008-4-11 17:07:57 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2008-4-11 17:05 發表

講完無耐就爬左隻出黎....佢就就咁用手捉住佢然後將佢斷頭沖落廁所... ...

好似擇菜咁呀
回復

cvcvcv6 發表於 2008-4-11 17:30:00 |顯示全部樓層
我都試過訓訓下覺,,,覺得隻手有d痕痕地,,,
第6感話比我聽呢隻係小強,,,然後猛然起身將隻手一甩
隻小強就走左去牆角喇,,之後搞到我成晚都訓唔著=.=

仲有次,,,中秋節,,,細細個同朋友仔落公園玩,,,開頭點蠟燭都冇咩野
之後佢突然係地下捉左隻小強上來,,問我驚唔驚
我死人都話唔驚,,,因為比佢知我驚既話,,佢實會拎小強來嚇我
跟住佢就將d蠟倒落隻活生生既小強身上
隻小強就變左恐怖蠟像虫喇
回復

cuiyao 發表於 2008-4-11 18:05:19 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2008-4-11 17:05 發表

講完無耐就爬左隻出黎....佢就就咁用手捉住佢然後將佢斷頭沖落廁所... ...

我爺爺都有呢個絕世好本領!!!
回復

cuiyao 發表於 2008-4-11 18:09:03 |顯示全部樓層
原帖由 遙日 於 2008-4-11 15:54 發表

直時嚇到彈起再一野起飛踢,大強連被連枕頭 ...

我到依家都仲記得,細個時阿媽在睡夢中被飛強偷襲,仲要係一0野降落0係佢塊面!
佢成個彈起身,手腳係0甘FING,諗起其實有0的好笑...:P

一旦0係屋企發現強蹤,但又唔能夠捉到佢0既話,成晚都唔駛目訓!!!

回復