E. Pink Panther (完)

作者: jamken 發表于 2012-5-28 12:29:32
896 4

這是我從barbeemak 中分享得來的 Episcia. 'Pink Panther',現分享有少少根的側芽(走莖)一份

New Image.JPG

份數: 1 份
交收方法:  只接受郵寄 - 需繳付$2作郵費及包裝費用,排隊後請馬上PM我取戶口號碼(只限匯豐銀行)

注意事項:  
1. 需自行承擔郵寄失誤及郵件破損的風險,本人絕不負責。
2. 5天內不完成交易, 當作取消分享
3. 收到分享後,接受分享者必須在帖中回覆確認。
4. 無論如何, 我認為有意見可以提出, 但'本人'有最終決定權。
5. 不接受海外分享
6. 如不能接受上述事項者請勿下標
7. 受分享者 : 應先閱讀分享版版規,才申請分享. 任何違規, 分享者有權取消受分享者資格
8. 接受分享物品後,不可轉售和謀利,違反此原則者,將再不得在此接受分享。

HLAM : 已於28/5寄出

評分

查看全部評分

HLAM 發表於 2012-5-28 12:41:40 |顯示全部樓層
我想種呀, 謝謝您!
回復

HLAM 發表於 2012-5-29 15:46:34 |顯示全部樓層
謝謝您! 今日收到啦. 已入數, 請查收.
請問係咪再水浸待出多d根(佢軟晒), 再植入泥呢?
回復

jamken 發表於 2012-5-29 16:08:19 |顯示全部樓層
HLAM 發表於 2012-5-29 15:46
謝謝您! 今日收到啦. 已入數, 請查收.
請問係咪再水浸待出多d根(佢軟晒), 再植入泥呢?  ...

下...軟晒
係咪我包得唔好

其實我唔識種 -.-" , 或者可以試下浸下睇下會唔會硬番d。

如果佢真係唔得,我遲d再寄過比你丫
回復

HLAM 發表於 2012-5-29 16:34:55 |顯示全部樓層
jamken 發表於 2012-5-29 16:08
下...軟晒  
係咪我包得唔好

您包得好硬淨, 多謝您送埋個好靚既果撻杯 . 不過可能郵寄途中, 杯內包裹著莖部既濕水紙甩掉了,
所以缺水軟晒, 而家浸水放左入保溫盒內. 我都係第1次自己種喜蔭(同事有1盆紅花的放我房度).
唔緊要啦, 我會盡力救佢. 有乜進展再通知您. 多謝您先 ^.^

都係我整得唔好先攪到佢半死,希望你救得番喇。  發表於 2012-5-29 17:46
回復