天理難容

作者: dick168 發表于 2012-5-31 19:41:42
1772 8
天理難容

係咪真係咁嚴重呀!特手住幾晚總統套房都要咁講,呢位議員都低佢加人工,的議員用嘅形容詞真係好絕,但係佢地又好容易誤導我地的蟻民嘅視聽架。
八王爺 發表於 2012-6-1 11:58:03 |顯示全部樓層
如果冧真D,一個小小的城巿的首長級,出外都要最高級的總統套房,全海景豪華套房,真的有點過份。

香港有很多貧苦大眾哩!

「天理難容」在於別人的苦成为他的享受。
回復

dick168 發表於 2012-6-1 12:03:28 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-6-1 11:58
如果冧真D,一個小小的城巿的首長級,出外都要最高級的總統套房,全海景豪華套房,真的有點過份。

香港有 ...

咁樣我覺得用“天打雷擘”重好的。

或者那位人兄等唔到「打雷」要個天立刻行動。^_^  發表於 2012-6-1 12:22
回復

tomtomtom 發表於 2012-6-1 12:24:31 |顯示全部樓層
唔知佢返北京開會又住咩房?有冇咁張揚?
回復

dick168 發表於 2012-6-1 12:41:15 |顯示全部樓層
tomtomtom 發表於 2012-6-1 12:24
唔知佢返北京開會又住咩房?有冇咁張揚?

返去開會就指定要住宿舍,唔可以自已揀酒店架。

回乡就做小狗,出外就開大口!  發表於 2012-6-1 15:36
回復

empire 發表於 2012-6-1 15:34:59 |顯示全部樓層
佢地唔有咁絕講咁絕, 邊可以比選民覺得佢地「急事市民所急」。

P.S. 雖然我都認同曾生唔應該住咁豪華嘅套房, 但有時我會覺得啲議員同報章用啲過份尖酸刻薄嘅批評字眼, 其實係會教壞人!

佢自己唔壞,點會教壞人? 上樑不正下樑歪。首長級壞先。  發表於 2012-6-1 15:37
回復

tomtomtom 發表於 2012-6-1 15:50:13 來自手機 |顯示全部樓層
empire 發表於 2012-6-1 15:34
佢地唔有咁絕講咁絕, 邊可以比選民覺得佢地「急事市民所急」。

P.S. 雖然我都認同曾生唔應該住咁豪華嘅套 ...

冇錯,好似公審咁。
回復

empire 發表於 2012-6-1 16:07:10 |顯示全部樓層
empire 發表於 2012-6-1 15:34

P.S. 雖然我都認同曾生唔應該住咁豪華嘅套 ...

八王爺  佢自己唔壞,點會教壞人? 上樑不正下樑歪。首長級壞先。  發表於 29 分鐘前
佢自己當然係做得唔夠好先俾位人插, 抽水增加暴光率。
不過我唔係講今次單一事件一而係話好多議員/報章啲過份尖酸刻薄嘅批評字眼, 好易攪到香港人都變得尖酸刻薄, 所有野都只從自己角度出發, 只係側重睇人地嘅錯, 毫無量解。
回復

empire 發表於 2012-6-1 16:19:02 |顯示全部樓層
tomtomtom 發表於 2012-6-1 15:50
冇錯,好似公審咁。

啲議員成日冠冕堂煌講乜野「香港核心價值」, 講乜野法治, 依家未審先判, 佢地對法治「未定罪都係無辜」去咗邊?
回復